Ciocolatomania, bucuria celor mai pure si seducatoare gusturi ale ciocolatei, cu o istorie de doua secole

Ciocolatomania este un brand ce reuneste in spatiul sau din Calea Dorobanti 111-131 trei branduri de ciocolata cu vechi traditii si cu o istorie care incepe in anul 1796.

Caffarel unul dintre primii mari producatori de ciocolata,  a introdus pudra de cacao in Piemonte in anul 1826, a combinat-o cu cele mai bune ingrediente locale si a obtinut astfel armonia perfecta dintre gust si arome.
Anul 1852 marcheaza un nou success de piata, cand Caffarel inventeaza un sortiment inedit de ciocolata, celebru si astazi, Gianduia.
In perioada carnavalului din Torino din 1865, personajul traditional Gianduja decide sa arunce cu bomboane de ciocolata in participanti. Era un tip de bomboane noi pentru ei si decid sa le numeasca Gianduja. Astfel se naste una dintre cele mai delicioase bomboane de ciocolata - Gianduja by Caffarel, primele bomboane ambalate individual, o combinatie unica si delicioasa intre ciocolata cu alune si migdale, in doua retete de ciocolata, cu lapte sau amara.

Un alt brand de traditie din portofoliul Ciocolatomania este Leone. Din anul1857, Pastiglie Leone produce o gama variata de dulciuri artizanale, fiind printre primii din industrie cu o gama atat de diversificata.
Istoria incepe intr-un magazin din Alba, Italia, unde Luigi Leone obisnuia sa produca bomboane mici, digestive, pentru a le oferi clientilor dupa masa. In timp, magazinul s-a mutat in Torino, care incepea incet sa devina un important oras pe harta ciocolatei italiene, dezvoltand retete noi, atat de ciocolata cat si de bomboane si jeleuri.

Majani reprezinta cel de-al treilea brand reprezentativ in cadrul Ciocolatomania. In anul1911, Fiat a ales producatorul de ciocolata Majani sa ii faca o bomboana unica cu ocazia lansarii noii sale masini Fiat Tipo 4. 
Asa s-a nascut cremino Majani, care are 4 straturi (in onoarea Fiat Tipo 4) de ciocolata si crema de alune. Este o istorie lunga a unui produs delicious, Majani dal 1796.
Creata in 1832, Scorza Majani, ce isi ia numele din forma sa asemanatoare cu cea a unei scoarte de copac, a fost atât de reusita, incat reprezinta una dintre pietrele de temelie ale producției  Majani, prima ciocolata solida din lume.
 

Origini: produse naturale din lapte, carne, peşte şi păsări de curte

Origini este o sursă de produse naturale pentru cei din Bucureşti şi împrejurimi, într-un context în care afimaţia “eşti ceea ce mănânci” începe să îşi găsească sensul în cei mai mulţi dintre noi.

Origini a pornit în 2006 de la întrebarea: “cum asigurăm necesarul de alimente sănătoase familiei noastre? “ În timp, căutările răspunsului au căpătat forma a zeci de vaci, oi, capre, păsări diverse, o unitate de procesare a laptelui, o carmangerie, o amenajare tradiţională de sacrificare a păsărilor, o unitate de pescuit şi procesare a peştelui sălbatic, toate autorizate sanitar-veterinar.

Realizăm artizanal produsele Origini din materie primă crescută de noi cu cereale, fân şi lucernă de pe terenurile proprii şi suplimentată de la vecini. Folosim procese manuale şi reţete proprii, construite de noi după ceea ce se întâmpla în bucătăriile de odinioară. Prin modul în care facem lucrurile încercăm să aducem echilibru între ritmul alert în care trăim şi hrana sănătoasă: produse naturale, cât mai hrănitoare ajung în casa sau biroul tău din imediata vecinătate, pe cel mai drept şi scurt drum.

Cu cât hrana pe care o consumăm este realizată mai aproape de casă, cu atât ea va fi mai bună pentru fiinţa noastră. Micşorând timpul dintre preparare şi consum, hrana păstrează cea mai mare parte din nutrienţi şi nu mai sunt necesari conservanţi agresivi, care distrug energia şi curăţenia nutritivă a produsului. Pe de alta parte, susţinem comunitatea locală şi micii producători din jurul nostru.

