Cristian Onetiu. Despre noul model de antreprenoriat romanesc.

Un tanar antreprenor roman, cu succes in business, online si mentorship, crede cu tarie in schimbarea paradigmei antreprenoriale prin educatie.

De numele lui Cristian Onetiu se leaga afaceri de milioane de euro, o experienta in antreprenoriat de peste 15 ani, dar si multa rabdare si esecuri din care a invatat. Are o poveste demna de filme si ascultandu-l simti ca antreprenoriatul romanesc e pe maini bune. Tot ce a trait si experimentat a fost transpus nu numai intr-o afacere de succes pe care a pus-o pe picioare, ci si in credinta ca poate ajuta mediul antreprenorial printr-o platforma de programe de mentorat in business, cu produse de dezvoltare antreprenoriala si personala. Este unul dintre cei mai eficienti si influenti Business Mentori si a reusit sa aplice metode utile de scalare pentru afaceri mari. Este una dintre cele mai vizibile voci din online-ul dedicat domeniului business, cu milioane de urmăritori și vloguri cu teme de interes. Crede cu tarie ca prin educarea corecta a antreprenorului, Romania are de castigat.  

Cristian Onetiu: „Multe afaceri romanesti se chinuie, nu pentru ca nu au un produs bun, ci pentru ca le lipsesc cele 5 cercuri de crestere accelerata. Antreprenorii obosesc in operationalul zilnic, isi pierd rabdarea si concentarea testand diverse solutii de crestere, cand primul lucru pe care ar trebui sa il faca este sa implementeze o baza a cresterii organice. Vreau sa sustin antreprenorii asumati in procesul educational antreprenorial, pentru ca afacerile lor sa devina eficiente si profitabile, iar astfel sa obtina independenta financiara, timp liber si puterea de a contribui, prin propriul exemplu, la o Romanie mai demna, mai puternica!"

Co-fondator al celei mai mari companii romanesti din industria de vanzari directe, cu peste 40.000 de distribuitori si peste 50 de milioane de euro cifra de afaceri din 2005 pana in prezent, Life Care, Onetiu este speaker, business mentor si autor de carti pe subiecte din domeniu, dar si business vlogger. Activitatea sa arata ca se contureaza un nou model de antreprenor roman, care functioneaza dupa o paradigma diferita, are initiativa si contribuie la un mediu de business sanatos. Afacerile sustinute de el au obiectivul de a genera independenta financiara pentru antreprenori si crestere economica pentru Romania. In 15 ani, a dezvoltat afaceri de peste 100 de milioane de euro. A ratat de 4 ori, dar a invatat din greseli, din experienta personala si de la mentori.

Cristian Onetiu: „Cred ca lumea de maine va fi condusa de lideri autentici, ce au demonstrat ca sunt adevarate modele si ca au creat micro-sisteme (afaceri) performante intr-un mod sustenabil”, spune el. Cum se schimba comportamentul mainstream al lui „merge si asa” din peisajul romanesc? Prin structura, claritate si inspiratie pentru afacerea fiecaruia. „Noii antreprenori pot aduce o contributie mare in autonomia nationala. Am ratat de 4 ori, n-am avut de unde sa invat. Imi doresc foarte mult sa ofer o alternativa realista pentru piata economica. Misiunea mea este sa echipez, sa modelez si sa inspir orice persoana cu spirit antreprenorial sa obtina ce isi doreste pentru ea si cei din jur: libertate, prosperitate si implinire.” Schimbarea mentalitatii si educarea in antreprenoriat care vin dinspre un antreprenor roman care a experimentat „pe propria piele” pot aduce pentru cei 600.000 de antreprenori din Romania stabilizare, transformare, crestere. 

Onetiu este unul dintre cei mai eficienti Business Mentori pentru antreprenorii romani. Si inspirationali am zice, pentru ca numele sau apare imediat dupa cele ale lui Elon Musk, Jeff Bezos, Steve Jobs si Bill Gates in topul antreprenorilor care inspira cel mai mult, conform unui studiu recent – Barometrul afacerilor de tip startup 2019.