Agricola, Un neam de gospodari

Acum mai bine de 57 de ani, o mână de fermieri pricepuți, cu respect pentru tradiția de peste un secol a băcăuanilor în creșterea păsărilor și animalelor, au înființat o gospodărie agricolă care, prin dăruirea mai multor generații, avea să ajungă una dintre companiile de vârf pe piața agribusiness-ului din România.

Astăzi, AGRICOLA lucrează zi de zi, pentru a oferi consumatorilor carne de pasăre, salamuri crud-uscate, preparate din carne fiert-afumate, produse ready-meals și semipreparate, ouă și praf de ouă, la cel mai înalt nivel de calitate, prospețimea și respectarea tradițiilor, a gusturilor autentice pe care românii le iubesc, fiind principalele valori ale companiei.

Tradiție și inovație
"Păstrarea meșteșugurilor și a gustului de odinioară, în același timp cu asigurarea unui proces tehnologic modern, reprezintă cea mai mare provocare pentru noi” Grigore Horoi, Președintele Grupului AGRICOLA, din anul 2009.

Acesta este și motivul pentru care AGRICOLA, lider de piață în categoria produselor crud-uscate, a demarat, împreună cu alți patru producători români, demersurile necesare obținerii înscrierii Salamului de Sibiu, acest blazon culinar, ca indicație geografică protejată la nivelul UE, lucru care s-a întâmplat la data de 19 februarie 2016.

Planuri de viitor
Inovația prin respectarea tradiției nu se va opri aici. AGRICOLA continuă să investească în anul 2017 într-un alt produs-vedetă, Puiul Fericit. Modernizarea capacității de creștere a păsărilor va continua anul acesta, dublarea vânzărilor puiului cu creștere lentă și gust asemenea celui crescut în propria ogradă fiind una dintre prioritățile companiei.

O altă lansare mult așteptată o reprezintă două noi sortimente de ouă îmbogățite, pe cale naturală, cu luteină, respectiv cu Omega 3 și antioxidanți Agricola.