Luviane. Atelier de Parfumerie.

Luviane Atelier de Parfumerie este un brand 100% românesc, parfumurile fiind concepute și fabricate în mod artizanal, într-un atelier din România, exclusiv din ingrediente naturale certificate, o parte din ele chiar organice. Iulia-Victoria Neagoe, parfumierul din spatele brandului, compune acorduri parfumate de la o vârstă fragedă, însă brandul a apărut în 2013, devenind marcă înregistrată în 2014.

Parfumier te naști, așa cum te naști compozitor sau pictor și este foarte importantă descoperirea acestei abilități încă din copilărie dar și perseverența, ținând cont că simțul olfactiv se diminuează după primii ani de viață.

Deși la început a părut o joacă, lucrurile au evoluat de la macerate și pomezi la parfumuri exclusiviste în serie mică (elixiruri, parfumuri solide, parfumuri ambientale), amprente olfactive pentru branduri sau evenimente și parfumuri de lux ‘sur-mesure’. În categoria serviciilor oferite de alchimist intră și partea de consultanță/realizarea parfumurilor personalizate pe baza principiilor Aromacologiei dar și ateliere olfactive experențiale. Parcursul a fost completat cu experiențe practice în ateliere artizanale și cu foarte mult studiu de specialitate. Dar dincolo de studii sunt inspirația și creativitatea, parfumierul fiind în fapt un alchimist, un magician și un creator de amintiri și emoții olfactive.

Colecția “Miresme Românești” este una cu poveste, femeia fiind reprezentată prin transpunere olfactivă în diferite etape din viață (din copilărie/adolescență, până la femeia mamă). Povestea fiecărui parfum este completată de o denumire străveche (Dryada, Matronalia, Kotys, Darzalas) și un simbol tradițional românesc. Cele mai multe dintre parfumuri se regăsesc atât în forma de Elixir, cât și de parfum solid. Parfumul dedicat femeii-mamă este unic (în curs de brevetare), fiind creat exclusiv din ingrediente permise în trimestrele 2 și 3 de sarcină și în perioada de alăptare.

Colecția privată “DOR” este una exclusivistă, parfumurile fiind realizate în serii foarte mici. Până în acest moment au ieșit din atelier pentru a putea fi testate și admirate, patru parfumuri (“armonie celestă”, “un amurg violet”, “un zbor divin” și “adieri magice”).

Colecția “Florile Reginei” este o colecție dedicată Reginei Maria a României, una dintre cele mai frumoase Regine ale începutului de secol trecut, o romantică incurabilă, plină de farmec, îndrăgostită până peste poate de flori cu care și-a presărat visele și toată viața. Pentru că violetele au marcat intensa existență a femeii care nu a încetat să își pună în valoare senzualitatea și feminitatea, cu toate că lumini și umbre i-au marcat viața, primul parfum al colecției este “Violete”. Parfumul exotic de violete indiene, preferatul Reginei, i-a însoțit trăirile, dragostea și întreaga poveste de viață, o poveste ca un film de Oscar. Colecția își dorește să surprindă cât mai multe ipostaze ale personalității complexe, precum și o parte din florile preferate ale Reginei Maria.

Odată cu Apa de toaletă “Zâna Florilor” pentru copii (realizată din ingrediente permise copiilor), pe 1 iunie 2016 a fost lansată colecția “Poveștile copilăriei - Zânele”, o serie de bijuterii din argint și pietre prețioase, cu motive tradiționale românești gravate, unele fiind prezentate în cadrul prezentării de modă MAM ce a avut loc la Ambasada României de la Paris cu ocazia Zilei Internaționale a Iei.

Inspirată de bijuteriile miniaturale de pe centurile châtelaine din epoca Victoriană, colecția de bijuterii “Podoabe aromate” este una foarte specială, în ea regăsindu-se pandantive și inele din argint împodobite cu pietre (semi) prețioase în care se poate purta parfumul preferat.

