Doctor Mihaela Radu, Embriolog, Wellborn4All, Centru de Excelenta in Reproducere Umana Asistata

‘Cea mai mare satisfactie este atunci cand stiu ca, din embrionul pe care l-am "creat si ingrijit" cu mare atentie timp de cateva zile, a luat nastere zambetul de copil care a umplut golul infertilitatii.

A fi embriolog inseamna pasiune, vocatie, empatie, spirit.

Mi-am dorit sa devin embriolog inca din timpul facultatii, atunci cand am descoperit Biologia dezvoltarii.

Cand am intrat pentru prima data intr-un laborator de fertilizare in vitro am simtit ca aici o sa desavarsesc ca om, ca suflet, ca si cunostinte acumulate in anii de studii.

A fi embriolog inseamna sa constientizezi ca "viata" vazuta prin obiectivull microscopului depinde de tine sa inveti sa gandesti ca un embrion.

Cel mai frumos devine atunci cand, pornind de la doua celule, un ovocit si un spermatozoid, manipulate cu grija, se obtine un embrion, care, mai apoi, devine un vis implinit.

In fiecare zi retraiesc aceleasi sentimente alaturi de viitorii parinti: dorinta, speranta, bucurie, sau, uneori, tristetea esecului si a neputintei.

Cea mai mare satisfactie este atunci cand stiu ca, din embrionul pe care l-am "creat si ingrijit" cu mare atentie timp de cateva zile, a luat nastere zambetul de copil care a umplut golul infertilitatii.’

Doctor Mihaela Radu, Embriolog, Wellborn4All