Floraria ELflora. Diferente intre un simplu hobby si profesia de florist

De la vis la realitate nu este decat un singur pas. Avand o experienta de peste 8 ani in domeniul floral am deci sa facem din experienta acumulata un proiect care a devenit o afacere de familie.

Pe langa diploma de decorator floral, detin si diploma de formator si de PR, diplome obtinute la atelierele Ilbah. In urma absolviri cursului de decorator floral am participat la un concurs de aranjamente florale la care au participat toti absolventii cursului, inclusiv cei din anii precedenti. Din 40 de participanti inscrisi la concurs, am obtinut locul al 2-lea. 

Dorinta de aprofundare a cunostintelor in domeniul floral este motivul participarii si la alte concursuri de specialitate, premiul nefiind obiectivul princial, accentul fiind pus pe dobandirea de experienta.

Pe langa vanzarea de plante, buchete si aranjamente florale din magazin, oferim clientilor si pachete pentru nunti si botezuri, dar si aranjamente corporate pentru diferite firme.

Marfa este intodeauna proaspata si variata, aprovizionarea facandu-se la fiecare doua zile. Astfel rezulta un raport calitate-pret mult mai bun ca al concurentei, fapt care atrage si fidelizeaza clientii.

La baza alegerii numelui au stat mai multe criterii. Ne-am dorit un nume usor de retinut, format dintr-un singur cuvant, ca prin pronuntarea lui sa te duca cu gandul la obiectul de activitate, semnificatia numelui: EL – aranjamentele si buchetele sunt realizate de un barbat, iar flora te duce cu gandul la flori, florararie, la obiectul de activitate.

Mircea Neagu, owner ELflora

Maison Gado. Emoție descrisă în cristale și perle

Maison Gado a început din nevoia de a opri timpul în loc și de a îți relaxa mintea, sufletul și gândul prin procesul creativ.

Împletirea manuală a cristalelor, perlelor, elementelor decorative, dă naștere  unui spațiu aproape meditativ, unde mintea se eliberează prin creativitate, prin expresia naturală a îndeletnicirilor acumulate, toate spre a fi purtate în momente cu emoții intense.

Gabriela, designerul Maison Gado, a pornit pe acest drum din simplă pasiune, dintotdeauna fiind  atrasă de lucrul în detaliu, de arte, pictură, handcraft și broderie. După mulți ani dedicați unui domeniu economic, Maison Gado s-a manifestat din nevoia înnăscută de “homo faber” și din bucuria împărtășirii frumosului.

“Zona bridal este minunată prin intensitatea sentimentelor revărsate, să faci parte din povestea unor suflete, să te bucuri împreună cu acestea de celebrarea dragostei lor, este o onoare ce vine deopotrivă cu responsabilitate și trăiri intense .”

Maison Gado este un atelier boutique, început și sustinut prin perseverență, prin iubirea muncii pe care o realizăm, prin respectul, cât și dragostea necontenită față de clientele ce apelează la noi.

Bijuteriile noastre sunt realizate manual, utilizând materiale de calitate superioară, sârmuliță suflată cu argint, placată cu aur sau din cupru, perle de cultură, ce se adresează atat zonei bridal, cât și zonei accesoriilor de seară.

Ne dezvoltăm continuu și facem parte din proiecte frumoase, bijuteriile noastre regăsindu-se în multiple ateliere bridal din București și Iași.

Emoție descrisă în cristale și perle. Let your beauty bloom!

Povestea Fructe Deshidratate?

Care este povestea Fructe Deshidratate?

Timp de mai bine 12 ani m-am ocupat de implementare proiecte cu fonduri europene si nationale. In toata aceasta perioada aceasta m-am intersectat cu diferite afaceri realizate de romani (si nu numai) care mi-au insuflat dorinta de a produce, aici, in Romania, cu forte locale, pentru dezvoltarea personala si locala. Si am vazut cate lucruri se fabrica in Romania si foarte multa lume nu cunoaste.

Avand posibilitatea de a circula in toata tara, am vazut si foarte multe livezi/ferme etc, parasite sau ingrijite foarte putin, dar avand productie si o calitate deosebita. Intreband de curiozitate cum valorifica produsul final am fost dezamagit sa vad ca le exportau ca materie prima, materie ce apoi se intorce sub diverse forme in Romania. Din pacate, majoritatea oamenilor din agricultura sunt preocupati doar de productia bruta, fara a acorda atentie deosebita valorificarii produsului la adevarata valoare. Am decis sa incep activitatea de deshidratare deoarece aceasta nisa nu era exploatata. Am ales marul ca prim fruct pentru deshidratare si l-am comercializat sub denumirea de Scrijele de mere ca la bunica.

