Forest Retreat & Spa. O semnătură a naturii

Plai străvechi, cu un trecut bogat, încărcat cu date și fapte, comuna Măciuca este situată în sudul județului Vâlcea, pe malul stâng al râului Cerna, într-un cadru pitoresc, mărginit de 7 coline. Plasată la intersecția unor drumuri care o leagă de orașe importante - Craiova, Slatina, Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea, Drăgășani, Horezu, comuna Măciuca a constituit dintotdeauna un important centru economic, istoric și cultural, de care se leagă multe tradiții care intră în patrimoniul Olteniei.

Aflat în mijlocul naturii, Forest Retreat & Spa din Măciuca este destinaţia care îţi revitalizează mintea, corpul şi spiritul. Poţi beneficia de o detensionare a întregului organism în fiecare zi a anului. Nutriţie, relaxare, fitness, terapie, toate cu amprenta Forest.

Forest Retreat & Spa are ca punct de atracție centrul spa, întins pe o suprafață de 2500 mp. Amprenta Forest o găsim încă de la intrare, în elementele naturii prezente în design-ul interior din piatră și lemn masiv, împletite în tonuri primitoare de ocru, ce creează o perfectă armonie ambientală.

Indiferent că optezi pentru 'Magic Garden', colţul de rai care te reîncarcă cu energie, sau pentru camere de terapie individuală sau de cuplu, te vei bucura de aceeaşi amprentă Forest. Aici te aşteaptă masaje, tratamente corporale şi faciale care detoxifică, hrănesc şi hidratează pielea, duşuri emoţionale cu cromoterapie şi aromaterapie, fântâna cu gheaţă, saune finlandeze şi umede cu aromă de mentă, salina cu sare de Himalaya ale cărei efecte includ curăţarea tractului respirator.

Piscina exterioară și cea interioară, dușurile emoționale, sauna umedă și uscată, precum și salina, sunt parte a serviciilor oferite de Forest Retreat & Spa.

Restaurantul complexului oferă un meniu international bazat pe ingrediente naturale și un meniu adaptat unui stil sănătos de viață, cu preparate vegetariene și vegane.

Forest Retreat & Spa este destinația potrivită pentru o evadare din urbanul aglomerat spre sănătate și liniște, fiind gazda ideală pentru oaspeți de toate vârstele, familii cu copii, evenimente corporate, teambuilding, petreceri și escapade romantice, degustare de vinuri sau expoziție, totul fiind personalizat.

Cu o capacitate de cazare de 70 de locuri în 21 camere duble și 3 apartamente, Forest Retreat & Spa beneficiază de o arhitectură modernă și cochetă. Camerele sunt spațioase, cu un design modern și un ambient perfect al lemnului masiv, cu dotări de ultima generație.

Retreat House, căsuța ce dispune de 3 camere duble, este o locație perfectă pentru odihnă și relaxare. Arhitectura cu specific tradițional cuprinde elemente din lemn masiv, aerul curat, precum și magia locului.

Căsuța Călușarilor, un conac vechi de 150 de ani, amplasată chiar lângă un stejar pomenit în istorie ca loc de popas pentru oastea lui Tudor Vladimirescu, este locația perfectă pentru cei ce iubesc tradiția, dar și confortul de acasă. Fiind amplasată în mijlocul naturii, această căsuță, prin modul unic în care a fost denumită fiecare cameră (Drăgaica, Vătaf și Stejarul), înglobează povești ce ne vorbesc despre frumusețea și noblețea sufletului tradițional, despre tradiție și despre copilărie. Un loc destinat regăsirii de sine, în care se împletesc simplitatea, bunul gust, armonia și echilibrul.

La Forest Retreat & Spa oaspeții pot să descopere frumusețea naturală a zonei prin activitățile în aer liber, alegând echitația, explorarea dealurilor joase și a râului Cerna cu bicicletele sau cu atv-ul, poligonul de tragere, terenul multifuncțional, terenul de tenis și cel de fotbal.

La Măciuca, la Forest Retreat & Spa, se află singura statuie ecvestră a unei regine a României, creație a sculptorului şi restauratorului Viorel Enache, măciunean plecat la Paris în urmă cu 28 de ani. ‘Putem rămâne în istorie, pentru că ecvestra de la Măciuca e unică. Pentru a ajunge la fineţea Reginei Maria, trecem prin toată istoria României de 5.000 de ani.’

