Conest. De peste jumătate de secol construim România

Suntem una dintre primele companii din țară, cu capital 100% românesc, care activează în domeniul construcțiilor. Actul de naștere datează din 1963. Atunci ne numeam Șantierul nr. 2 Chimie Iași din cadrul Întreprinderii de Construcții Montaj pentru Chimie Onești.

În 1970 a fost înființată Întreprinderea de Construcții Montaj nr. 4 Iași (ICM Iași). Șapte ani mai tîrziu am devenit Trustul de Construcții Industriale Iași (TCI Iași). Anul 1991 marchează odată cu privatizarea companiei și apariția brandului Conest.

Timp de 60 de ani, compania CONEST a demonstrat în mod consecvent, angajamentul față de valorile și principiile sale, în care crede cu convingere, desfășurând activități cu integritate și onestitate, simultan cu aplicarea valorilor proprii concretizate prin respect și responsabilitate în tot ceea ce facem.

Pentru că viziunea este unul dintre atributele importante ale unei companii, am anticipat nevoia dezvoltării infrastructurii rutiere în România. Astfel ne-am creat Divizia de Infrastructură Rutieră și avem experiență pe în Servicii, Construcții, Instalații Infrastructură rutieră, Producție.

'Responsabilitate, profesionalism și corectitudine. Aceste valori caracterizează compania Conest de peste jumătate de secol.

Ne-am dezvoltat împreună cu partenerii noștri cărora le-am oferit soluții potrivite, într-un timp scurt, cu misiunea respectării celor mai importante trei valori în esența unei afaceri durabile, valori pe care ţin să le reamintesc de fiecare dată: responsabilitate, profesionalism și corectitudine. Mai mult ca oricând vom continua să le respectăm.

Învățarea continuă, performanța și angajamentul puternic față de partenerii și angajații noștri sunt sursele excelenței noastre profesionale. Toate acestea au făcut din CONEST un nume puternic printre liderii companiilor de construcții.

Obiectivul nostru este şi va fi dezvoltarea și menținerea unor parteneriate de lungă durată, consolidate de experiența complexă în domeniu, managementul de succes, responsabilitatea socială și personalul calificat. În același timp suntem implicați în comunitățile în care activăm și ne oferim sprijinul pentru o mai bună calitate a vieții!

Mulțumesc fiecărui angajat care duce, prin munca depusă, povestea Conest mai departe.

Mulțumesc clienților care au ales compania noastră dar și viitorilor parteneri! Continuăm împreună!’ Viorel Cozma, Președinte Conest

Începând cu fazele de proiectare sau de pregătire a construcției și ajungând la etapele finale premergătoare finalizării acestora, toate proiectele noastre sunt urmărite îndeaproape, cu maxim interes, de către manageri de proiect care reușesc să țină sub control planificarea și bugetarea fiecărei etape de lucrare.

Echipa noastră de specialiști în construcții, iși propune ca în cadrul fiecărui proiect să creeze idei distincte și inovative și să dezvolte soluții profesioniste de implementare a planurilor, considerând specificitatea fiecărui proiect în parte.

Nucleul CONEST îl reprezintă angajații companiei. Obiectivul nostru este de a transformă fiecare loc de muncă într-o provocare pentru a promova un spirit întreprinzător și un management profesionist.

Astăzi avem peste 400 angajați calificați ce formează o echipă de experți în inginerie, proiectare, tehnică, financiar-contabil, administrativ, echipă susținută de personal muncitor calificat (asfaltatori, pavatori, fierari-betoniști, dulgheri, lăcătuși, sudori, vopsitori, schelari, zidari, zugravi, instalatori, electricieni, mecanici utilaj).

Receptivi la evoluția pieței forței de muncă, pe plan intern, CONEST își perfecționează în mod constant angajații pentru că aceștia să atingă un nivel înalt de pregătire în domeniu, oferindu-le în mod continuu training-uri care au că obiectiv cunoașterea și aplicarea procedurilor specifice managementului de proiect.

Portofoliul nostru cuprinde și Conest Grand Residence, Pasajul Octav Băncilă, Arteră Funcțională Sud, Centrul Expozițional Moldova.

MTC. Producător sisteme de acoperișuri și garduri

MTC Construct, o companie cu capital 100% românesc, aniversează în acest an 20 de ani de activitate în domeniul producției de țiglă metalică, tablă cutată, profile gips-carton, șipcă metalică și accesorii pentru acoperișuri.

Fabrica din Tecuci, județul Galați, este dotată cu utilaje de ultimă generaţie, ce prelucrează oţel de cea mai bună calitate. Halele de producție și depozitare au o suprafață de 35.000 mp, iar liniile de producţie sunt 100% automatizate, şi sunt dotate cu cele mai noi tehnologii existente pe piaţă, la nivel mondial.

