Dacia Romanian Dining. Singurul restaurant românesc premiat de Institutul Culinar Francez Auguste Escoffier, cu Grand Diplome

Începând cu acest an avem Pașaportul Bucătăriei Franțuzești Escoffier în Casa Dacia.

Nivelul Avansat Escoffier se obține în urma unui examen susținut în prezența comisiei desemnate de Institution Notre Dame La Riche din regiunea Tours, Franța.

Cea de-a treia grupă de cursanți absolvenți ai Nivelului Avansat Escoffier au demonstrat competențele acumulate pe parcursul programului de formare profesională în gastronomia franceză.

Examinarea a avut loc conform standardelor și procedurilor agreate de Ministerul Educației din Franța, comisia respectând cu strictețe normele prevăzute.

Diplomele obținute sunt atestate de statul francez și reprezintă “pașaportul” cursanților către cele mai bine cotate restaurante ale lumii.

Efortul depus pe parcursul celor trei nivele absolvite, practica sub atenta vigilență a trainerilor cu experiență internațională în domeniul gastronomiei, au contribuit la formarea acestor  bucătari profesioniști, care vor transmite în continuare metodele și valorile ilustrului 'rege al bucătarilor și bucătar al regilor', Auguste Escoffier, părintele gastronomiei franceze.

Cei mai renumiți bucătari ai lumii folosesc metodele și rețetele Escoffier, în cele mai renumite bucătarii ale lumii.

Bazele gastronomiei create de Auguste Escoffier au fost și vor fi aplicate în restaurantele cu stele Michelin, iar cursanții institutului au ocazia unică de a învăța prin practică toate aceste metode, fară de care nu ai cum să evoluezi și să-ți dezvolți o carieră de succes în domeniu.

Unul dintre membrii juriului Escoffier, Chef Frederic Poutet, cu 3 stele Michelin, a rămas profund impresionat de preparatele Dacia Romanian Dining, Tăiței cu Babic de Buzău,  Pitușcă și sos de brânză de Horezu cu trufe, Risotto cu cârnați de Pleșcoi, parmezan și petale de roșii uscate, Scoici Saint Jacques cu Piure de Conopidă, mazăre și Babic de Buzău, dar și Pârjoalele Haiducului cu Pitușcă de Buzău, toate asezonate cu fum.

Delegația franceză a fost uimită de modalitatea unică de a pune în valoare produsele locale tradiționale în preparatele rafinate, depășind așteptările dânșilor pentru un restaurant de provincie cu adevărat potențial de stea Michelin.

Ana Maria Mircea, CEO si Cofondator Dacia Romanian Dining