Craiova. Orașul magnoliilor

Minunatele clădiri cu arhitectură superbă ale Craiovei sunt puse în valoare în fiecare aprilie de coloratele magnolii. 

O vizită la pas prin Craiova te duce către Teatrul Național Marin Sorescu, cunoscut anterior sub numele de Teatrul Național din Craiova, o instituție teatrală publică de cultură finanțată de Ministerul Culturii și Identității Naționale. Fondat în 1850, teatrul a fost denumit după omul de cultură și scriitorul de talie universală Marin Sorescu, în anii de după 1989. Actuala clădire a teatrului craiovean, un adevărat simbol arhitectural al orașului, creație a arhitectului Alexandru Iotzu, a fost inaugurată pe 21 aprilie 1973.

Membru al Convenției Teatrale Europene (CTE) din anul 1995, Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova este primul teatru dintr-o țară din Europa Centrală și de Răsărit care intră în componența acestei asociații internaționale de breaslă, impunându-se prin spectacolele sale în elita mișcării teatrale românești și europene.  

Nu poți să nu te bucuri de o plimbare prin Grădina Unirii, situată chiar în centrul orașului, ce poartă acest nume pentru că locul respectiv aminteşte de importante evenimente petrecute în anul 1857, la Craiova, şi pentru că întreg spaţiul este dominat de impunătoarea statuie a domnitorului Alexandru Ioan Cuza (sculptor Rafaello Romanelli).

Grădina a mai purtat şi alte nume, dar cel mai frecvent este English Park, deoarece aminteşte de modelul scuarurilor londoneze.

Cuprinde arbori şi arbuşti decorativi şi covorul speciilor de flori, care sunt schimbate periodic, în funcţie de perioada de înflorire. 

Palatul Administrativ din Craiova, situat pe Calea Unirii, este una dintre cele mai reprezentative clădiri din oraș. Construit în prima parte a secolului al XX-lea după planurile arhitectului Petre Antonescu, în stilul neoromânesc promovat de Ion Mincu, edificiul găzduiește astăzi două dintre cele mai importante instituții ale județului: Prefectura și Consiliul Județean Dolj.

Palatul Administrativ a fost construit la începutul secolului al XX-lea. Se spune că prim-ministrul Ion I. C. Brătianu, prezent la Craiova la întrunirea liberală din 24 iunie 1909, ar fi fost de față la așezarea actului la fundația clădirii. 

Centrul istoric al Craiovei este considerat unul dintre cele mai frumoase din țară. Arhitectura deosebită a caselor, care s-au păstrat compacte în zona Lipscaniului, cuprinde o serie de monumente ce datează din sec. XV și XVIII-XIX. Alături de numeroase instituții de cultură, muzee, clădiri administrative, biserici, se găsesc Palatul de Justiție, Prefectura, Banca Comerțului, ruinele Hanului Hurezi, Palatul Jean Mihail, Vorvoreanu, Palace, Hotelul și Cazinoul Minerva, Casele Glogoveanu, Nicolae Romanescu, Colegiile Naționale Carol I și Elena Cuza.

 Fotografii Cătălin Vînturici

Manor Hotel. Experiență pe malul Mării Negre

Există o mulțime de plaje superbe în întreaga lume, și multe locuri te așteaptă cu servicii ireproșabile. Totuși, plajele din România au ceva în plus: o doză de suflet. Nicăieri nu te simți mai bine ca acasă, iar atunci când ai garanția că primești servicii de cea mai bună calitate acolo unde iți este sufletul, nu ai nici un motiv să pleci în altă parte. 

La Hotel Manor din Mamaia Nord iți oferim garanția acelor servicii de calitate pe care le cauți. Tot ceea ce ai de făcut este să iți faci bagajele și să ne faci o vizită. 

Suntem o mână de oameni pasionați de tot ceea ce înseamnă turism, iar scopul nostru este acela de a crește ștacheta atunci când vine vorba despre serviciile oferite în România.

