Eduard Geapana, 5 ani de curaj

Edy Creative este un studio specializat în crearea și administrarea de site-uri și în servicii de digital marketing. Proiectul s-a născut în 2013, din pasiunea unui tânăr antreprenor român, Eduard Geapana, pentru mediul online și crearea de identități de brand.

Într-o lume tot mai tehnologizată, modul în care o companie își clădește și promovează imaginea prin intermediul site-ului de prezentare, a paginilor de social media sau a campaniilor de marketing online face diferența dintre succes și eșec.

Acum mai bine de cinci ani, aflat la început de drum, Eduard a pornit de la o vorbă veche: “Fă ceea ce-ți place și nu vei fi nevoit să muncești o zi din viața ta!” Experiența i-a arătat că de muncit, a muncit enorm, dar toate orele petrecute creând site-uri, concepte și campanii l-au transformat în profesionistul de astăzi.

Satisfacțiile au fost pe măsura efortului și s-au concretizat în peste 30 de clienți mulțumiți care îi datorează și lui parte din reușita în afaceri! Să înveți și să îți îmbunătățești constant serviciile, să-ți asculți clientul și să-l înțelegi – acestea sunt ingredientele care s-au amestecat în proporții perfecte și au făcut ca Edy Creative să devină un nume în domeniul său.

Implicarea și pasiunea, dorința de a fi mereu mai bun și curiozitatea neobosită pentru tot ceea ce înseamnă inovație în branding, design grafic și marketing digital îl definesc pe Eduard atât în viața profesională, dar și în viața personală, pentru că una dintre marile lui reușite e transformarea unui hobby într-o carieră.

 

 

Pamela Roussos Raţiu. Raţiu Family Charitable Foundation

Pamela Rațiu este directorul executiv pentru România al Rațiu Family Charitable Foundation, organizație neguvernamentală înregistrată în Marea Britanie. Pamela are 30 de ani de experiență în management internațional, atât în sectorul public cât și în cel privat, fiind un susținător al dezvoltării organizațiilor non-profit în Transilvania.

Pamela Roussos Rațiu s-a născut în Los Angeles California în 1948, ca fiică a Suzzanei Parkeson și a lui George Abinet. Are origini irlandeze, belgiene, germane și chineze, mama sa lucra în domeniul managementului ospitalității, iar tatăl său era un fermier din Texas.

Industria modei a adus-o la Londra, unde a devenit unul dintre manechinele casei Hardy Aimies, lucrând în același timp pentru numeroși designeri britanici și europeni. În 1983 l-a cunoscut pe Demis Roussos cu care s-a căsătorit. Au fost împreună timp de 10 ani și au rămas prieteni buni până la moartea acestuia în 2014.

Pamela s-a alăturat Centrului Rațiu pentru Democrație în 2004, ulterior căsătoriei sale cu Indrei Rațiu, fiul cel mare al lui Ion Rațiu și Elisabeth Pilkington Rațiu. A inițiat numeroase programe ale CRD; o parte dintre acestea sunt continuate până în prezent, în special datorită contribuției pe care o au în comunitatea locală. Pamela a susținut activ parteneriatul cu think-tank-ul american Woodrow Wilson International Center for Scholars alături de care fundațiile Rațiu oferă Premiul Ion Rațiu pentru Democrație, activiștilor care luptă pentru cauza democrației în lume.

Pamela este fondatoarea Transilvania Fest, festival de cultură și mâncare care vine în sprijinul dezvoltării comunitare în Transilvania, prin turism şi comerţ. Festivalul susține meșteșugarii și productorii locali și pune într-un cadru contemporan tradițiile și folclorul local. În calitate de susținător activ al patrimoniului local, Pamela Rațiu lucrează cu administrațiile locale din regiune pentru a se asigura că producătorii și meșteșugarii primesc ajutorul și recunoașterea binemeritate. De asemenea, lucrează cu tinerii creativi pentru a crea o punte între publicul tânar și meșterii tradiționali.

Ca director executiv al Rațiu Family Charitable Foundation în Romania, Pamela a dezvoltat și implementat modele inovative de sustenabilitate pentru CRD. A încurajat educația în domeniul ospitalității pentru tinerii din Turda, propunându-le sesiuni de specializare și apoi angajare în proiectele de sustenabilitate ale CRD: cafeneaua culturală La Papion și Casa Rațiu. Cele două inițiative localizate în casa istorică a familiei oferă o bucătărie transilvăneană reinterpretată, design contemporan, evenimente culturale și atmosferă relaxată, precum și o gradină în stil britanic.

Este laureata premiului Femeia Anului a Revistei Avantaje în 2007, fiind medaliată în 2011 de Majestatea Sa Regele Mihai I al României pentru loialitatea și munca sa în România. Este membru al Consiliului Director al Centrului Rațiu pentru Democrație, președinte al Consiliului Director al Rațiu Foundation USA, visiting Fellow al Oxford Brookes și Oxford Cultural Collective.

