Forest Retreat & Spa. O semnătură a naturii

Plai străvechi, cu un trecut bogat, încărcat cu date și fapte, comuna Măciuca este situată în sudul județului Vâlcea, pe malul stâng al râului Cerna, într-un cadru pitoresc, mărginit de 7 coline. Plasată la intersecția unor drumuri care o leagă de orașe importante - Craiova, Slatina, Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea, Drăgășani, Horezu, comuna Măciuca a constituit dintotdeauna un important centru economic, istoric și cultural, de care se leagă multe tradiții care intră în patrimoniul Olteniei.

Aflat în mijlocul naturii, Forest Retreat & Spa din Măciuca este destinaţia care îţi revitalizează mintea, corpul şi spiritul. Poţi beneficia de o detensionare a întregului organism în fiecare zi a anului. Nutriţie, relaxare, fitness, terapie, toate cu amprenta Forest.

Forest Retreat & Spa are ca punct de atracție centrul spa, întins pe o suprafață de 2500 mp. Amprenta Forest o găsim încă de la intrare, în elementele naturii prezente în design-ul interior din piatră și lemn masiv, împletite în tonuri primitoare de ocru, ce creează o perfectă armonie ambientală.

Indiferent că optezi pentru 'Magic Garden', colţul de rai care te reîncarcă cu energie, sau pentru camere de terapie individuală sau de cuplu, te vei bucura de aceeaşi amprentă Forest. Aici te aşteaptă masaje, tratamente corporale şi faciale care detoxifică, hrănesc şi hidratează pielea, duşuri emoţionale cu cromoterapie şi aromaterapie, fântâna cu gheaţă, saune finlandeze şi umede cu aromă de mentă, salina cu sare de Himalaya ale cărei efecte includ curăţarea tractului respirator.

Piscina exterioară și cea interioară, dușurile emoționale, sauna umedă și uscată, precum și salina, sunt parte a serviciilor oferite de Forest Retreat & Spa.

Restaurantul complexului oferă un meniu international bazat pe ingrediente naturale și un meniu adaptat unui stil sănătos de viață, cu preparate vegetariene și vegane.

Forest Retreat & Spa este destinația potrivită pentru o evadare din urbanul aglomerat spre sănătate și liniște, fiind gazda ideală pentru oaspeți de toate vârstele, familii cu copii, evenimente corporate, teambuilding, petreceri și escapade romantice, degustare de vinuri sau expoziție, totul fiind personalizat.

Cu o capacitate de cazare de 70 de locuri în 21 camere duble și 3 apartamente, Forest Retreat & Spa beneficiază de o arhitectură modernă și cochetă. Camerele sunt spațioase, cu un design modern și un ambient perfect al lemnului masiv, cu dotări de ultima generație.

Retreat House, căsuța ce dispune de 3 camere duble, este o locație perfectă pentru odihnă și relaxare. Arhitectura cu specific tradițional cuprinde elemente din lemn masiv, aerul curat, precum și magia locului.

Căsuța Călușarilor, un conac vechi de 150 de ani, amplasată chiar lângă un stejar pomenit în istorie ca loc de popas pentru oastea lui Tudor Vladimirescu, este locația perfectă pentru cei ce iubesc tradiția, dar și confortul de acasă. Fiind amplasată în mijlocul naturii, această căsuță, prin modul unic în care a fost denumită fiecare cameră (Drăgaica, Vătaf și Stejarul), înglobează povești ce ne vorbesc despre frumusețea și noblețea sufletului tradițional, despre tradiție și despre copilărie. Un loc destinat regăsirii de sine, în care se împletesc simplitatea, bunul gust, armonia și echilibrul.

La Forest Retreat & Spa oaspeții pot să descopere frumusețea naturală a zonei prin activitățile în aer liber, alegând echitația, explorarea dealurilor joase și a râului Cerna cu bicicletele sau cu atv-ul, poligonul de tragere, terenul multifuncțional, terenul de tenis și cel de fotbal.

La Măciuca, la Forest Retreat & Spa, se află singura statuie ecvestră a unei regine a României, creație a sculptorului şi restauratorului Viorel Enache, măciunean plecat la Paris în urmă cu 28 de ani. ‘Putem rămâne în istorie, pentru că ecvestra de la Măciuca e unică. Pentru a ajunge la fineţea Reginei Maria, trecem prin toată istoria României de 5.000 de ani.’