Alma Health & Spa Retreat. Resort balnear premium pe malul Lacului Sărat

Lacu Sărat este una dintre primele staţiuni balneo-climaterice din România. Înfiinţată acum aproape 150 de ani, în 1879, era renumită în Europa începutului de secol XX pentru puterea vindecătoare a nămolului sapropelic şi priceperea medicilor, dar şi pentru atmosfera de vacanţă, balurile şi evenimentele organizate aici.

Legenda spune că domnitorul Vlad Ţepeş, vrând să pedepsească nişte oşteni turci luaţi prizonieri, i-a "vârât în saramură" cu tot cu cai, în Lacul Sărat, crezând că astfel va scăpa de ei.

Şi nu mare i-a fost mirarea voievodului, când, după vreo săptămână, turcii şi caii lor au ieşit din lac mult mai întăriţi şi vindecaţi de răni.

Apoi, localnicii, auzind povestea, au început să meargă şi ei în locul vindecător, să se însănătoşească. Iar vestea s-a răspândit din localnic în localnic şi din generaţie în generaţie, până în 1879 când, după cercetări şi verificări amănunţite ale calităţilor nămolului sapropelic şi ale apei hipersaline, statul român a decis înfiinţarea Staţiunii Lacu Sărat, una dintre primele staţiuni balneare din România.

"Lângă Brăila era înfloritoare staţiunea balneară Lacu Sărat, dotată în stilul epocii, cu un parc englezesc, cu un chioşc pentru muzică şi cu un cazinou în care se juca "chemin de fer" şi "bula". Venea Lumea din toate colţurile ţării... veneau să-şi petreacă vacanţele la Lacu Sărat, Nicu Filipescu şi Lilli Gheorghiade, Take Ionescu şi Miţa Biciclista, poeţi şi ziarişti de renume." Nicolae Carandino, ziarist.

Medici renumiţi, precum Carol Davila, Bernard Landway, Dr. Felix, Ion G. Apostolea nu şi Th. Bastaki contribuie prin cercetările lor şi prin profesarea medicinei în staţiune la vindecarea celor care sufereau mai ales de boli reumatismale şi dermatologice.

În jurul anului 1900, staţiunea Lacu Sărat devenise o staţiune balneară înfloritoare, legată de Brăila printr-o linie de tramvai electrificată. Staţiunea se mândrea cu hoteluri şi pensiuni, restaurante, parc englezesc, terenuri de sport, cazinou, baluri care se încheiau cu focuri de artificii şi bătăi cu flori, spectacole de teatru, concerte şi fanfare militare. Era o staţiune renumită, fiind vizitată de personalităţile vremii, atât pentru proprietăţile vindecătoare ale lacului, cât şi pentru atmosfera încântătoare de vacanţă.

Şi chiar dacă criza din anii 30, distrugerile din timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi anii gri ai comunismului au vrut parcă să şteargă amintirea anilor de glorie, în anul 2021 staţiunea este declarată staţiune de interes naţional, reînviind speranţa renaşterii şi dorinţa de a-i reda renumele pierdut.

Odată cu investiţiile în dezvoltarea noului complex balnear şi de vacanţă modern Alma Health & Spa Retreat, se redă staţiunii Lacu Sărat gloria şi farmecul din perioada în care aceasta rivaliza cu staţiunile balneoclimaterice renumite ale Europei şi se revitalizează această adevărată comoară ascunsă a Bărăganului.

Alma înseamnă suflet în limba spaniolă, benefic şi hrănitor în limba latină, tânăr în limba ebraică şi savant în arabă. Alma este antic şi modern, tradiţional şi cosmopolit, ca şi lo-ul căruia îi aparţine resursa vindecătoare perpetuă a Lacului Sărat, nămolul sapropelic.

Şi, aşa cum acest adevărat aur negru al sănătăţii se regenerează continuu de peste o mie de ani, la Alma Health & Spa Retreat îţi refaci sănătatea, îţi regăseşti echilibrul interior, te bucuri de vacanţă împreună cu cei dragi.

Începe ziua cu un moment de relaxare chiar în camera ta de hotel cu privelişte către parc sau către lac. Ai la dispoziţie 185 de camere şi apartamente premium, cu balcoane şi terase mobilate, cu facilităţi inteligente şi toate beneficiile de care ai nevoie pentru o experienţă premium la Lacu Sărat.