MTC Construct s-a remarcat pe piaţa naţională ca având în portofoliu o gamă variată de modele, finisaje şi culori de ţigle metalice şi rigle de gard.

'Misiunea noastră este să producem articole de calitate superioară - ţiglă metalică, tablă cutată, rigle de gard metalice, profile gips carton, pe care să le distribuim la nivel naţional şi să asigurăm satisfacţia clienţilor noştrii, oferind calitate la cele mai înalte standarde, gamă variată de culori, finisaje şi preţuri avantajoase.

Producția automatizată, ultramodernă, ne oferă posibilitatea să oferim clienților nostri produse de calitate superioară, la prețuri mici.

Folosim doar materie primă de calitate PREMIUM, de la furnizori recunoscuți la nivel mondial pentru calitate, o gamă mare de culori și finisaje de materie primă PREMIUM. Gama de culori permite încadrarea perfectă a gardului în orice peisaj.' Cătălin Pavel, CEO MTC Construct

Acoperișul este cea mai importantă parte ale unei construcții. Acesta oferă protecție ocupanților și lucrurilor dintr-o locuința împotriva capriciilor vremii. De aceea, un acoperiș bine realizat trebuie să fie durabil, robust și nu în ultimul rând, plăcut că aspect, iar longevitatea este dată de materia prima din care este produsă țiglă metalică.

Nomin Damdin. Centre de Soroban și Aritmetică Mentală Japoneză Nomin Jyuku

Nomin Damdin este Master Trainer de soroban și aritmetică mentală japoneză, fondatoare și CEO al Centrelor de Soroban și Aritmetică Mentală Japoneză Nomin Jyuku, cele mai performante centre de antrenament mental japonez din țara noastră, dedicate copiilor cu vârste între 5 și 14 ani.

Nomin Damdin s-a născut la Ulan Bator, în Mongolia, într-o familie de diplomați, cunoscând România încă din adolescență. A urmat cursurile Academiei de Studii Economice la București și a decis să rămână în România.

Nomin Damdin este mamă a trei copii, prin intermediul cărora înțelege foarte bine sistemul românesc de învățământ, provocările de adaptare pe care le au copiii, precum și preocupările părinților de a le oferi educație de calitate și șansa unui viitor de succes.

”Văzând cu ce provocări se confruntă copiii la școală și în viața de zi cu zi - probleme de concentrare, atenție, răbdare, încredere scăzută în ei înșiși și ritm de învățare lent - am dorit să găsesc o metodă care să poată să rezolve toate aceste probleme la un loc. Am ales metoda de soroban și calcul mental japonez și m-am certificat ca Master Trainer de soroban la una cele mai vechi școli din Japonia.” spune Nomin Damdin.

Încă din 2015, când a deschis primele cursuri de soroban și aritmetică mentală japoneză la București, Nomin Damdin și-a ales misiunea de a contribui la dezvoltarea intelectuală a copiilor din România, prin metode educaționale eficiente care stimulează diferit creierul copiilor, pentru maximizarea potențialului lor intelectual și dezvoltarea abilităților care le îmbunătățesc șansele de a avea succes la școală și în viață.

”Sorobanul le dezvoltă copiilor imaginația și autonomia, capacitatea de a rezolva probleme complexe și de a lua rapid decizii în orice situație din viața reală, acestea fiind considerate competențele viitorului.” spune Nomin Damdin.

Până în prezent, Centrele Nomin Jyuku au instruit peste 7000 de copii, care au câștigat peste 100 de premii la olimpiadele și concursurile internaționale de calcul mental japonez. Performanțele copiilor care studiază sorobanul și aritmetica mentală au fost premiate și în cadrul celor mai urmărite emisiuni și concursuri televizate de talente, unde echipa Nomin Jyuku a uimit juriul și publicul cu abilitățile de calcul ale copiilor, dar și cu capacitatea lor de a cânta, recita poezii sau de a ține ritmul muzicii în timp ce calculează mai rapid decât un calculator.

”Copiii învață în ritmul propriu, trainerii lucrează personalizat, astfel încât toți copiii - nu doar cei care participă la concursuri - își îmbunătățesc vizibil performanțele mentale după doar câteva luni de cursuri. Părinții și profesorii sunt încântați. Avem parteneriate cu școli pentru predarea metodei la orele opționale.” 

