Galateca, Galeria de arta contemporana si design

Fondata in decembrie 2012, Galeria de arta contemporana si design Galateca, din Bucuresti, situată în inima orașului într-o clădire istorică, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I“,  se defineste ca un spatiu viu si modern, ce a  devenit în scurt timp o referință, o platformă de promovare a proiectelor originale de artă și design.  Premiile obținute la Londra, la London Fashion Week pentru proiectul Untamed Skin, participările la Salonul de arta “Art Safari” și activa prezența în diferite centre culturale europene sunt doar câteva repere sugestive ale evolutiei dinamice, în armonie cu ceea ce se întâmplă în lumea artistică internațională și românească.

Artiști români și străini, precum Simon Henwood, Roberto Coda Zabetta, Alessio Maximilian Schroder, Timon Botez, Frederic Liwer, Predrag Popara, Constantin Flondor, Magda Pelmus, Bogdan Pelmus, Vlad Tenu, Valeriu Mladin, Ioana Sisea, Radu Pop, Cătălin Năstăsoiu, Alexandra Abraham, Albert Sofian, Daniela Fainis, Mircea Roman, Cornel Brad sau Dan Raul Pintea au creat proiecte inedite în colaborare cu Galateca.

Peste 50 de expoziții și proiecte culturale, în țară și străinătate definesc traiectoria acestui adevărat hub cultural a cărui strategie coerentă de promovare a valorilor românești cuprinde și programul „Romanian Art Energy”, organizat impreună cu ONG partener Neo Art, precum și cele două direcții definitorii pentru spiritul Galateca: design-ul și arta contemporană internațională. 

Galateca este o platformă de explorare a multiplelor teritorii și forme de exprimare artistică: de la benzi desenate la artă video, de la tablouri și desene la instalații și „happenings”, workshopuri, cursuri, de la artiști contemporani români ce au succes în străinătate la artiști ce au făcut istorie, de la ie ca simbol identitar și colecții vintage până la couture, de la maeștri clasici la artiști internaționali multidisciplinari. 

O declinare a spaţiului expoziţional este NeoGalateca, gallery shop-ul asociat, în care poţi descoperi tot timpul anului cadouri de artă şi design semnate de artişti şi branduri româneşti şi internaţionale. Pentru a fi mai aproape de consumatorii de artă a fost lansată şi varianta virtuală neogalateca.com. Camerele acestui spaţiu pot găzdui şi proiecte inedite de artă şi design, cel mai nou concept BLACK CUBE fiind lansat la sfârşitul lunii martie.

Galeria de arta contemporana si design Galateca, Str. C. A. Rosetti, nr. 2-4

www.galateca.ro / www.neogalateca.com