Brandul este unul de identitate națională, acest lucru evidențiindu-se încă din logo-ul prelucrat de pe o ie de Mehedinți. Parfumurile sunt cu și de poveste, Luviane Atelier de Parfumerie alegând să spună povești din mitologia noastră, să combine esențe extrase din plante bune de dragoste și aducătoare de noroc, să activeze amintiri, emoții, pasiuni. Miresme Românești, Dor, Zâne și multe alte simboluri românești sunt adunate în colecții exclusiviste ce păstrează amprenta națională.

FAIN. Cu drag din Maramureş

În inima Maramureșului, am început să potrivim uleiuri și unturi vegetale, sucuri din legume și fructe, infuzii din plante medicinale sau uleiuri esențiale pentru produse de îngrijire și regenerare a pielii. Curiozitatea ne-a făcut din ce în ce mai avizi și astfel am creat rețete care îmbrățișează, mângâie și alină pielea întregii familii, de la cei mici până la cei mai înțelepți membri ai săi. Setea de frumos a fost potolită abia după ce am descoperit poțiuni magice pentru fiecare tip de piele, fie ea sensibilă ori ostenită de timp și vreme.

Fain” a devenit un brand în care imaginea este complementară unui produs de calitate, un brand în care noi am învestit suflet, pasiune şi ştiinţă. Toate ingredientele pe care le folosim sunt certificate, acest aspect este primul criteriu în funcţie de care ne alegem furnizorii. Vrem să ne asigurăm că ceea ce punem în produsele noastre este de cea mai bună calitate.

VALORILE NOASTRE

Respect

Respectul față de natură și grija pentru sănătate sunt principiile după care ne ghidăm întreaga muncă. Calitatea produselor pe care le făurim în atelierul „Fain” ocupă, de asemenea, un loc special în topul preocupărilor noastre. Un alt principiu pe care îl avem este acela al comunicării transparente şi sincere cu toţi clienţii noştri. Credem că dincolo de orice realizare a noastră, cea mai importantă este întâlnirea cu oamenii care ne preţuiesc şi respectă munca.

Ingrediente

Iubim natura şi tot ceea ce ea ne oferă cu generozitate. Prin urmare, produsele noastre beneficiază de ceea ce este veritabil în natură. Nu folosim substanțe chimice care afectează sănătatea cum ar fi: parabeni, sulfaţi, parfumuri artificiale sau orice alte ingrediente potențial toxice sau iritante. În schimb, produsele noastre au la bază uleiuri şi unturi naturale presate la rece din plante şi fructe, de înaltă calitate, certificate.

Mediul înconjurător

Ambalajele produselor „Fain” sunt în totalitate reciclabile şi vin să completeze atât calitatea naturală cât şi aspectul acestora. În acest sens, fiecare săpun din gama „Săpunul Boieresc ” este “îmbrăţişat” de o etichetă ce conţine o ilustraţie grafică şi o poezie apărută în volumul „Vers InVers” din 2013, lucrat manual într-un tiraj de 50 de exemplare. În acest fel, am dorit nu doar să propagăm frumosul în lume, ci şi să oferim o mică surpriză literară clienţilor noştri. Recipientele din sticlă albastră, folosite pentru cremele şi uleiurile de masaj/corp, oferă protecţie UV pentru a prelungi natural valabilitatea produselor. Astfel, „Fain” vine spre cei care doresc să-l descopere, ca un îndemn la natură, poezie şi artă.

Împotriva testării pe animale

Atunci când ne gândim la natura ne referim inclusiv la animalele care trăiesc alături de noi în armonie şi ne aduc bucurie. De aceea, considerăm că este o cruzime de neiertat şi condamnăm ferm testarea oricăror produse pe animale.

Clinica Dr. Barbu, Profesor Universitar Dr. Horia Barbu

Profesor Universitar Dr. Horia Barbu este Decanul Facultății de medicină dentară în cadrul Universității “Titu Maiorescu”- București, dublu licențiat al Facultății de medicină dentară și medicină generală. Este medic primar chirurg, specialitatea chirurgie dento-alveolară, cu 19 ani de experiență clinică. La doar 43 de ani, în urma unui concurs, a obținut titlul de Profesor Universitar, numărându-se printre cei mai tineri profesori universitari din România și chiar din Europa.

