"Putem să creştem România", Ion Ţiriac

Sportul mi-a oferit privilegiul de a cunoaște și explora două lumi: cea din țară și cea din străinătate. Libertatea, munca, performanța, toate m-au format ca om și mi-au dat puterea de a aspira la o lume mai bună. 

Cum aș fi putut să refuz oportunitatea de a-mi pune amprenta asupra locului care m-a dat vieții, de care sunt atât de mândru? Nu aș fi avut niciun motiv real să-mi refuz această oportunitate și să o refuz într-un final României. 

Sunt un om norocos că țara mea mi-a oferit mediul fertil unde m-am putut dezvolta personal și profesional, în sport și business. Pentru aceasta îi sunt recunoscător.

În plus, România poate fi considerată un miracol. Suntem exemplari în ceea ce privește rezultatele sportive înregistrate, în raport cu resursele alocate și infrastructura de care dispunem. Am depus personal și voi depune în continuare eforturi susținute pentru a dezvolta baza sportivă românească, pentru ca am încredere în potențialul național.

Sunt mândru de România și în special de oamenii care o alcătuiesc. Calibrându-ne calitățile, perseverând asemenea unui sportiv de performanță, putem să creștem România.