Gelato D'Amore Nice. Pasiunea pentru viață și înghețată

Patricia și George Bălan sunt doi pasionați de viață, dragoste și gelato. Ei au venit pe Riviera Franceză pentru a-și îndeplini visul pe acest pământ mediteranean. Povestea lor este plină de pasiune și fiecare cuvânt este rostit cu multă dăruire.

George Bălan este unul dintre antreprenorii români care au încercat să-și găsească drumul în business trecând prin momente extrem de dificile, dar țintind mereu propriul vis.

‘Am lucrat, mai întâi, într-o multinațională importantă. În 2006 aveam venituri de 22.000 de euro pe lună, dar am dorit ceva făcut de mine, pentru mine.’

Visul lor se cristalizează la 125 Rue de France, Nisa, o gelaterie care are deja o aură fermecătoare, care trebuie descoperită de fiecare dintre voi.

Povestea proiectului nostru de la Nisa a început acum aproximativ doi ani, când căutam o piață în afara României natale și exploram foarte mult oportunitățile din partea de sud a Europei. Era ceva între Italia, Franța și Spania.

Am făcut o excursie în sudul Italiei, ne-am îndrăgostit de Sicilia și am decis că va fi un loc bun pentru produsele noastre și pentru conceptul Gelato D'Amore. Dar încercând să descoperim și să înțelegem piața, cliențîi și nevoile acestora, ne-a venit și mai mult să căutăm locuri noi.

A două variantă era Riviera Franceză. Noi, mai întâi, am ajuns la Menton, care a fost un loc foarte drăguț pentru noi și ne-am îndrăgostit imediat de atmosferă. Am început să venim de câteva ori aici, am început să cunoaștem piața, oamenii. Am încercat să înțelegem puțîn cum funcționează și, în cele din urmă, am găsit aici o oportunitate reală. Ne-am simțit bineveniți aici. Ne-a plăcut ospitalitatea și generozitatea din sudul Franței. Asta ne-a dat încredere să mergem mai departe și să ne urmărim visul aici.

Originea poveștii începe cu studiul conceptului nostru aici, discutând cu furnizorii noștri care ne-au consiliat pentru Nisa.

Principala provocare a fost să înțelegem cum funcționează piața. Am fost încântați să descoperim părți plăcute precum joie de vivre franceză, care s-a potrivit exact cu conceptul nostru. Dorim să arătăm clienților creativitatea noastră și versatilitatea produselor.

Timpul a fost o altă provocare. Aveam nevoie de mai mult timp decât ne așteptam.

În cele din urmă, anul trecut a devenit principala provocare. Am încercat să o abordăm cu încredere, gândindu-ne că va fi o poveste utilă de spus, până la urmă. Planul nostru a durat mai mult decât ne așteptam, totul a fost amânat, dar am rămas optimiști și loiali proiectului nostru.

Din prima zi, în această afacere, am oferit un produs perfect. Ca și în ultimii douăzeci de ani, avem un feedback foarte bun din partea clienților noștri. În afară de asta, ceea ce cred că este de bază pentru orice profesionist din această afacere, sau orice altă afacere, atunci când fabricăm un produs, este experiența pe care o oferim. Eu și buna mea soție, în calitate de proprietari, suntem permanent aici pentru a primi și servi cliențîi. La Gelato D'Amore avem Ladies and Gentleman care servesc Ladies and Gentleman, pentru a aduce bucurie și fericire, pasiune și dragoste și o experiență minunată nu numai cu degustarea acestor produse uimitoare. Au fost livrate lumii, probabil, în cele mai bune vremuri ale umanității.

Pe piața noastră de origine, acesta este ceva în care suntem specializați.

Avem, de asemenea, atelierul unde oamenii pot veni și își pot face singuri gelato, pot pune întrebări și pot afla despre acest produs minunat.

Avem de asemenea o mulțime de evenimente pentru a aduce oamenii la magazin. Am văzut că nimeni nu face asta și am făcut-o din prima zi. Avem evenimentul All You Can Eat, care este un eveniment de o zi la care poți să vii, să deguști produsele noastre la un preț foarte democratic.

De asemenea Gelato Outlet, eveniment la care poți veni și servi produsul la magazin sau la pachet, și ai un preț special, în ziua respectivă.

