French Bakery, Proiect autentic românesc

French Bakery este o poveste frumoasă care a început în 2004 și a apărut din dorința de a oferi plăcere, deoarece patiseria franceză exact asta face - oferă plăcere. Rețeta tradițională, produsul autentic și preparatul artizanal au fost punctele de plecare ale acestui demers culinar francez realizat în România, cu resurse 100% românești. 

Autenticitatea acestui proiect românesc de gastronomie franceză cu nume americanizat stă tocmai în respectarea rigorilor patiseriei franceze, realizată însă cu toată dragostea, talentul și priceperea unor patiseri români, ce utilizează înainte de toate “produsele și roadele locului”. Este o patiserie franceză autentică revizuită și reinterpretată după tradițiile și cutumele locale - “française”,  dar făcută de români în România. 
 
Prietenii noștri “chefs patissiers” francezi, Lionel, Gontrand și, în ultimii ani, Bernard, ne-au învățat și ne-au explicat de ce “la grande patisserie française” autentică este în fapt artă și creație, și ne-au arătat cum talentul chef-ului patissier și dragostea înglobată  în realizarea fiecărui croissant sau éclair face diferența.

În galantarul magazinelor French Bakery conviețuiesc în perfectă armonie “les pains au chocolat” cu tortul krantz, cozonacul cu nucă ca la bunica, “les petits pains”, “les baguettes rustiques” și pâinea țărănească, quiche-urile, muffins-urile, “les macarons” sau “les éclairs au café”, toate realizate în fiecare dimineață din cele mai bune produse autohtone. 

Lângă croissant sau “pain au chocolat” poți primi un “café crème” sau o orangeada făcută pe loc, un “chocolat chaud” sau un suc de fructe proaspăt. A mânca bun, proaspăt si sănătos – aceasta ar putea fi deviza acestui loc plăcut și primitor. 

Cafenelele French Bakery au adus un plus de rafinament în peisajul bucureștean, au adus ceva din farmecul cafenelelor și restaurantelor de pe malul Senei.