Reţetele noastre nu grăbesc în nici un mod finalizarea produsului. Nu folosim chimia de sinteză, potenţiatorii de aromă şi gust sau conservanţi chimici. Utilizăm mixul propriu de mirodenii naturale, unic pentru fiecare produs. Păstrăm cât mai intacţi nutrienţii din materia primă, alegem metodele de conservare cele mai puţin distructive şi, unde este posibil chiar niciun fel de conservare, condiţionat de respectarea unui regim termic adecvat.

Lăsăm ca nutrienţii şi enzimele din ingrediente să îşi facă rolul natural de pregătire şi conservare al produsului. De aceea, avem mare grijă la mediul de păstrare: temperatură şi umiditate controlate. Pentru produsele maturate – din carne, peşte sau lapte singurii conservanţi pe care îi folosim sunt acidifierea, sarea de mare, fumul rece sau cald de lemne. Şi la final ambalarea în vid sau în recipienţi de sticlă închişi cât mai etanş.

Produsele apicole - doza ta zilnică de sănătate şi vitalitate

Produsele apicole sunt alimente vii, bogate în nutrienţi esenţiali organismului nostru şi cu proprietăţi terapeutice extraordinare, fiind utilizate din cele mai vechi timpuri în medicina naturistă sau în ritualuri de înfrumuseţare. Apiterapia este de fapt modul în care albinele au grijă de noi, produsele apicole reprezentând aliaţi importanţi ai unui organism sănătos şi puternic.

ApiLand îţi pune la dispoziţie cea mai variată gamă de produse apicole din România, pentru ca tu să te poți bucura de efectele terapeutice extraordinare ale acestora. În cadrul magazinului online www.apiland.ro şi a celor peste 500 de magazine partenere vei găsi:  lăptişor de matcă pur, polenuri crude, tonice apicole, păstură, miere crudă, propolis, miere de Manuka şi şi alte produse din gama Manuka Health, bomboane cu miere şi săpunuri naturale.

Iată câteva dintre beneficiile produselor apicole pentru sănătatea şi vitalitatea noastră: 

Lăptişorul de matcă pur este hrana reginei stupului, fiind unul dintre cele mai complexe alimente pentru om. Acesta are proprietăţi extraordinare pentru sănătatea noastră: creşte imunitatea şi rezistenţa la efort fizic şi intelectual, previne răceala şi gripa, dă energie, reduce oboseala şi stresul cotidian, stimulează capacitatea de concentrare şi întârzie procesul de îmbătrânire.

Polenul crud (12 sortimente) conţine toate substanţele nutritive esenţiale organismului uman, fiind un puternic vitaminizant  natural. Beneficiile sale, binecunoscute încă din Antichitate sunt: întăreşte imunitatea, echilibrează digestia, tratează alergiile, stimulează circulaţia sanguină, protejează aparatul respirator, previne îmbătrânirea prematură şi stimulează fertilitatea.

Tonicele apicole - Tonicul Apicultorului şi Tonicul regal - sunt cocktailuri de produse apicole cu beneficii multiple pentru sănătatea şi vitalitatea organismului nostru. Aceste mixuri inedite de lăptişor de matcă, miere crudă, polen crud, propolis sau ginseng aduc un aport optim de vitamine, minerale, antioxidanți și substanțe antivirale și antimicrobiene ce întăresc sistemul imunitar, cresc performanţele fizice şi intelectuale, stimulează activitatea cerebrală şi combat stresul, oboseala și insomniile, redându-ţi energia şi starea de bine.

Păstura, numită sugestiv şi ”pâinea albinelor”, este hrana acestora, obţinută din polenul fermentat în condiții naturale în stup. Acest produs apicol este un excelent adjuvant în detoxifierea organismului, fiind un bun protector al ficatului şi al tubului digestiv, dar şi un ajutor important în reducerea colesterolului şi combaterea anemiei. Păstura este recomandată în special persoanelor care suferă de afecţiuni hepatice şi ale tubului digestiv, precum și celor care au probleme circulatorii şi celor care suferă de ateroscleroză.

Mierea de Manuka este foarte cunoscută, apreciată şi îndelung studiată de cercetătorii din întreaga lume, datorită proprietăţilor sale antibacteriene cu totul deosebite şi a eficienţei sale în ameliorarea unei mari varietăți de probleme de sănătate precum: imunitate scăzută, afecţiuni respiratorii (răceli, gripă, bronşită, sinuzită) şi ale sistemului digestiv (aciditate și reflux gastric, bacteria Helicobacter Pylori, paraziţi intestinali, gastroenterită), infecţii bacteriene, probleme ale pielii (eczeme, dermatite, arsuri, julituri) sau în tratamente cosmetice împotriva acneei sau a ridurilor.