Este printre primii medici din România care au utilizat, începând cu anul 2008, tehnici revoluționare privind factorii de creștere PRF în adițiile de os, blocuri osoase, sinus lift și tehnica “Dinti într-o zi”. Se număra printre cei 100 de medici din lume care efectuează transpoziția nervului alveolar inferior.

Crescând într-o familie cu afinitate pentru medicină, tatăl fiind medic ortoped , Profesor Universitar, iar mama medic dentist, a privit cu interes din copilărie această meserie.

Conceptul de “Clinica Dr. Barbu” a apărut în perioada anilor de studenție, pe când făcea practică alături de părinții săi, unde și-a descoperit pasiunea, inspirată din meseriile lor și de unde a copiat în întregime procedura de sterilizare ce se efectua în cadrul blocului operator de ortopedie și care este astăzi respectată cu strictețe în clinica ce-i poartă numele.

Pe parcursul evoluției sale profesionale a înțeles că succesul unei reabilitări orale complexe constă într-o echipă formată din medici specialiști în toate ramurile stomatologiei, și nu doar de către un singur medic dentist generalist. Astfel, a pus bazele acestui concept, unde a reunit o echipă de experți destinată sănătății și frumuseții cavității bucale, ce au ca principală preocupare calitatea și corectitudinea actului medical.

Sir Ludovic, Croitorie premium

În secolul trecut, experiența costumelor croite pe măsură era un lux accesibil, practic și foarte plăcut. Tradiția s-a păstrat în orașe precum Londra sau Napoli, unde marile ateliere Made-to-Measure și-au păstrat exclusivitatea și valorile tradiționale.

Sir Ludovic crede că fiecare persoană ar trebui să aibă un croitor, de aceea aduce această experientă înapoi la București, cu o abordare unică asupra croitoriei premium.

Amplasat intr- un spațiu primitor și confortabil din incinta Athenée Palace Hilton, showroom-ul este proiectat astfel încât procesul de personalizare a unui costum făcut pe măsură să fie o experientă remarcabilă.

Întreaga filozofie a Sir Ludovic este construită în jurul valorii de a crea piese nemuritoare, care nu ies din modă, permițându-le să fie purtate an după an. Fiecare piesă este concepută pentru a surprinde personalitatea fiecărui individ și pentru a complimenta forma unică a corpului.
La granița dintre design și croitorie și cu o afinitate fermă fată de calitate, măiestrie și eleganță, Sir Ludovic, împreună cu alegerea din sute de tesături în diferite compoziții, culori și modele, combinat cu valorile tradiționale ale croielii, va crea hainele cele mai rafinate, la cel mai înalt standard de finisare.
 

Atasagon Detox & Wellbeing, Detoxifierea si balanta alcalin/acida

In toate exista un echilibru, la fel si in corpul nostru. Stilul nostru de viata are un rol esential pentru a ne mentine organismul sanatos. Auzim atat de des despre importanta stilului de viata, insa ce inseamna mai exact? De obicei ne gandim la o alimentatie sanatoasa si echilibrata, insa o componenta deloc de neglijat este strict legata de echilibrul emotiilor. Echilibrul intre alcalin si acid este important si ne poate influenta starea generala de sanatate.

Dietele alcaline promoveaza legumele si fructele "alcaline" si descurajeaza consumul de carne "acida", de produse lactate si sustine excluderea alimentele procesate. Cat de usor este de implementat o dieta alcalina? Cum poti obtine un echilibru intre cele doua?

Cea mai facila modalitate de a masura calitatea stilului de a viata, este prin analizarea starii noastre generale de zi cu zi. In momentul in care ne trezim bine dispusi, energici si cu “pofta de viata”, inseamna ca avem un stil de a manca sanatos si ii oferim organismului energie de buna calitate. In caz contrar, este extrem de necesara o analiza a calitatii si o redresare.