In luna octombrie 2015 am intrat pe piata cu acest produs, timid, dar cu mult entuziasm. Lumea a inceput sa cunoasca produsul (sau sa si-l aminteasca), peste 90% din cei ce stiau produsul isi aminteau de bunici. Ceea ce mi-a confirmat ca alegerea denumirii a fost corecta. Reactiile oamenilor au fost pozitive si au fost foarte surprinsi de aparitia produsului.

Bogdan Ghinet

DECARTIS - DECorative ARTs Irina Silivestru

D E C A R T I S este un atelier pe care l-am creat din dragoste pentru ceramică, natură, artă decorativă și design interior. Am vrut ca oamenii să se înconjoare de obiecte frumoase, concepute și realizate de mâinile unui om care încearcă să-și pună toată pasiunea și inteligența creatoare în acel obiect.

Bucuria nu se rezumă doar la partea estetică...căci multe dintre vasele mele sunt total funcționale și o dată ce apuci să le folosești e mult mai greu apoi să te întorci la vasele realizate industrial. În atelier lucrez în special farfurii, platouri și boluri. Unele dintre ele se pot agăța și pot fi o alternativă foarte bună de a decora un perete.

În principal subiectele pe care le abordez sunt legate de plante și animale, de natură - care pentru mine reprezintă o sursă inepuizabilă de forme și culori. Toate amintirile mele din copilărie sunt legate de vacanțele mele la țară – de curtea bunicilor, de pământ și de animale (de copacii, plantele și legumele care creșteau în curte, la câmp și la pădure și de animalele domestice care populau ograda).

Așa că de aici îmi vine toată plăcerea aceasta de a le reda pe farfurii, de a recompune o lume a copilăriei mele în care natura era frumoasă prin simplitatea și puritatea ei – plante medicinale, legume aparent banale, dar extraordinar de decorative, păsări precum coțofene, grauri, ciori... Culoarea care predomină în lucrările mele este Albastru. O culoare de care sunt îndrăgostită iremediabil. Niciodată albastrul nu iese la fel, mereu capătă intensități și sclipiri diferite în funcție de concentrație, de sursa de unde provine oxidul, etc. Strălucirea lui este inegalabilă și pentru mine nu există o altă culoare care să meargă mai bine în combinație cu ceramica.

Numele ales - DECARTIS - este un acronim și vine de la DECorative ARTs Irina Silivestru. Chiar și numele meu de familie Silivestru, face trimitere tot la natură - vine din latină, de la Silva care înseamnă pădure – Silvester – sălbatic/ care aparține pădurii.

Atelierul de branza artizanala Narcheese. Narcis Pintea

‘Branza este aspiratia laptelui la eternitate, dar branza este raiul pe pamant.

Povestea Atelierului de branza Narcheese din judetul Cluj, comuna Garbau, sat Cornesti, este un vis devenit realitate in iulie 2019, cand am inceput sa pun in practica cunostintele dobandite la scoala agricola din Elvetia, ca primul roman care a urmat cursurile acestei scoli, si cand am obtinut prima branza provenita din laptele de la Ferma "Fratii Pintea".

Specializarea mea in momentul de fata este branza maturata Raclette. Acest tip de branza provine din zona Valais (Elvetia) si se produce in special in timpul verii, cand vacile ies la pascut.

Laptele se proceseaza crud, timpul de prelucrare este de 24 de ore, dupa care urmeaza procesul de maturare (minim 4 luni), in conditiile favorabile dezvoltarii bacterilor de care aceasta are nevoie, aceste bacterii favorizand gustul intens pe care aceasta branza il are.

Ferma "Fratii Pintea" are aproximativ 30 bivolite si 20 vaci de Baltata Romaneasca, 100 capre alpin francez , carpatin si 500 oi.

In jurul fermei noastre se afla terenuri cositor (terenuri care produc fan), arabil si pasune, pe care noi le lucram bio. In timpul iernii, pe aceste pamanturi se imprastie ingrasamant natural care provine de la animalele din ferma. Acest ingrasamant are rolul de a imbogati si de a fertiliza solul. In timpul verii de pe aceste pamanturi producem fan, lucerna si siloz pe care animalele le mananca in timpul iernii. In timpul verii animalele pasc libere pe pasune. Nu folosim concentrate care sa forteze animalele sa produca mai mult lapte decat produc ele in mod natural.

Narcheese produce astazi trei feluri de branza maturate: Cas traditional simplu maturat minim 1 luna, Raclette si Branza Tom. In viitor urmeaza sa produca Brie, Gruyere si Gorgonzola.’ Narcis Pintea