Şcoala de Valori, Ştefan Pălărie

M-am născut în Baia Mare, acum 36 de ani, în mijlocul unor oameni calzi și săritori. Deși am pornit de la 6 ani la drumul spre București, sunt încă mândru că acolo, adânc, eu mi-s un “pui de moroșan”.    

România mi-a dat ocazia să învăț, să călătoresc, sa mă mut departe în Europa și apoi să mă întorc. Mi-a mai dat două familii pe care le iubesc. Cea în care m-am născut și cea pe care apoi mi-am întemeiat-o.

Când am devenit la rândul meu părinte, m-am gândit să pregătesc camera noului pui de om care era pe drum. Apoi am hotărât să amenajez țara în care va crește mare. Așa că, din 2009 am început să construiesc “Școala de Valori”. E un loc în care, înconjurat de oameni generoși, șlefuim în tinerii de astăzi oamenii de caracter ai României de mâine.

La anul numărăm 20,000 de liceeni cu care am învățat despre valori și alegeri de viață. Unii zic că e mult. Alții zic că e puțin. Noi zicem că sunt 20,000 de vieți dacă nu transformate măcar atinse de experiențele dăruite.

Eu știu doar că până nu văd pe stradă România pe care o visez, sau câtă vreme mă vor mai ține puterile, eu nu mă opresc. Văd în ochii copiilor mei și ai tinerilor care vin zilnic în Școala de Valori că merită toată muncași osteneala asta. E nevoie de ea.