Dr. Gheorghe Chiriac-Babei, Departamentul de Pediatrie Donna Medical Center

Crearea departamentului de Pediatrie în cadrul Donna Medical Center marcheaza începutul colaborării cu Dr. Gheorghe Chiriac-Babei, Medic Primar Pediatrie și Doctor în Științe Medicale.

Pe lângă experiența profesională vastă, de peste 40 ani, domnul doctor se distinge prin iubirea față de copii, pasiunea reală pentru domeniu și o poveste de viață impresionantă.

‘Aveam 5 ani și mama mea era grav bolnavă. Locuiam în Galați pe atunci. Îmi aduc aminte că m-a fascinat domnul doctor care a venit să o trateze și de atunci mi-am dorit să ajung ca dumnealui. Mi s-a părut un sfânt, un miracol.

Mi-au plăcut dintotdeauna copiii, si stiu ca acestia pot fi dificili, mai ales când trebuie să vină la doctor. Am invatat, de-a lungul timpului, sa ma apropii de ei. Îmi place să desenez, îmi place să fac avioane și bărci de hârtie…în principiu asta le promit. 

În perioada în care aveam saloane cu paturi în spitalul Fundeni, de obicei le propuneam desene pe piele, idee de care erau foarte încântați. La vremea aceea nu erau la modă tatuajele, dar aveam foarte mare succes. 

M-am confruntat, din pacate, si cu diagnostice dure, în perioada 1978-2011. Am făcut hemato-oncologie timp de 20 ani și apoi nefrologie, dializă și transplant renal. La ora actuală, când vine vorba de probleme grave, acestea sunt deja conștientizate și de copil și de părinți. De obicei, eu ofer o a doua opinie.

Motto-ul meu este „cineva trebuie să o facă, și încă foarte bine”.’