De la cele mai eficiente terapii spa, wellness şi tratamente balneare cu nămol sapropelic din Lacul Sărat, la vacanţe şi evenimente, se dă viaţă unui complex balnear şi de vacanţă premium, unde pe primul loc sunt grija pentru starea ta de bine şi calitatea serviciilor noastre.

Un spațiu de peste 2500 mp, recepție dedicată și 60 de spații individuale pentru tratamente de recuperare, dotate cu cele mai moderne echipamente te așteaptă pentru următorul sejur de tratament balnear la Alma Health & Spa Retreat. Cel mai mineralizat nămol sapropelic din România și apa lacului, care se transformă, sub soarele arzător, într-un elixir vindecător din săruri și minerale, sunt resurse unice, care întăresc sistemul imunitar, elimina toxinele, țin ridurile la distanță, cresc nivelul de energie al organismului, elimină anxietatea și previn depresia.

Tradiții vechi de vindecare întâlnesc medicina modernă pentru ca, împreună, să creeze un panaceu de vindecare pentru afecțiuni diverse: reumatismale, afecțiuni post-traumatice, afecțiuni neurologice periferice, ginecologice, dermatologice, endocrine. 

În Lacul Sărat, nămolul sapropelic are o calitate excepțională pentru tratarea afecțiunilor reumatismale, inflamatorii, dermatologice, ginecologice, endocrine, a stărilor post-traumatice, afecțiunilor respiratorii și ale sistemului nervos central, având proprietăți antiinflamatorii, vasodilatatorii, detoxifiante, de stimulare a circulației sangvine. În 1883, când a fost testată salinitatea apei și calitatea nămolului, s-a înregistrat că “gradul de concentraţiune a apei variază între 26-45%, întrecând pe a tutulor celor alte ape minerale din lacuri analoage din Europa” iar în 1890 calitatea sa a fost certificată de către Laboratorul de chimie al Școlii de Mine din Paris.

Executive Chef-ul Alma alege cu atenţie ingredientele reţetelor şi pune în prim-plan aroma, echilibrul şi calitatea meniurilor servite oaspeţilor, urmand principiile alimentaţiei sănătoase, cu ingrediente proaspete, cumpărate de la producătorii locali. Se Integrează în conceptul culinar preparate locale, tradiţionale şi specialităţi internaţionale care să reflecte spiritul cosmopolit al Brăilei.

La Alma Health & Spa Retreat au fost create şase restaurante în care să îţi răsfeţi gustul: Kyralina - Cramă românească, Ostia - Restaurant pescăresc, Helise - Restaurant pentru evenimente, Bistro by the Lake - Comfort Food pe plajă, Allegria - Restaurant internaţional a la carte.

Întregul resort este o evadare din cotidian, dar centrul spa duce starea de bine la un nou nivel. Cu acces exclusiv doar pentru oaspeţii cazaţi, Alma Spa te aşteaptă cu terapii de revitalizare şi anti-age, într-o atmosferă relaxantă la piscina interioară cu apă dulce, de 1.2 m adâncime, la jacuzzi-ul cu vedere spre lac, la cele 2 saune saline cu pereţi din sare de Himalaya, la Hammam, saună umedă, alături de masajul facial şi corporal, camerele terapeutice pentru cupluri, duşul Vichy şi duşul scoţian, fântâna de gheaţă.

Echipa de terapeuţi profesionişti te va ajuta să te revigorezi, să te relaxezi şi să-ţi regăseşti echilibrul interior.

Centrul de evenimente Alma este dotat cu tehnologie de ultimă generaţie, astfel încât să poată găzdui toate tipurile de evenimente private şi corporate, evenimente culturale şi expoziţii.

Cele patru săli de conferinţe, dar şi restaurantele cu spaţii generoase beneficiază de lumină naturală, acces la terase şi privelişte, astfel încât evenimentele organizate la Alma Health & Spa Retreat să le ofere invitaţilor o stare de bine, de confort şi bună dispoziţie, indiferent de tipul de eveniment la care participă.

Cu candelabre somptuoase si o scenă impresionantă încorporată, Alma Grand Ballroom este cea mai spectaculoasă sală de evenimente din Brăila. De la evenimente sociale la spectacole de teatru, banchete sau expoziţii, Alma Grand Ballroom poate găzdui orice fel de eveniment de mari dimensiuni.

Esti invitat să cunoşti universul Alma şi să contribui la revitalizarea Lacului Sărat, staţiunea care a uimit Europa începutului de secol XX. Un ecosistem creat în jurul comorii ascunse a Bărăganului, staţiunea cu cele mai multe zile însorite din România.