Ramona Enache, POINTER

photo credit Ioana Dodan / The Fab Squad

photo credit Ioana Dodan / The Fab Squad

photo credit Martijn van Gameren

photo credit Martijn van Gameren

POINTER este paharul de vin destinat utilizării în aer liber, proiectat într-o manieră care împiedică răsturnarea lui. Poate fi înfipt ferm în pământ sau nisip, împiedicând orice mișcare cauzată de vânt sau de suprafața pe care se află. Paharul îmbină în design-ul său eleganța și utilitatea, păstrând toate calitățile unui pahar clasic de vin. Talpa, și parțial piciorul de sticlă, sunt înlocuite cu o componenta metalică ascuțită, din oțel inoxidabil.  
  
Paharul este accesoriul perfect pentru picnic, pentru plajă, sau pentru zilele însorite petrecute pe iarbă, în parc, sau în grădină, împărțind o sticlă de vin cu cei dragi. Două pahare POINTER sunt împachetate într-o cutie foarte ușor de transportat, care se deschide la ambele capete. 

POINTER s-a născut din nevoia de a bea vin cu stil oriunde, oricând, fără a mai sparge pahare cu picior și fără a mai vărsa vin. Întâmpinând aceste probleme la picnic, designerul Ramona Enache și-a imaginat un pahar de vin care să îi poate oferi avantajele dorite. Primele prototipuri au fost realizate manual chiar de ea, îndepărtând tălpile paharelor și atașând cupelor cuie destinate campingului.  
  
Obiectul de design a fost finanțat cu succes în 2015, printr-o campanie de crowd-funding pe platforma online Kickstarter. Fondurile acumulate au facilitat trecerea de la producție manuală la producție de serie mică.  

POINTER se mândrește cu distincția Red Dot Design Award și este comercializat în peste 26 de țări de pe întreg globul. La sfârșit de 2016, POINTER a lansat o nouă colecție de pahare de cristal, de această data având cupa diferențiată pentru vin roșu, vin alb sau champagne.