Constantin Nautics, Pasiunea pentru tot ceea ce înseamnă navigație.

Constantin Nautics este o companie înființată din pasiunea pentru tot ceea ce înseamnă navigație.

Fiind un împătimit al navigației, fondatorul companiei a început crearea unei linii de accesorii care să îi permită să păstreze cât mai mult din amintirile plăcute petrecute la bordul unui yacht în timpul navigării și, de aceea, toate accesoriile produse de companie sunt create din materiale folosite exclusiv pentru vasele cu vele.

Accesoriile Constantin Nautics pot fi purtate atât la ținute sport cât și la ținute smart-casual, marea majoritate a accesoriilor fiind unisex. Prin natura materialelor din care sunt construite, acestea pot fi purtate tot timpul, în condiții de umiditate, căldură sau frig fără a se deteriora sau a-și modifica forma, aspectul sau calitatea.

Toate produsele Constantin Nautics sunt confecționate manual și sunt creații originale. Acestea se adresează tuturor împătimiților de sporturi nautice care doresc să își amintească de momentele plăcute din timpul unei navigări reușite sau pur și simplu celor care doresc să poarte accesorii originale lucrate manual.

Centrul Medical SanConfind, Centrul sănătății tale

Centrul Medical SanConfind din Poiana Câmpina oferă servicii premium de diagnostic și tratament. Aici poți beneficia de o infrastructură de invidiat, o aparatură medicală de ultimă generație și un personal dedicat. La numai 100 km de București te așteaptă un spital cu adevărat european, în care cel mai important om este PACIENTUL. Discutăm despre o investiție 100% românească, realizată de o cunoscută companie petrolieră din Câmpina, o investiție care îl poate face mândru nu doar pe orice localnic, ci și pe orice român. Este un spital fără limite, și nu spunem asta în sens metaforic, ci doar pentru că SanConfind se află într-o continuă dezvoltare, proiectul său nu a ajuns la final (la finalul care va încununa această frumoasă lucrare), ceea ce înseamnă că și mândria românului care îi trece pragul mai poate crește sensibil.

La Baza de Tratament ai cea mai sărată apă minerală din România, captată de la un izvor natural, nămol de Techirghiol, păstrat în condiții speciale, plus aproape toate procedurile din balneo- și fizioterapie.

La SanConfind se fac investigații prin rezonanță magnetică, tomografii computerizate, ecografii, mamografii cu tomosinteză, radiografii digitale, osteodensitometrii, dar și analize complexe de sânge și diverse probe biologice. 

Ambulatoriul SanConfind (aflat, ca și spitalul, într-o continuă dezvoltare), are, în prezent, cabinete de gastroenterologie, dermato-venerologie, endocrinologie, obstetrică-ginecologie, pediatrie-neonatologie, ortopedie și pneumologie.

Secția Obstetrică-ginecologie, specializată și în chirurgie oncologică, are o maternitate modernă, cu un bloc-operator performant, săli pentru nașteri naturale și operații cezariene, rezerve în sistem rooming-in, un compartiment ATI și un salon postoperatoriu. 

Marea majoritate a medicilor de la SanConfind sunt din București, unde lucrează în spitale renumite. La finalul tuturor amenajărilor sale, Centrul Medical SanConfind va avea 90 de paturi și va fi cel mai mare spital privat multidisciplinar din Prahova.

Pegas, Fabrica viitorului

“Povestea Pegas a început cu un cadru de bicicletă, construit într-o fabrică de armament, la Zărnești. Designul era inspirat de muscle bike-urile americane și britanice, care, la rândul lor, imitau stilul unei motociclete chopper. Silueta Pegasului, cu șa lungăși coarne, avea să devină, pentru mii de copii din România comunistă, definiția cuvântului “bicicletă”. Și un pic mai mult. Un obiect cult, poate chiar cel care definește cuvântul “copilărie” pentru toți cei care au învățat să meargă pe bicicletă între anii ’70 și ’80. După ’89 Pegas a dispărut. 20 de ani mai târziu, un proiect independent a readus marca Pegas și vechea bicicletă, într-o nouă formă, pentru copiii care crescuseră între timp. Acum suntem mândri să prezentăm colecția completă: Strada 1 si 2, MTB, Fatbike, Șoim, Clasic, Cutezător, Magistral, Practic, Drumeț, Strada Mini, Pegas Mezin pentru fetițe și băieți”, Andrei Botescu, fondatorul Atelierelor Pegas.

De asemenea, Atelierele Pegas isi propun sa dezvolte și proiecte care implica tehnologie avansata: Kit E-bike, kit Smart bike – care presupune un GPS ce are o aplicație de direcționare și cel mai avansat proiect este un kit hometrainer VR,mai exact un un ansamblu hometrainer cu senzori, aplicație pe telefon și conținut virtual reality  românesc, pe care il poti accesa în timp ce pedalezi.  