Propolisul este unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale, care ajută la întărirea imunității şi în tratarea virozelor şi infecţiilor respiratorii. Datorită proprietăţilor sale antibacteriene, antiinflamatoare, analgezice şi regeneratoare, propolisul este recomandat şi pentru dezinfectarea cavităţii bucale şi a rănilor superficiale şi în tratarea afecțiunilor gastro-intestinale.

Mierea crudă este o miere extrasă la rece şi ambalată în starea ei naturală, păstrându-și astfel toate proprietățile benefice. Este un excelent tonic pentru copii, gravide şi convalescenți, deoarece combate oboseala şi înlătură astenia și nevrozele. Mierea crudă este eficientă în ameliorarea tusei şi a durerilor în gât, datorită proprietăţilor sale antiseptice şi antiinflamatorii. Poate fi folosită şi pentru reducerea acidităţii gastrice, fiind un bun adjuvant în tratarea ulcerului gastroduodenal.

Aşadar, dacă vrei să ai la îndemână un remediu natural şi eficient pentru menţinerea sănătăţii şi vitalităţii organismului tău şi al familiei tale, poţi conta oricând pe produsele apicole.

Descoperă cea mai complexă gamă de produse apicole pure, exact așa cum se găsesc în stup, pe www.apiland.ro!

Atasagon Detox & Wellbeing, Detoxifierea si balanta alcalin/acida

In toate exista un echilibru, la fel si in corpul nostru. Stilul nostru de viata are un rol esential pentru a ne mentine organismul sanatos. Auzim atat de des despre importanta stilului de viata, insa ce inseamna mai exact? De obicei ne gandim la o alimentatie sanatoasa si echilibrata, insa o componenta deloc de neglijat este strict legata de echilibrul emotiilor. Echilibrul intre alcalin si acid este important si ne poate influenta starea generala de sanatate.

Dietele alcaline promoveaza legumele si fructele "alcaline" si descurajeaza consumul de carne "acida", de produse lactate si sustine excluderea alimentele procesate. Cat de usor este de implementat o dieta alcalina? Cum poti obtine un echilibru intre cele doua?

Cea mai facila modalitate de a masura calitatea stilului de a viata, este prin analizarea starii noastre generale de zi cu zi. In momentul in care ne trezim bine dispusi, energici si cu “pofta de viata”, inseamna ca avem un stil de a manca sanatos si ii oferim organismului energie de buna calitate. In caz contrar, este extrem de necesara o analiza a calitatii si o redresare.

Notiunea de pH este cunoscuta datorita reclamelor pentru ingrijirea pielii si a produselor cosmetice. Insa, termenul de pH poate fi utilizat pentru a determina gradul de aciditate sau alcalinitate a oricarui organism viu, inclusiv alimente. Scala pH-ului este cuprinsă intre 0 si 14. 0 fiind maximul de aciditate, iar 14 fiind maximul de alcalinitate. pH-ul sangelui uman este strict mentinut la aproximativ 7,4 (7,35 pana la 7,45), iar in organismul uman media pH-ului este de 6,5-6,8. Pentru starea de bine a organismului, mentinerea nivelului normal al pH-ului constituie o condiție importanta. Consumul de alimente alcalinizante, ajuta la echilibrarea balanței pH-ului, insa, stilul de viata moderna presupune o alimentatie bogata in alimentele rafinate, carne, zahar, faina alba sau grasimi nesanatoase. Efectul mediului acid va afecta in primul rand in flora intestinala si sistemul imunitar si pot determina aparitia inflamatiei sistemice, ce se afla la originea multor boli degenerative, obezitate sau boli autoimune.
 
Alimente Alcaline

Exemple de alimente alcaline: toate frunzele verzi (crude); toate legumele (crude); toate plantele tinere din germeni (grâu, orz); sucul verde de legume; algele; lămâie, satsuma, grapefruit; pepene roșu; migdale crude, hidratate; avocado; toate fructele coapte; orz, hrișcă, mei; fasolea lima, fasolea azuk; nucile braziliene; mierea; uleiuri virgine naturale (de măsline, de in, de susan, de cocos); mirodenii și plante uscate; ceaiuri de plante fără cafeină. 