Pentru a ne atinge scopul, am construit  în anul 2018 un hotel modern, bazându-ne pe un proiect orientat clar către confortul turiștilor.

De-a lungul anilor de activitate am sudat o echipă de oameni bine pregătiți, comunicativi și amabili, care iți pot transforma vacanța într-o amintire de neuitat. 

Nu doar noi avem ce să îți oferim, ci și întreaga stațiune Mamaia sau zona Dobrogei. După ce ți-ai luat doza de energie din micul dejun, poți începe să desenezi amintirile de vacanță. Poți face plajă, te poți distra în parcul Aqua Magic, poți vedea Mamaia de sus, din telegondolă, îți poți aminti de copilărie în Satul de Vacanță sau pur și simplu te poți plimba de-a lungul și de-a latul stațiunii.

Dacă simți nevoia de hoinăreală, Delta Dunării, Cetatea Tomis, Cetatea Histria, muzeele din Constanța, Acvariul, Planetariul și Delfinariul sau binecunoscuta podgorie Murfatlar te așteaptă la doar câteva minute sau zeci de minute de mers cu mașina.

Festivalul Național al Sculptorilor cu Drujba, Agropensiunea Cerna, Vaideeni

Festivalul Național al Sculptorilor cu Drujba, eveniment unic în România, s-a născut din dorinta folosirii acestui obiect deosebit, drujba, care capătă conotații de obiect al artei unice, dând viață lemnului.

Personajele de lemn iau naștere într-unul dintre cele mai frumoase locuri din Vălcea, la Vaideeni, la Agropensiunea Cerna, unde Aura și Adrian Bondoc sunt gazde și organizatori, în parteneriat cu Primăria Vaideeni și Consiliul Județean Vâlcea

Festivalul reuneşte în fiecare an carveri din aproape toată ţara, sculptori pasionați de frumos, de tradiție, și artă, și a stârnit un mare interes de-a lungul anilor, turiștii putând admira live munca carverilor.

Buşteni uriaşi sunt transformaţi în sculpturi inedite, iar din mâinile artiştilor ies adevărate opere de artă.

În luna iulie 2017, în cadrul primului Festival de Sculptură cu Drujba din România, 12 sculptori s-au întâlnit pentru prima dată, și-au ales fiecare câte un buștean sau buturugă de lemn și au sculptat, sub privirile publicului, timp de 4 zile, iar temele au fost la alegerea sculptorilor.

Sub sloganul “Satul românesc din alt punct de vedere“, organizat în iunie 2018, Pensiunea Cerna a organizat cea de-a doua ediție a Festivalului Național al Sculptorilor cu Drujba, ce a reunit 10 sculptori din România, din toate colțurile țării

Tema a fost dedicată copiilor, și anume personaje din povești românești, personaje ce s-au reunit la finalul festivalului sub forma unui loc de joacă în curtea pensiunii.

Pe toată perioada festivalului, Pensiunea Cerna a devenit un loc al tradiției, artei și meșteșugurilor românești și prin organizarea expozițiilor cu produse, mâncare și băuturi tradiționale și, în special, prin organizarea de ateliere de olărit, țesut, dansuri pentru copii.

A treia ediție a festivalului a avut că temă generală interconectarea cu strategia de dezvoltare a infrastructurii turismului cultural, sportiv, de tratament și de relaxare din Comuna Vaideeni, fiind un simbol al temelor turistice ce se vor realiza în aceasta zonă.

În cadrul acestei teme s-a realizat o poartă de intrare, care simbolizează legătura puternică a copiilor cu natura, prin realizarea unui băiețel și a unui animal (pisica sălbatică) care se cațără la înălțime.

Cea de-a doua temă a fost dedicată „Muzeului din satul Cerna”, muzeu care se va realiza în satul Cerna, Comuna Vaideeni, cu o arhitectură pur românească, folosindu-se tehnici și materiale tradiționale locale, tehnici care au conferit bisericilor și caselor romanești durabilitate foarte mare în timp.

Festivalul Național de Sculptură cu Drujba aduce un omagiu acestui muzeu, prin realizarea unui țăran și a unei țărăncuțe în mărime naturală, îmbracați în port popular local, specific zonei Vaideeni, care vor veghea, de-a lungul timpului, în foișorul casei tradiționale. În acest muzeu toți locuitorii satului vor aduce lucruri de odinioară, specific românești, pentru păstrarea vie a tradiției locale.