“Pegas se îndreaptă spre tehnologiile noi. Pe lângă cele două proiecte de smart bike, E-bike și hometrainer VR kit, ne propunem ca în viitor să printăm 3D biciclete și să ne ocupăm de realitatea virtuală, astfel fabrica Pegas va deveni fabrica viitorului”, Andrei Botescu.

Proiectul Pegas s-a născut din pasiune pentru biciclete, pentru identitate urbanăși din dorința de a construi un brand puternic românesc.

Gabriel Dutchevici, Medicina alternativă

Practic medicina alternativă din 1993, am format multe cadre specializate pe Shiatsu, Reiki și Terapie Cuantică. Am inițiat peste o mie de cursanți și, cel mai important, am conceput o clinică de recuperare fizică și psihică pe baza terapiilor Reiki, Terapie Cranio-Sacrală, Shiatsu și altele.

Clinica se numește “Jiko Romania” - Jiko fiind numele meu de botez budist Zen. 
Pragul acestei clinici a fost călcat de sute de oameni, care, incontestabil, au plecat mult mai bine, ca să nu spun mai sănătoși.

Am elevi care și-au deschis propriile cabinete și aici în România, dar și în Europa sau Australia. 
Lucrul pe care îl fac cel mai bine este să tratez afecțiunile coloanei vertebrale, de la simple scolioze, până la hernii de disc.

De asemenea, ne ocupăm și de recuperări post-operatorii pentru membrele superioare, inferioare , tot ce înseamnă ortopedie și vertebrologie (scolioze, citoze, lordoze și hernii de disc).

Am format o echipă compusă din terapeuți și kinetoterapeuți tineri și foarte entuziaști în munca pe care o fac.

Am fost “curtat” să rămân în străinătate, dar am ales să rămân pe meleagurile noastre. Am început să caut asemănări și deosebiri ale vindecărilor printre cele pe care le făceau dacii, față de celelalte culturi orientale. Este o temă pe care demult voiam să o exploatez, și iată că a venit timpul.

Viața este o scenă pe care se derulează scenariul întâmplărilor noastre, bune sau rele. A trăi înseamnă să nu mai fim actori, ci să trăim propriul scenariu, necontrolați de nimeni, doar de inima noastră! 

Sanconfind, Tratament medical la standarde europene, la 100 de kilometri de Bucureşti

Centrul Medical Sanconfind este rodul unei investiții 100% private, de 22 milioane de euro, în care acționar majoritar este compania Confind SRL Campina (70%), leader al industriei prahovene și românești de utilaj petrolier.

Proiectarea și realizarea centrului medical Sanconfind, în fostul imobil al spitalului de la Poiana Câmpina, a avut ca model clinici celebre din Elveția, Austria, Germania și Italia.

'Baza de Tratament a Centrului Medical SanConfind reprezinta un reper important al balneologiei si medicinei de recuperare din Romania. Cu ajutorul apei foarte sarate, captate dintr-un vechi izvor de la marginea comunei, al namolului sapropelic de Techirghiol, cu ajutorul robotilor medicali ultraperformanti si al terapiilor medicinei traditionale chineze, incercam sa fim o oaza de sanatate intr-o lume marcata tot mai mult de maladii si suferinte.' Ioan Simion, Presedinte C.A. SanConfind.

Centrul medical are ca departamente, în afara Secției de Recuperare, Medicina Fizică și Balneologie, departamentului de imagistică medicală și laboratorului de analize, un bloc operator, chirurgie minim invazivă, chirurgie estetică și reparatorie, maternitate, pediatrie și nou-născuți, farmacie, saloane cu confort sporit, îngrijire la domiciliu în sistem integrat și o secție ambulatorie cu 20 de specialități medicale.

Apa din Poiana Câmpina, cunoscută cândva ca Poiana Sării datorită sursei de apă sărată care trece pe sub pământ, stă la baza unei componente importante a spitalului Sanconfind, Baza de Tratament şi Recuperare Medicală. Aceasta apa este printre cele mai sărate ape minerale din ţară, are o mineralizare totală de 321 g/l şi conţine 192 g/l - clor; 124 g/l –sodiu. Pe lângă clorura de sodiu, apa utilizată la SanConfind conţine numeroase elemente binefăcătoare, precum sulfaţi, bicarbonaţi, calciu, magneziu, potasiu, brom, fier.

Pe lângă apa sărată terapeutică, Baza de Tratament SanConfind folosește și nămol sapropelic adus din Lacul Techirghiol, namol bogat în coloizi minerali şi organici, calităţi ce îl situează pe primele locuri în Europa din punct de vedere al eficacităţii terapeutice,

Băile cu apă sărată din cele trei piscine, terapiile medicinei tradiţionale chineze - acupunctura este reprezentata de medicul chinez Chu Zongfeng, un specialist in acest domeniu, împachetările şi băile cu nămol de Techirghiol sunt unele dintre cele mai căutate terapii solicitate de pacienţi sau prescrise acestora de către medicii de specialitate.