Alimente Acide

Exemple de alimente acide: alcoolul; fasolea (majoritatea soiurilor); carnea; lactatele; ouăle; peștele; porumbul; cerealele; orezul; nucile; prunele crude și uscate; crustaceele; zahărul; cartofii dulci; roșiile procesate; fructele necoapte

Programul de detoxifierea a fost creat pentru a oferi un start rapid - un boost care sa ajute toate sistemele sa functioneze mai bine. Detoxifierea promoveaza schimbari sanatoase, actionand la toate nivelele: colon, rinichi, plamani, piele, ficat, limfa, respiratie, dar si la nivel energetic sau spiritual. Este un instrument pe care oricine il poate folosi pentru a se reface, a se echilibra si a se vindeca. Printre beneficiile aduse de detoxifiere se numara: restartarea organismului, o stare generala de bine, o absorbtie crescuta de vitamine si nutrienti, un sistem digestiv mai eficace, un nivel crescut de energie, un somn superior calitativ, o piele stralucitoare si un numar de kilograme in minus.

Intrucat indepartarea toxinelor atrage dupa sine scoaterea la iveala a emotiilor negative, a sentimentelor refulate si chiar a traumelor, programele includ si proceduri relaxante (meditatie ghidata, meditatie zen, yoga sau Qigong), care linistesc mintea si ajuta la recapatarea confortului emotional.

Emoţii Alcaline

Exemple de emotii alcaline: compasiunea; iubirea; recunoștința; fericirea; râsul; odihna; sportul; gândirea pozitivă; respirația profundă /meditația; consumul de apă alcalină

Emoţii Acide

Exemple de emotii acide: invidia și gelozia; ura; teama; furia; stresul; oboseala/lipsa de somn; sedentarismul; fumatul/uzul de droguri; expunerea la radiații: televizor, computer; setea.

Concluzia, in urma unor ani buni de studii, este destul de simpla.  Nu exista o dieta-minune care sa iti protejeze sanatatea. Toate informatiile pe care le citim trebuie doar sa te ajute sa iti poti construi o farfurie cat mai colorata. Trebuie sa ai grija de farfuria ta si sa urme zi recomandarile pe care i le-ai oferi celei mai dragi persoane din viata ta. Secretul sta astfel in diversitatea alimentelor pe care i le oferim organismului zi de zi. Cu siguranta trebuie sa consumam pe cat posibil alimente integrale, neprocesate si nerafinate. Sunt unicele alimente care ajuta in preventie, in bolile cardiovasculare, diabet sau alte boli metabolice.

Impreuna cu echilibrarea alimentatiei, pentru a avea o energie pozitiva si un organism cu pofta de viata, include in programul tau zilnic suficient timp pentru odihna, relaxare, miscare, socializare si buna dispozitie.

Poti afla mai multe despre programele de detoxifiere sau balanta dintre alcalin/acid aici.

Cincşor.Transilvania.Case de oaspeţi, Autenticitate săsească în centrul Transilvaniei

Proud To Be Romanian înseamnă pentru Casele de oaspeţi Cincșor mai mult decât ancorarea într-un spaţiu geografic. Înseamna să descoperim cu pasiune şi cu mintea deschisă valorile locului, să imbrăţişăm tradiţiile multiculturale ale Transilvaniei şi ale României şi să oferim oaspeților nostri o experienţă gastronomică inedită – rețete vechi redescoperite, ingrediente de calitate din grădinile țăranilor, toate trecute cu maiestrie și creativitate prin mâinile unui bucătar chef pasionat, cu multă experiență – Adrian Boscu. Credem în oameni şi în puterea lor de a schimba lucrurile în locul în care se află – în cazul nostru în centrul Transilvaniei. Credem într-o Românie cu valori autentice, modernă şi deschisă, europeană.

Cincșor.Transilvania.Case de oaspeți este un concept care îmbină cultura și tradițiile locului cu natura și relaxarea. Cele trei locații își păstrează fiecare specificul ei, ele combină atmosfera autentică cu elemente de confort modern. 

Cincșor se află la poalele Carpaților, în centrul triunghiului Sibiu – Brașov - Sighișoara. Fosta școală, fosta parohie evanghelică și gospodăria țărănească în care se află Casele de oaspeţi din Cincşor, formează împreună cu Biserica Fortificată un ansamblu istoric, tipic pentru fostele sate săsești din Transilvania. La o distanță de aproximativ o oră de Cincșor se află Brașov, Sighișoara sau Sibiu. În imediata apropiere se află Țara Făgărașului cu Cetatea din Făgăraș, Mânăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus, herghelia de cai lipițani din Sâmbăta de Jos sau tărâmul bisericilor fortificate la nord de Valea Oltului  – o zonă care încă așteaptă să fie descoperită.