Situată în centrul istoric al orașului Turda, Casa Rațiu este o reședință istorică de familie, casa uneia dintre cele mai cunoscute familii din regiune. Este un serviciu de tip bed and breakfast, conceput pentru un public rafinat ca o inițiativă de sustenabilitate, pentru CRD. Camerele poartă numele membrilor familiei, fiecare cu propria poveste, care se vede și în designul individual, completat de numeroase fotografii și documente de familie.

Istoria locului începe cu o poveste de dragoste: Augustin Rațiu a dorit să-i ofere tatălui său Nicolae, preot în Petreștii de Jos, casa din Turda unde acesta s-a îndrăgostit de mama sa, Ludovica. Pentru a marca acest moment un al doilea spațiu de cazare - Moara Gaia - va fi deschis în vechea rezidență a acesteia.

Masa-Casa. Un concept nutritional antiaging cu grija pentru gust.

Dupa ce a dat aripi si jaratic Pegas-ului Andrei Botescu mai da drumul unui proiect neobisnuit in domeniul nutritiei si sanatatii, impreuna cu Anamaria Georgescu - Masa-Casa, un concept nutritional antiaging cu grija pentru gust.

‘Aventura noastra a inceput din pasiune si amuzament intre prieteni, testand, gustand si mancand impreuna (de unde - Masa) la fiecare dintre noi acasa (de unde - Casa).

MASA - CASA este un concept unic, ce isi propune sa exploreze si dieta ketogenica/low carb, combinand elemente din bucataria locala romaneasca cu elemente din zone indepartate, unde am calatorit si experimentat retete delicioase.

Revolutia alimentatiei low carb este in plina desfasurare la nivel mondial, acest stil de alimentatie romitand un control al greutatii, dar si sustinerea sanatatii si chiar prelungirea vietii (lifespan, health span).

Pentru a ne sustine noul stil de viata sanatos am deschis primul restaurant din Bucuresti specializat pe dieta ketogenica, pe strada Mihai Eminescu 206, intr-o locatie micuta. Aici gatim printre  altele pizza cu continut scazut de carbohidrati cu blat din faina de migdale si fibre de in. La fel burger sau paine low carb si chiar prajituri si torturi din care te poti infrupta fara sa te simti vinovat ca ai exagerat cu consumul de zahar si carbohidrati.

Pe langa faptul ca ne simtim grozav de cand nu mai mancam zahar, vizitele la dentist au disparut, iar kilogramele in plus s-au topit fara sa revina

Experimentam si inovam mereu noi retete si combinatii culinare cu gandul sa obtinem si sa oferim o dieta sanatoasa, bazata pe ingrediente sustinute sezonier.’

Salsi Sinaia, cea mai veche fabrică de Salam de Sibiu din România

Salsi Sinaia, cea mai veche fabrică de Salam de Sibiu din România

‘Omul sfinteste locul’ La Salsi Sinaia acest lucru se intampla de mai bine de 100 de ani.

Maini de aur mestesugesc zi de zi cel mai titrat salam din Romania. Zi de zi ,ceas de ceas, fara oprire. La multi ani generatiilor din Salsi Sinaia care duc mai departe mestesugul facerii Salamului de Sibiu.' Carmen Gavrilescu, Director executiv Salsi Sinaia

Cristian Crestincov. Sculptor.

Inclinatiile mele spre arta au aparut inca de la o vârsta frageda; îmi aduc aminte ca parintii mei si educatoarele nu știau cum sa ma oprească atunci cand desenam pe jos, pe pereti sau cand ma jucam la masa cu mancarea, modeland in unt sau in orice aveam in farfurie.

Astfel, drumul meu creativ a inceput a se contura. Parintii mei m-au incurajat in aceasta directie si m-au trimis sa urmez o scoala profesională de Arte Plastice in Chisinau si ulterior mama mea s-a mutat impreuna cu mine la Bucuresti pentru ca eu sa pot urma Liceul de Arte Plastice N. Tonita. Apoi a urmat in mod natural Facultatea de Arte Plastice Bucuresti – Sectia Sculptura unde am avut norocul sa dau peste niste profesori dispusi sa ma ajute sa descopar secretele bronzului si artei monumentale, ei fiind deja artisti consacrati la acel moment.

In acest context, au urmat numeroase proiecte si monumente la care am colaborat, lucrari de arta pe care le-am turnat in bronz, expozitii realizate in tara si strainatate.

Arta mea s-a conturat in jurul a 3 teme fundamentale, respectiv: 1- sacru, inger, suflet, credinta; 2 -Figurativ: personaje umane, portrete; 3- Regnul animal si natura.

Anul acesta mi-am propus sa tratez teme care sa transmita, pe langa o emotie, si un mesaj subinteles. In acest context lucrarile cele mai semnificative la care lucrez in continuare sunt: lucrarea medie „Strigatul Balenei” si monumentul „Regina Maria a Romaniei”. Monumentul Reginei Maria este un proiect extrem de complex si drag care sper sa depaseasca faza de macheta.