Puiu Manu, Cel mai longeviv creator de bandă desenată din lume

photo credit Nazarie Mihai

Cel mai longeviv creator de bandă desenată din lume este un român, Puiu Manu, astăzi în vârstă de 88 de ani, cel care a fost nelipsit din copilăria multor generații prin revistele și cărțile pe care le-a ilustrat. 
  
Puiu Manu, cel care ne-a stimulat fantezia prin paginile colorate din revistele Luminița, Arici Pogonici, albumele pentru copii, cărți de colorat și materiale didactice, a realizat prima sa bandă desenată în 1955 și a fost prezent în paginile vechii reviste “Cutezătorii” de la primul număr și până la ultimul. Prolificul grafician lucrează și astăzi cu aceeași pasiune la benzile desenate găzduite de noile  publicații. 
 
Împreună cu scenaristul său, Marius Lestaru, Puiu Manu realizează și semnează lunar scurte povestiri în imagini, sub genericul “Istoria e cea mai frumoasă poveste”. „Lumea se tot miră cum de mai lucrez la vârstă mea. Păi, le răspund, nu pot să mă abțin! Această revistă este un proiect de suflet și mă bucură faptul că și copiii din ziua de astăzi iubesc banda desenată.’ 
  
Desenele sale au fost incluse în expoziția permanentă a muzeului de renume de la Bruxelles al Benzii Desenate Internaționale, panou inaugurat cu ocazia expoziției BD-ului românesc și plasat între titanii în domeniu. A fost toată viața un artist pasionat de munca sa, un adevărat freelancer dedicat talentului său, care a desenat aproape în fiecare zi din viața sa și încă susține BD-ul românesc prin multiplele proiecte care îi sunt pe planșetă.