Sardin, Restaurant cu specific italienesc

Sardin s-a nascut din pasiunea a doi tineri pentru gastronomia italiana si dorinta de a exista in Bucuresti un restaurant care sa foloseasca ingrediente autentice pentru niste preparate care sa nu se gaseasca usor, dar la un pret relativ accesibil.

Restaurantul cu specific italienesc a prins viata la sfarsitul lunii ianuarie, designul ii apartine arhitectului Corvin Cristian iar Chef bucatarul responsabil de meniul si preparatele restaurantului, Radu Nedelcu, are o experienta de 15 ani in afara tarii, in mai multe regiuni din Italia, timp in care a colaborat cu bucatari premiati cu stele Micheline precum Vittorio Fusari si Philippe Leveille. Toate preparatele din meniul restaurantului Sardin sunt gatite in bucataria proprie, folosindu-se produse artizanale de calitate care ofera un gust autentic mancarii italiene. In felul acesta faina biologica, macinata la moara cu piatra pentru painea, grisinile si pastele facute in casa sunt achizitionate de la un producator din Piemonte. Prin acest procedeu, proprietatile graului sunt cel mai bine pastrate. Branzeturile provin din Reggio Emilia si Lombardia. Merita mentionat Parmigiano Reggiano maturat 36 luni, Gorgonzola dulce, Taleggio, Bagoss de pe varful Bagolino si Strachitunt din Val Taleggio. Pastele artizanale sunt aduse din Napoli. Tot de acolo vin si fileturile de ansoa, caperele si rosiile de Pienollo. Din Sicilia provin lamaile, clementinele, maslinele si uleiul extravirgin. In acest fel reusind a se da gustul autentic mediteranean mancarii si deserturilor din meniul restaurantului Sardin. 

Selectia de vinuri a acestui restaurant este de asemenea desavarsita si creata cu ajutorul experientei Chef-ului bucatar Radu Nedelcu, si cu ajutorul calatoriilor dese in zona de Nord a Italiei pe care ceilalti doi asociati le-au facut. 
 

Asociația "Ivan Patzaichin - Mila 23”, Descoperiți Delta Dunării

Canotca tour near Crisan village | photo credit Victor Musat

Pescatourism tour | photo credit Leo Burcus

Asociația "Ivan Patzaichin - Mila 23” vă invită să descoperiți Delta Dunării prin intermediul ecoturismului, o formă de turism care respectă mediul, protejează resursele naturale și păstrează obiceiurile și tradițiile locale.

Am pus bazele Companiei de Turism Lent, instrument de dezvoltare și promovare a Deltei Dunării ca destinație de ecoturism prin excelență, elaborat în parteneriat de către Asociația “Ivan Patzaichin – Mila 23” și Asociația de Ecoturism din România. Este un start-up prin intermediul căruia sprijinim și comercializăm produsele și serviciile de ecoturism dezvoltate împreună cu localnicii și în beneficiul acestora:

Primele trasee de vâslit în canotcă, cu plecare de la Centrul de Ecoturism Rowmania - Crișan. De aici, turiștii pot explora Delta în ritmul tihnit al vâslitului și pot ajunge și la primul Sanctuar al Păsărilor din Delta Dunării, la Caraorman, unde, împreună cu Societatea Ornitologică Română, am pus bazele unei infrastructuri de birdwatching. Astfel, turiștii au prilejul să observe și să studieze în liniște specii rare de păsări, fără a le deranja habitatul și fără a le întrerupe obiceiurile. 

Primul traseu de pescaturism din România, la Mila 23. Experiența unică de a petrece o zi din viața unor pescari autentici, alături de aceștia, în cadrul unui tur special, parcurs cu lotci tradiționale, adaptate pentru turism. Turiștii îi vor însoți la pescuit, unde vor cunoaște uneltele pescărești și speciile de pești. La sfărșitul turului, vor afla și cum se prepară masa de pește, la un refugiu special amenajat, ascultând povești pescărești în jurul focului.

Turul gastronomic “Pește ca la Mila 23”. Turiștii pot savura bucătăria Deltei Dunării, creată numai cu produse locale și respectând rețetele tradiționale. Traseul culinar include și vizitarea Muzeului Campionilor din Mila 23, care prezintă palmaresul a 25 de campioni olimpici, mondiali sau europeni la kayak-canoe ce provin dintr-o singură comună, lucru probabil unic în lume.

Detalii pe www.ecodeltadunarii.ro 

Cincşor. Transilvania. Case de oaspeţi. Cultură, natură si autenticitate săsească în centrul Transilvaniei

"M-am născut în acest loc şi am experienţa tradiţiilor lui. Aici tradiţiile săseşti se împletesc cu cele româneşti sau maghiare. Ele reflectă experienţa europeană din aceasta zonă. De aceea, Proud To Be Romanian înseamnă pentru mine mai mult decât ancorarea într-un spaţiu geografic. Înseamnă sădescoperi cu pasiune şi deschidere istoria şi valorile locului, să imbrăţişezi tradiţiile multiculturale ale Transilvaniei şi ale României şi să oferi oaspetilor un spatiu de cultură, natură si de relaxare deopotrivă. Şi mai înseamnăşi responsabilitate pentru păstrarea acestui patrimoniu.", Dr. Carmen Schuster.

Cincşor se află în centrul Transilvaniei, intre Brașov și Sibiu. Biserica fortificată a fost pentru prima oară menționată în 1421. Vechea Parohie Evanghelică datează din 1624. Frescele interioare sunt un exemplu reuşit de Renaştere transilvăneană rurală. Fosta Şcoala Evanghelică a fost construita în stil Art Nouveau în 1910. Ambele clădiri, renovate cu grijă, fac parte astăzi din complexul Caselor de oaspeţi din Cincşor.  

Păstrăm tradiţiile locului, dar suntem şi inovativi – atat in confortul oaspeţilor, cât şi în preparatele bucătăriei. Preluăm vechi reţete şi, pe baza lor, dezvoltăm altele noi, îmbinăm experienta locală cu cea internaţională, în folosul unui stil de viaţă sănătos.  Credem în oameni şi în puterea lor de a schimba lucrurile în bine.

Credem într-o Românie modernăcu valori cetăţeneşti autentice, deschisă, europeană– în acest sens suntem Proud to Be Romanian.

Dr. Carmen Schuster & Dr. Michael Lisske, proprietari

credit foto Silvia Ciungu

credit foto Silvia Ciungu