Pegas, Fabrica viitorului

“Povestea Pegas a început cu un cadru de bicicletă, construit într-o fabrică de armament, la Zărnești. Designul era inspirat de muscle bike-urile americane și britanice, care, la rândul lor, imitau stilul unei motociclete chopper. Silueta Pegasului, cu șa lungăși coarne, avea să devină, pentru mii de copii din România comunistă, definiția cuvântului “bicicletă”. Și un pic mai mult. Un obiect cult, poate chiar cel care definește cuvântul “copilărie” pentru toți cei care au învățat să meargă pe bicicletă între anii ’70 și ’80. După ’89 Pegas a dispărut. 20 de ani mai târziu, un proiect independent a readus marca Pegas și vechea bicicletă, într-o nouă formă, pentru copiii care crescuseră între timp. Acum suntem mândri să prezentăm colecția completă: Strada 1 si 2, MTB, Fatbike, Șoim, Clasic, Cutezător, Magistral, Practic, Drumeț, Strada Mini, Pegas Mezin pentru fetițe și băieți”, Andrei Botescu, fondatorul Atelierelor Pegas.

De asemenea, Atelierele Pegas isi propun sa dezvolte și proiecte care implica tehnologie avansata: Kit E-bike, kit Smart bike – care presupune un GPS ce are o aplicație de direcționare și cel mai avansat proiect este un kit hometrainer VR,mai exact un un ansamblu hometrainer cu senzori, aplicație pe telefon și conținut virtual reality  românesc, pe care il poti accesa în timp ce pedalezi.  

“Pegas se îndreaptă spre tehnologiile noi. Pe lângă cele două proiecte de smart bike, E-bike și hometrainer VR kit, ne propunem ca în viitor să printăm 3D biciclete și să ne ocupăm de realitatea virtuală, astfel fabrica Pegas va deveni fabrica viitorului”, Andrei Botescu.

Proiectul Pegas s-a născut din pasiune pentru biciclete, pentru identitate urbanăși din dorința de a construi un brand puternic românesc.