Ligia Pop. Minte, trup și suflet sănătos

Ligia Pop este jumătate româncă, jumătate grecoaică, cetățean român și american, însă, pe lângă toate, este un nume recunoscut în domeniul alimentației sănătoase, național și internațional, din 2009 fiind liderul în materie de raw food din România.

Este autorul a nouă cărți publicate în România, printre care opt cărți de specialitate și o metodă de pian.

Despre Ligia Pop mai știm că este consultant în nutriție raw chef, și singurul raw chef din lume care a primit, în anul 2011, distincția mondială YouTube Next Chef. 

Cărțile scrise de Ligia sunt: Rețete vegane fără foc (care a câștigat, în 2014, cel mai prestigios premiu la etapa națională Gourmand World Cookbook Awards, categoria „Best Vegan Cookbook“), Germeni și vlăstari: surse de sănătate și energie, Deserturi raw pentru copii și părinți sănătoși, Jurnal de sarcină, Diversificarea raw și vegană: sfaturi și rețete pentru bebeluși și copii mai mari, Sfaturi pentru o viață mai sănătoasă, Un ghid al detoxifierii în 15 zile, Jurnalul unei mame și Pași în lumea muzicii. 

Prin promovarea intensă a acestui stil de viață, prin evenimente naționale de amploare și peste 1000 de apariții în mass media, a reușit să readucă aminte publicului importanța crudităților din alimentația zilnică, indiferent dacă aceștia consumă o alimentație tradițională sau vegetariană. Astfel, curentul a luat o amploare foarte mare prin intermediul acțiunilor susținute de ea, iar la ora actuală, un rezultat indirect al activității ei este creerea unei piețe în acest domeniu, existența multor magazine bio, restaurante/cofetarii raw food și centre de sănătate.

Pe lângă numeroasele sale activități, ea organizează în toată țara ediții anuale ale evenimentelor Raw Generation Conference, eveniment care are ca motto: "Minte, trup și suflet sănătos".

ligiapop.com