Ne dorim, de asemenea, să abordăm Clubul de Fotbal de aici cu un program adresat tinerilor. Am fost influențați de o poveste spusă de un fotbalist care ne-a povestit vremurile când era tânăr și erau acele goluri de înghețată. Când aveau ziua de antrenament, aveau meciul de fotbal la finalul secțiunii de antrenament. Fotbalistul, care a marcat ultimul apel al jocului, a primit o înghețată. Pentru acest tip și coechipierii lui, acesta a fost ceva foarte special. Pentru noi, a fost o poveste foarte emoționantă!

Există o mulțime de povești care leagă România de Riviera Franceză precum cea de la Negresco, Capșa.

Negresco era ucenic la cunoscuta Casă Capșa din România și făcea, de asemenea, înghețată. De fapt, acolo era un profesionist italian care făcea înghețata și Negresco îl ajuta.

De asemenea, avem această poveste minunată cu această casă, Casă Capșa, și proeminentul militar francez Joffre. Într-o zi, a vizitat România pentru că sistemul militar românesc este ‘copy paste’ al sistemului militar francez. În cinstea lui, frațîi Capșa au realizat minunata bucată de cofetărie, o pralină care poartă numele acestei persoane. L-am dezvoltat înainte de a veni aici și îl avem în magazinul nostru permanent.

Am creat aceste arome, care este practic minunata noastră ciocolată din Italia și lichior francez de portocale cu bucăți din această pralină.

Provocarea pe care am avut-o venind aici a fost legată de sincronizare. Chiar dacă pare că nu este momentul potrivit, cu această problemă sanitară, pe de altă parte, aceasta a fost o provocare. Deschidem în afara sezonului principal, dar, pe de altă parte, spunem, în ultimii douăzeci de ani, că gelato nu are sezon. Este un an plin, îl poți avea în orice zi, în orice moment al anului, în orice împrejurare.

O altă provocare este că, aici, sunt niște profesioniști foarte buni, chiar artiști. Nu se pare că acestei piețe îi lipsea ceva! Aceasta este o adevărată provocare! Desigur, livrăm noilor veniți și această legătură franco-română care este foarte puternică. Felul în care vedem noi în România este că suntem aceeași familie. Prin toate acestea, le arătam oamenilor că noi, cu adevărat, iubim Nisa.

Ca întotdeauna, fiecare persoană din această lume merită, măcar, o șansă. Le rugăm să ne ofere, măcar, o șansă. Asta înseamnă că ar trebui să vină la noi, măcar o dată, să încerce produsul și să fie sinceri cu ei și cu noi și să spună dacă le place sau nu. O șansă și vor decide dacă experiența lor cu produsele, ofertele și evenimentele noastre este ceva ce le place sau nu.

D'Amore înseamnă că o facem prin iubire. Suntem oameni de afaceri, dar, în primul rând, suntem profesioniști. Ne iubim meșteșugurile noastre, afacerea noastră, cliențîi noștri, furnizorii noștri, locurile în care operăm.

Nu putem decât să-i asigurăm de dăruirea noastră față de acest loc minunat și de tot ceea ce dorim să împărtășim.

Fără ele și feedback-ul sincer nu suntem nimic!

Pentru un cuplu venit din partea Europei de Est, am depășit acest an special! De asemenea, să ai 54 de ani ca mine sau 40 de ani ca Patricia, să faci o schimbare atât de dramatică de la propria ta țara natală, unde ești binecunoscut, la a nu fi nimeni aici, asta este o provocare! Sper ca oamenii să înțeleagă acest curaj!

Începem de aici și vrem să continuăm în sudul Franței și, peste zece-cincisprezece ani, să avem, poate, prezență națională.

Suntem foarte norocoși, nu doar pentru că suntem în Franța, ci și pentru că facem un gelato care este foarte versatil. Un produs care nu are sezon, fără restricțîi.

Și o vom face pas cu pas pentru că suntem aici pentru totdeauna.

Există un singur loc în care să te îndrăgostești de gelato și de proprietarii săi, care îți vor arăta pasiunea prin tot ceea ce fac. Gelato D'Amore Nice.