ROM, Mândru sa fie ROMânesc

A început ca o ciocolată produsă în Fabrica de produse zaharoase Bucureşti și a devenit o părticică din istoria românilor.

Baton de ciocolată născut în comunism, ROM a devenit martor dulce al tuturor schimbărilor din ultimii 54 de ani.

A așteptat răbdător să te îndulcească, pe vremea când trebuia să stai la coadă ore în șir, doar pentru a-ţi face o mică bucurie.

Te-așteaptă răbdător și acum, să îl alegi de data aceasta, din sutele de alternative existente pe piață. Dar a rămas la fel: acelaşi gust inconfundabil care îţi trezeşte amintiri de fiecare dată când îl savurezi.

A fost lângă tine când căutai șoptit pe hartă un loc în care să-ți trăiești povestea liber. Este aici și acum, lângă copiii tăi, care n-au fost nici pionieri, nici şoimi al patriei, dar care au extras patriotismul din valori autentice, vechi și noi, care i-au inspirat.

A câștigat lupta cu timpul și și-a păstrat identitatea. Și te provoacă şi pe tine să faci acelaşi lucru. Să fii mândru că eşti român, oriunde te-ai afla.

Pentru că un strop de ironie și mult haz sunt cele mai puternice arme împotriva uitării. ROM le-a folosit și a devenit vocea relevantă a patriotismului: a unit românii de pretutindeni, amintindu-le că avem cu toţii aceeaşi istorie. Același trecut. Și un viitor plin de posibilități și amintiri nescrise încă.

De Centenar, ROM ramane doar tricolor, mandru sa poarte cu sine doar steagul tarii si nimic altceva.

Salsi Sinaia, cea mai veche fabrică de Salam de Sibiu din România

‘Omul sfinteste locul’ La Salsi Sinaia acest lucru se intampla de mai bine de 100 de ani.

Maini de aur mestesugesc zi de zi cel mai titrat salam din Romania. Zi de zi ,ceas de ceas, fara oprire. La multi ani generatiilor din Salsi Sinaia care duc mai departe mestesugul facerii Salamului de Sibiu.’ Carmen Gavrilescu, Director executiv Salsi Sinaia

Clinica Dr. Barbu, Profesor Universitar Dr. Horia Barbu

Profesor Universitar Dr. Horia Barbu este Decanul Facultății de medicină dentară în cadrul Universității “Titu Maiorescu”- București, dublu licențiat al Facultății de medicină dentară și medicină generală. Este medic primar chirurg, specialitatea chirurgie dento-alveolară, cu 19 ani de experiență clinică. La doar 43 de ani, în urma unui concurs, a obținut titlul de Profesor Universitar, numărându-se printre cei mai tineri profesori universitari din România și chiar din Europa.

Este printre primii medici din România care au utilizat, începând cu anul 2008, tehnici revoluționare privind factorii de creștere PRF în adițiile de os, blocuri osoase, sinus lift și tehnica “Dinti într-o zi”. Se număra printre cei 100 de medici din lume care efectuează transpoziția nervului alveolar inferior.

Crescând într-o familie cu afinitate pentru medicină, tatăl fiind medic ortoped , Profesor Universitar, iar mama medic dentist, a privit cu interes din copilărie această meserie.

Conceptul de “Clinica Dr. Barbu” a apărut în perioada anilor de studenție, pe când făcea practică alături de părinții săi, unde și-a descoperit pasiunea, inspirată din meseriile lor și de unde a copiat în întregime procedura de sterilizare ce se efectua în cadrul blocului operator de ortopedie și care este astăzi respectată cu strictețe în clinica ce-i poartă numele.

Pe parcursul evoluției sale profesionale a înțeles că succesul unei reabilitări orale complexe constă într-o echipă formată din medici specialiști în toate ramurile stomatologiei, și nu doar de către un singur medic dentist generalist. Astfel, a pus bazele acestui concept, unde a reunit o echipă de experți destinată sănătății și frumuseții cavității bucale, ce au ca principală preocupare calitatea și corectitudinea actului medical.

Eisberg – Calitate elvețiană, lifestyle internațional, prospețime românească

Eisberg, sinonim în prezent în țara noastră cu ideea de salată modernă, are o vechime de un sfert de veac în România și de aproape jumătate de secol în Elveția, țara unde s-a născut.

Suntem un brand care apără dreptul la un stil de viață sănătos prin prospețime și diversitate și care, în Anul Centenarului, îi îndeamnă pe români să privească înainte, fără să uite ce au în spate.

Românii au o tradiție multiseculară legată de salate. Consumul de „sălăți” moldovenești, „sălături” muntenești și „șalate” ardelenești în Țările Române e atestat documentar în cronici și în primele cărți de bucate. Românii iubesc salatele, dar nu le-au dat niciodată rolul principal pe masa lor. Salata, până de curând, era pentru noi doar garnitura secundară de vegetale proaspete care însoțea, la masă, o friptură sau un grătar.

Aici intervenim noi și misiunea noastră. Cu o multitudine de produse – mixuri de salate, de legume și salate, compoziții de salate, toate gata spălate și ambalate, pe care trebuie doar să ți le asamblezi – în gamă, noi vrem să punem acest aliment în centrul dietei românești moderne.

Dacă sănătatea în bucate e scopul misiunii, garanția calității și a prospețimii reprezintă mijlocul acesteia. Suntem cei mai buni în a urmări, controla și verifica tot drumul salatei, de pe câmp în farfurie. Ne definim prin diversitate, prin calitate și prin siguranță - iar românii, cu ajutorul nostru, își redescoperă, dar și reinventează felul în care se hrănesc și-și oferă, rapid și sigur, timp pentru drumul lor înainte.

Eisberg înseamnă și povestea de succes al celor care au contribuit la creșterea continuă a acestui brand pe rafturile și în mintea și inima românului – oamenii din companie. Poate cel mai bun exemplu este cel al Nicoletei Scarlat, directoarea de vânzări, care și-a început activitatea la Eisberg în 2002 pe banda de producție și, 16 ani mai târziu, este parte integrantă a proceselor decizionale din companie, cu un rol inclusiv la nivelul grupului Bell (din care face parte Eisberg), și vectorul principal de comunicare publică al acesteia. Nicoleta este dovada vie că, prin muncă, talent, voință și ambiție, un român poate ajunge acolo unde-și dorește. Iar toate acestea sunt calități ale majorității românilor.

Filme Vechi Româneşti: ‘Poveşti în litere şi imagini mişcătoare’ - Codin

“Povesti in litere si imagini miscatoare”, Intalniri cinematografice cu Irina Margareta Nistor aduce in atentia spectatorilor filmul Codin, in cadrul celui de-al doilea eveniment al unei serii lungi de proiectii cinematografice romanesti.

O poveste fascinanta, scrisa de Panait Istrati si ecranizata, fara cusur, de un mare regizor francez: Henri Colpi, filmata intr-un celebru cartier din Braila, unde taie si spanzura un fost puscarias.

Acum 55 de ani pelicula ia premiul pentru scenariu la Cannes. Autori: Colpi, Carabat si Jamiaque. In rolul titular: tulburatorul Alexandru Virgil Platon, invitatul acestei seri cu totul speciale.

Partenerii principali ai proiectului sunt Muzeul National al Literaturii Romane, Editura Spandugino si Tonica Group.