Cristina Timiș, Clinica Eliade

credit foto Proud To Be Romanian

credit foto Proud To Be Romanian

‘To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else, is the greatest accomplishment’ - Ralph Waldo Emerson.

Sunt binecuvântată în această viață cu cea mai frumoasă și provocatoare familie de pe pământ. 

Cei patru copii ai mei au fost cea mai mare și mai complexă cale în evoluția mea ca om, pe plan relațional, în arta comunicării, și cel mai mult pe zona de sănătate. 

Confruntată de timpuriu cu o serie de probleme de sănătate care păreau farà sfârșit, am încercat, în primii lor ani de viață, tot ce era posibil ca medicație, vaccinuri și tot soiul de tratamente. 

Într-un moment disperat al vieții mele, când eram însărcinată cu al patrulea copil, m-am trezit singură și deznădăjduită, în fața atâtor probleme. 

După ani în care am observat că medicii vin și îți dau aceeași schema de medicație și, desigur, foarte complexă 'ca să fim acoperiti' (cine? pacientul sau medicul?), după nopți disperate în care rămâneam singură în fața problemelor, cu copii tot mai slăbiți și mai bolnavi, deși luau toate tratamentele de pe lume, am hotărât că trebuie să mai existe și altceva pe lumea asta. 

Așa că am decis să mă instruiesc singură cum îmi pot ajuta copiii și pe mine insami, și, astfel, a început minunata mea incursiune în Universul nesfârșit al terapiilor alternative, pe care le-am testat și folosit întotdeauna întâi pe mine, pe copiii mei, pe familia mea și pe toți cei care au crezut alături de mine. 

Am început să învăț homeopatie, fitoterapie, apiterapie, terapia cu uleiuri esențiale, când am înțeles importanța covârșitoare a emoțiilor în viața noastră și în starea noastră de sănătate am învățat terapia florala Bach, am înțeles impactul tratamentelor manuale - masaj, reflexoterapie, mai târziu, când am înțeles că totul funcționează pe bază de frecvență de vibrație am accesat biorezonanta și biofeedback-ul, diferite tipuri de alimentație, puterea și importanța relaxării prin respirație, meditație, meloterapie, cromoterapie, quantum touch și, în ultimii ani, din experiențe de viață aspre, dar profund trasformatoare, puterea iertării și a recunoștinței, adusă la alt nivel, iar, ca apogeu, importantă prevenției. 

Pornită pe acest drum, am fost considerată adeseori ciudată și inconștientă, chiar de către propria-mi familie, pentru că, recunosc, în pasiunea și entuziasmul meu au fost situații în care mi-am adus copiii în stări dificile, dorind să-i tratez doar alternativ. 
Recunosc că situații ca acestea m-au condus ușor către un echilibru. 

Șansa mea a fost aceea că, în ciuda acestor mici eșecuri și exagerări, în ciuda felului în care mă priveau toți cei fideli unui sistem fix și tradițional și toți cei rezistenți la nou, am rămas fidelă simțămintelor, curiozității și deschiderii mele.

Clinica Eliade este minunată Culme a tot ceea ce am explorat și am bifat ca fiind extrem de folositor stării noastre de sănătate, pe parcursul ultimilor 15 ani din viața mea.

Pot spune, cu mândrie, că am adunat în acest spațiu minunat de reconectare la puterea noastră personală, cel mai complex sistem de terapii, care lucrează sinergic pe toate corpurile noastre fizic-emoțional-mental-energetic. 

Este un spațiu la care au cuplat medici și terapeuți minunați, cu care împărtășesc aceleași credințe, viziuni și pasiuni pentru o medicină naturală-holistica-blândă-noninvaziva-personalizată și axată pe cauza problemei, și nu pe simptomatologie.

La congresul de medicină biologică de la Baden Baden, unde a participat un reprezentat al clinicii noastre, am avut bucuria și mândria să stârnim uimire și admirație pentru complexitatea de terapii pe care le abordăm în clinică. 

Afirm cu tărie că, astăzi, cred total în acest tip de medicină alternativă, în toate formele de prevenție, și o consider complementară, dar extrem de importantă în toate formele de boală.

De asemenea, pun la rang de artă importanța chirurgiei, ca o latură de neînlocuit a medicinii, fapt pentru care este singura din medicina alopată pe care am ales să o alătur clinicii Eliade. 
Dar, desigur, am rămas pe zona de chirurgie estetică, pentru că aceasta rimează total cu conceptul clinicii, prin aceea că aduce bucurie triadei corp-minte-emoții. 

Sloganul nostru 'Alege Conștient' este o invitație și un îndemn la alegerea puterii personale în orice situație de viață, în deplină libertate și responsabilitate, în locul a ceea ce ne este livrat ca bun de către familie, societate, media. 

Va doresc să ' Alegeți Conștient ' acum, în momentul prezent, singurul pe care îl avem cu adevărat, liberi de un trecut care nu există și de un viitor pe care nu îl putem stăpâni decât prin alegerile prezente.

'Change before you have to' - Jack Welch.