Notiunea de pH este cunoscuta datorita reclamelor pentru ingrijirea pielii si a produselor cosmetice. Insa, termenul de pH poate fi utilizat pentru a determina gradul de aciditate sau alcalinitate a oricarui organism viu, inclusiv alimente. Scala pH-ului este cuprinsă intre 0 si 14. 0 fiind maximul de aciditate, iar 14 fiind maximul de alcalinitate. pH-ul sangelui uman este strict mentinut la aproximativ 7,4 (7,35 pana la 7,45), iar in organismul uman media pH-ului este de 6,5-6,8. Pentru starea de bine a organismului, mentinerea nivelului normal al pH-ului constituie o condiție importanta. Consumul de alimente alcalinizante, ajuta la echilibrarea balanței pH-ului, insa, stilul de viata moderna presupune o alimentatie bogata in alimentele rafinate, carne, zahar, faina alba sau grasimi nesanatoase. Efectul mediului acid va afecta in primul rand in flora intestinala si sistemul imunitar si pot determina aparitia inflamatiei sistemice, ce se afla la originea multor boli degenerative, obezitate sau boli autoimune.
 
Alimente Alcaline

Exemple de alimente alcaline: toate frunzele verzi (crude); toate legumele (crude); toate plantele tinere din germeni (grâu, orz); sucul verde de legume; algele; lămâie, satsuma, grapefruit; pepene roșu; migdale crude, hidratate; avocado; toate fructele coapte; orz, hrișcă, mei; fasolea lima, fasolea azuk; nucile braziliene; mierea; uleiuri virgine naturale (de măsline, de in, de susan, de cocos); mirodenii și plante uscate; ceaiuri de plante fără cafeină. 

Alimente Acide

Exemple de alimente acide: alcoolul; fasolea (majoritatea soiurilor); carnea; lactatele; ouăle; peștele; porumbul; cerealele; orezul; nucile; prunele crude și uscate; crustaceele; zahărul; cartofii dulci; roșiile procesate; fructele necoapte

Programul de detoxifierea a fost creat pentru a oferi un start rapid - un boost care sa ajute toate sistemele sa functioneze mai bine. Detoxifierea promoveaza schimbari sanatoase, actionand la toate nivelele: colon, rinichi, plamani, piele, ficat, limfa, respiratie, dar si la nivel energetic sau spiritual. Este un instrument pe care oricine il poate folosi pentru a se reface, a se echilibra si a se vindeca. Printre beneficiile aduse de detoxifiere se numara: restartarea organismului, o stare generala de bine, o absorbtie crescuta de vitamine si nutrienti, un sistem digestiv mai eficace, un nivel crescut de energie, un somn superior calitativ, o piele stralucitoare si un numar de kilograme in minus.

Intrucat indepartarea toxinelor atrage dupa sine scoaterea la iveala a emotiilor negative, a sentimentelor refulate si chiar a traumelor, programele includ si proceduri relaxante (meditatie ghidata, meditatie zen, yoga sau Qigong), care linistesc mintea si ajuta la recapatarea confortului emotional.

Emoţii Alcaline

Exemple de emotii alcaline: compasiunea; iubirea; recunoștința; fericirea; râsul; odihna; sportul; gândirea pozitivă; respirația profundă /meditația; consumul de apă alcalină

Emoţii Acide

Exemple de emotii acide: invidia și gelozia; ura; teama; furia; stresul; oboseala/lipsa de somn; sedentarismul; fumatul/uzul de droguri; expunerea la radiații: televizor, computer; setea.

Concluzia, in urma unor ani buni de studii, este destul de simpla.  Nu exista o dieta-minune care sa iti protejeze sanatatea. Toate informatiile pe care le citim trebuie doar sa te ajute sa iti poti construi o farfurie cat mai colorata. Trebuie sa ai grija de farfuria ta si sa urme zi recomandarile pe care i le-ai oferi celei mai dragi persoane din viata ta. Secretul sta astfel in diversitatea alimentelor pe care i le oferim organismului zi de zi. Cu siguranta trebuie sa consumam pe cat posibil alimente integrale, neprocesate si nerafinate. Sunt unicele alimente care ajuta in preventie, in bolile cardiovasculare, diabet sau alte boli metabolice.

Impreuna cu echilibrarea alimentatiei, pentru a avea o energie pozitiva si un organism cu pofta de viata, include in programul tau zilnic suficient timp pentru odihna, relaxare, miscare, socializare si buna dispozitie.

Poti afla mai multe despre programele de detoxifiere sau balanta dintre alcalin/acid aici.