A treia temă a Festivalului de Sculptură a fost un simbol și un omagiu adus „Mineritului”.

Unul dintre sculptori, de profesie miner, a realizat, pentru viitoarea salina din satul Cerna, viziunea sa asupra trudei minerului român de a scoate minereurile din adâncuri. Salina Cerna a fost realizată într-o anexă gospodărească veche de aproape 100 de ani, ce face parte din strategia de dezvoltare a infrastructurii turistice locale.

A patra temă a Festivalului de Sculptură o reprezintă turismul sportiv, de relaxare, asadar au fost realizate două sculpturi ce simbolizează sporturile de vară și iarnă - un băiat cu mingea la picior și o fată pe patine.

A cincea temă a fost reprezentată de turismul religios și îmbinarea cu tradiția cultural - religioasă a țării noastre. În cadrul Festivalului a fost realizată o troiță cu Isus răstignit pe cruce, care a fost pusă la intrarea în satul Cerna și în Comuna Vaideeni, dinspre comuna Polovragi, pe Drumul Județean.

A șasea temă a fost reprezentată de turismul de relaxare, în care au fost realizate trei sculpturi în forma de mese, ce aduc omagiu primului festival, din anul 2017.

Ultima temă a festivalului o reprezintă turismul cultural, culinar și artizanal local. Au participat la festival o parte din artiștii, meșterii și producătorii locali care au prezentat produse și ateliere de dansuri și cântece populare, țesut, cioplit, olărit și alte meșteșuguri locale.

A patra ediție a festivalului a avut că temă generală copiii, imaginația lor frumoasă trebuind satisfăcută de personaje fantastice și extraordinare, realizandu-se îmbinarea intre aventură, pe care copiii o nutresc în Parcul de Aventuri Cerna, și fiorul de poveste pe care sculptorii l-au insuflat copiilor, prin operele pe care le-au realizat la acest Festival de Sculptură.

Ajuns la cea de-a cincea ediție, festivalul și-a propus că temă a anului 2021 istoria, participanții fiind provocați să sculpteze în lemn statuile unor personalităţi care au marcat istoria românilor, precum Decebal, Ștefan cel Mare, Mircea cel Bătrân, Vlad Țepeș, Pintea Viteazul și Regina Maria.

Cea de-a șasea ediție a festivalului va avea loc în luna iulie 2022.

Familia Prestige Craiova. Ca orice afacere, si NOI pornim cu o poveste.

Inceputul nostru dateaza din anul 1994, plecand la drum cu dorinta de a pune in valoare experienta parintilor, in domeniul industriei  mobilei. Startul a fost dat de un mic magazin unde intreaga familie era implicata in a pune in vanzare mobila pentru casele oamenilor din zona Olteniei. Asa cum se cunoaste, au fost vremuri grele, fara orizonturi si certitudini. Cu toate acestea, am reusit sa ne castigam un loc in piata. ca fiind una din firmele de renume in domeniul comercializarii mobilei si produselor din lemn.

O noua etapa si poate cea mai importanta a fost ca, in anul 2017, am reusit sa finalizam proiectul Prestige Boutique Hotel, situat in Str. Matei Basarab nr. 15, in zona istorica a Craiovei, proiect cu care ne mandrim si care ne-a adus toata satisfactia muncii de atatia ani, proiect de suflet, in care este implicata toata familia noastra si unde am avut norocul sa putem constitui o echipa stabila, unita si profesionista.

Prestige Boutique Hotel detine un numar de 63 de camere, 2 Sali de conferinte, 1 sala restaurant mic dejun si 2 Sali restaurant evenimente festive.

Povestea noastra este povestea omului implicat, dedicat si luptator, indiferent de vremuri.

Multumim tuturor celor care, la un moment sau altul, au fost beneficiarii unuia dintre serviciile noastre si nu ne ramane decat sa promitem ca in fiecare zi sa ne propunem sa fim mai buni si mai atenti la necesitatile clientilor nostri.

Satisfactia dumneavoastra este obligatia noastra.