Nomin cu Mihai castigator Next Star.jpeg

Nomin cu copii campioni in Egipt

Deschizătoare de drumuri pentru cursurile de soroban și aritmetică mentală japoneză în România, Nomin Damdin a atras alături de ea traineri pasionați de educație, dar și antreprenori români care vor să ducă mai departe misiunea ei de a dezvolta, la copii, competențe pentru viitor. Astfel, tinerii traineri sunt certificați și testați periodic la Școala Houmei Jyuku, cea mai veche școală de soroban din Japonia. Antreprenorii care vor să dezvolte franciza Nomin Jyuku sunt susținuți în toate fazele de management al proiectelor, astfel încât să poată susține performanța și excelența în educație.

”După aproape opt ani de cand am deschis primul centru Nomin Jyuku, sunt mândră că am făcut pionierat pe piața cursurilor care dezvoltă gândirea copiilor, folosind cele mai eficiente metode asiatice. Invit alături de mine și alți antreprenori, să promovăm împreună metoda japoneză de calcul mental, pentru o lume mai bună pentru copiii noștri și pregătirea lor pentru viitorul în care lumea va fi mult diferită de cea în care trăim noi azi.” Nomin Damdin, Fondatoarea Centrelor de Soroban și Aritmetică Mentală Japoneză Nomin Jyuku.

Romlab Racing Team. Efortul este cheia împlinirii viselor

Dorința împlinește schimbarea

 În anul 2022, am reușit să realizez un gând pe care mi l-am construit în urmă cu optsprezece ani. În tot acest timp în care practicam amatoricesc motociclismul, speranța mea de a pune bazele unei echipe  adevărate care să experimenteze același sentiment legat de acest sport, devenea realitate odată cu întâlnirea membrilor echipei.

 Așadar, anul trecut am reușit să participăm la competiția anuală MotoRC.

 Cursele de motociclism solicită o gamă largă de abilități fizice, inclusiv forță, agilitate, echilibru și coordonare. Pentru aceste eforturi depuse de către piloți, considerăm promovarea valorilor sportive un mare avantaj în evidențierea aptitudinilor întregii echipe.

 Îmi place să evoluez, să rămân constant în idei, așa că am decis că îmi folosesc creativitatea la maxim și să nu mă opresc din a visa la mai mult.  Toate aceste gânduri s-au transformat în oportunități, reușind pentru anul curent să ne alăturăm unor noi proiecte importante.

Prin urmare, sezonul  acesta vom participa la Campionatul Auto Radical Cup, cu un pilot ce a visat la o carieră auto, iar noi ca echipă, am fost deschiși la această nouă propunere.

 De asemenea vom participa în Campionatul de motociclism viteza - CIV- Campionato Italiano Velovita, cu pilotul care a avut performanțe și podiumuri în toate etapele trecute ale campionatelor.

 Aceste doua oportunități ne vor ajuta să fim mult mai recognoscibili ca echipă profesionistă, având ca obiective reușita piloților într-o viitoare carieră, formarea a cât mai multor piloți tineri și de asemenea, participarea la cât mai multe campionate internaționale.

Team Manager, Bogdan Tănase

Mândra Chic. Zestre contemporană

Mândra Chic este un demers identitar,  un proiect pledoarie pentru redescoperirea, conservarea, susținerea, revalorizarea și promovarea identitiatii culturale locale și a patrimoniului textil. Concentrat artistic neaoș, pe tipar modern, care acționează în mai multe direcții.

Totul a început cu proiectul internațional de călătorie, "Suveica Mamei Ruța în jurul lumii", care are, în acest moment, în portofoliu, peste un milion de km pe întreg Mapamondul. Duce poveștile culturale ale satului și aduce poveștile lumii, în comunitate.

Muzeul de Pânze și Povești este un un mic centru cultural, în care strângem poveștile locale și poveștile lumii, un spațiu activ, în care au loc evenimente, ateliere gratuite pentru copiii din comunitate, expoziții, campanii de recuperare a unor meșteșuguri pierdute din zona patrimoniului textil, mini-rezidențe de creație pentru adolescenți, proiecte sociale, civice, educaționale sau de mediu, etc

În atelierul - șezătoare se creează o linie de suveniruri locale, realizate manual. Zestre contemporană, manifest, concept ce presupune mixarea de mesaje din cultura veche sau contemporană, cu bucățele manufacturate într-o spectaculoasă diversitate de tehnici. Acest mix Mândra Chic a devenit o adevărată trăsătură de caracter a brandului. Piesa locomotivă a colecției este Tricoul Mândra Chic.

URZEALA VREMURILOR  -  o campanie de fundrasing pentru recuperarea unui meșteșug pierdut: țesutul la război. Crearea, de la 0, a unui atelier multifuncțional, în care comunitatea să reînvețe meșteșugul și transformarea acestuia într-o adevărată experiență / produs cultural și turistic al locului, care să reactiveze mândria locală și să aducă bunăstare întregii comunități! Crearea unei hărți și a unei rețele de meșteri din domeniul patrimoniului textil, care să se susțină reciproc.