Luviane. Atelier de Parfumerie.

Luviane Atelier de Parfumerie este un brand 100% românesc, parfumurile fiind concepute și fabricate în mod artizanal, într-un atelier din România, exclusiv din ingrediente naturale certificate, o parte din ele chiar organice. Iulia-Victoria Neagoe, parfumierul din spatele brandului, compune acorduri parfumate de la o vârstă fragedă, însă brandul a apărut în 2013, devenind marcă înregistrată în 2014.

Parfumier te naști, așa cum te naști compozitor sau pictor și este foarte importantă descoperirea acestei abilități încă din copilărie dar și perseverența, ținând cont că simțul olfactiv se diminuează după primii ani de viață.

Deși la început a părut o joacă, lucrurile au evoluat de la macerate și pomezi la parfumuri exclusiviste în serie mică (elixiruri, parfumuri solide, parfumuri ambientale), amprente olfactive pentru branduri sau evenimente și parfumuri de lux ‘sur-mesure’. În categoria serviciilor oferite de alchimist intră și partea de consultanță/realizarea parfumurilor personalizate pe baza principiilor Aromacologiei dar și ateliere olfactive experențiale. Parcursul a fost completat cu experiențe practice în ateliere artizanale și cu foarte mult studiu de specialitate. Dar dincolo de studii sunt inspirația și creativitatea, parfumierul fiind în fapt un alchimist, un magician și un creator de amintiri și emoții olfactive.

Colecția “Miresme Românești” este una cu poveste, femeia fiind reprezentată prin transpunere olfactivă în diferite etape din viață (din copilărie/adolescență, până la femeia mamă). Povestea fiecărui parfum este completată de o denumire străveche (Dryada, Matronalia, Kotys, Darzalas) și un simbol tradițional românesc. Cele mai multe dintre parfumuri se regăsesc atât în forma de Elixir, cât și de parfum solid. Parfumul dedicat femeii-mamă este unic (în curs de brevetare), fiind creat exclusiv din ingrediente permise în trimestrele 2 și 3 de sarcină și în perioada de alăptare.

Colecția privată “DOR” este una exclusivistă, parfumurile fiind realizate în serii foarte mici. Până în acest moment au ieșit din atelier pentru a putea fi testate și admirate, patru parfumuri (“armonie celestă”, “un amurg violet”, “un zbor divin” și “adieri magice”).

Colecția “Florile Reginei” este o colecție dedicată Reginei Maria a României, una dintre cele mai frumoase Regine ale începutului de secol trecut, o romantică incurabilă, plină de farmec, îndrăgostită până peste poate de flori cu care și-a presărat visele și toată viața. Pentru că violetele au marcat intensa existență a femeii care nu a încetat să își pună în valoare senzualitatea și feminitatea, cu toate că lumini și umbre i-au marcat viața, primul parfum al colecției este “Violete”. Parfumul exotic de violete indiene, preferatul Reginei, i-a însoțit trăirile, dragostea și întreaga poveste de viață, o poveste ca un film de Oscar. Colecția își dorește să surprindă cât mai multe ipostaze ale personalității complexe, precum și o parte din florile preferate ale Reginei Maria.

Odată cu Apa de toaletă “Zâna Florilor” pentru copii (realizată din ingrediente permise copiilor), pe 1 iunie 2016 a fost lansată colecția “Poveștile copilăriei - Zânele”, o serie de bijuterii din argint și pietre prețioase, cu motive tradiționale românești gravate, unele fiind prezentate în cadrul prezentării de modă MAM ce a avut loc la Ambasada României de la Paris cu ocazia Zilei Internaționale a Iei.

Inspirată de bijuteriile miniaturale de pe centurile châtelaine din epoca Victoriană, colecția de bijuterii “Podoabe aromate” este una foarte specială, în ea regăsindu-se pandantive și inele din argint împodobite cu pietre (semi) prețioase în care se poate purta parfumul preferat.

Brandul este unul de identitate națională, acest lucru evidențiindu-se încă din logo-ul prelucrat de pe o ie de Mehedinți. Parfumurile sunt cu și de poveste, Luviane Atelier de Parfumerie alegând să spună povești din mitologia noastră, să combine esențe extrase din plante bune de dragoste și aducătoare de noroc, să activeze amintiri, emoții, pasiuni. Miresme Românești, Dor, Zâne și multe alte simboluri românești sunt adunate în colecții exclusiviste ce păstrează amprenta națională.