Asociația "Ivan Patzaichin - Mila 23”, Descoperiți Delta Dunării

Canotca tour near Crisan village | photo credit Victor Musat

Pescatourism tour | photo credit Leo Burcus

Asociația "Ivan Patzaichin - Mila 23” vă invită să descoperiți Delta Dunării prin intermediul ecoturismului, o formă de turism care respectă mediul, protejează resursele naturale și păstrează obiceiurile și tradițiile locale.

Am pus bazele Companiei de Turism Lent, instrument de dezvoltare și promovare a Deltei Dunării ca destinație de ecoturism prin excelență, elaborat în parteneriat de către Asociația “Ivan Patzaichin – Mila 23” și Asociația de Ecoturism din România. Este un start-up prin intermediul căruia sprijinim și comercializăm produsele și serviciile de ecoturism dezvoltate împreună cu localnicii și în beneficiul acestora:

Primele trasee de vâslit în canotcă, cu plecare de la Centrul de Ecoturism Rowmania - Crișan. De aici, turiștii pot explora Delta în ritmul tihnit al vâslitului și pot ajunge și la primul Sanctuar al Păsărilor din Delta Dunării, la Caraorman, unde, împreună cu Societatea Ornitologică Română, am pus bazele unei infrastructuri de birdwatching. Astfel, turiștii au prilejul să observe și să studieze în liniște specii rare de păsări, fără a le deranja habitatul și fără a le întrerupe obiceiurile. 

Primul traseu de pescaturism din România, la Mila 23. Experiența unică de a petrece o zi din viața unor pescari autentici, alături de aceștia, în cadrul unui tur special, parcurs cu lotci tradiționale, adaptate pentru turism. Turiștii îi vor însoți la pescuit, unde vor cunoaște uneltele pescărești și speciile de pești. La sfărșitul turului, vor afla și cum se prepară masa de pește, la un refugiu special amenajat, ascultând povești pescărești în jurul focului.

Turul gastronomic “Pește ca la Mila 23”. Turiștii pot savura bucătăria Deltei Dunării, creată numai cu produse locale și respectând rețetele tradiționale. Traseul culinar include și vizitarea Muzeului Campionilor din Mila 23, care prezintă palmaresul a 25 de campioni olimpici, mondiali sau europeni la kayak-canoe ce provin dintr-o singură comună, lucru probabil unic în lume.

Detalii pe www.ecodeltadunarii.ro