Munții Carpați, un fenomen unic pentru apele minerale

România este o țară unică, cu peisaje care îți taie răsuflarea și comori de neprețuit. Printre acestea, se numără și apele minerale naturale carbogazoase. Avem izvoare apărute în urma unor fenomene naturale, care au început în adâncurile munților vulcanici și continuă până la izvoarele din poienile Țării Dornelor, de unde sunt colectate și aduse pe masa ta în fiecare zi. Și pentru că o apă pură este o resursă neprețuită pentru sănătate, în urma unei perioade îndelungate de prospectare au fost descoperite încă două surse de apă minerală carbogazoasă fără nitrați detectabili, AQUA 2 și AQUA 3.

Munții Carpați reprezintă un fenomen special hidrogeologic pentru apele minerale. Rocile magmatice constituie o structură geologică în care, după un parcurs îndelungat, apa de origine meteorică se purifică natural. Din adâncurile structurilor vulcanice ale Munților Călimani, dioxidul de carbon parcurge un traseu ascendent, impregnând zonele de circulație profundă ale apei filtrate natural, iar zonele mai puternic fisurate permit descărcarea zăcământului de apă minerală carbogazoasă. Astfel, prin foraje se poate pătrunde în inima zăcământului hidromineral și se extrage o apă pură, fără nitrați.  

Zăcământul de apă minerală naturală carbogazoasă este rezultatul unui proces hidrogeologic complex. Acest proces implică o filtrare naturală de lungă durată, de peste 40 de ani, care are loc în profunzimea Carpaților Orientali (pe bordura estică a Munților Călimani). În rocile andezitice de natură vulcanică, datând de peste 10 milioane de ani, la mare adâncime, se produce amestecul apei meteorice cu dioxidul de carbon.   

La calitățile speciale ale apelor minerale contribuie și structura geologică a Munților Carpați, unde se află ultimele păduri de pe continent neafectate de intervenția omului, iar un loc aparte îl ocupă plaiurile Bucovinei. Munții, pădurile seculare ce adăpostesc o faună unică în Europa, văile neatinse de agricultura intensivă sau activitatea industrială, precum și structură geologică specifică munților vulcanici reprezintă condițiile primordiale pentru existența unor asemenea zăcăminte de apa minerală de o calitate superioară.  

Aceste noi zăcăminte descoperite certifică faptul că Munții Carpați sunt un fenomen unic și special la nivel mondial, unde ecosistemul și structură geologică specifică conferă o puritate extraordinară a surselor de apă! Iar această puritate se reflectă în mod cert în gust!” – declară Jean Valvis – Președinte, Director General Carpathian Springs SA. 

Și Jean Valvis nu este singurul care este convins de calitățile speciale ale apelor minerale din Munții Carpați, ci și Martin Riese, singurul somelier de apă acreditat din Statele Unite ale Americii și cel mai renumit din lume. El declară în nenumărate interviuri date în reviste de prestigiu din întreagă lume: “Am fost mereu fascinat de faptul că apa are un impact asupra  gustului altor băuturi și alimente. Sunt zilnic înconjurat de apă, lucrez la Restaurantul Patina, în Los Angeles, un restaurant cu stele Michelin, unde am creat un meniu special de apă.

Acesta a ales să folosească în restaurantul său apa minerală românească și își explică alegerea: "În fiecare an îmi actualizez meniul de apă, de aceea caut mereu noi ape interesante. Mi-a plăcut foarte mult designul sticlelor AQUA Carpatica, apoi am gustat apa și am fost imediat un mare fan al acesteia. Apa provine din Munții Carpați, dintr-o zonă străveche și neatinsă de civilizație, de agricultură sau industrie. Apa are un gust bogat și foarte curat, perfect pentru a fi băută ca atare sau pentru a se combina cu vinuri albe sau roșii bune. Pentru mine cea mai mare surpriză e că apa minerală carbogazoasă e fără nitrați detectabili, un semn al unui izvor foarte rar și incredibil.” 

ianuarie 2018
 

Intermedicas, Concierge Medical

Fondată în 2011, clinica Intermedicas oferă servicii integrate de investigații și tratament, fiind, totodată, singura din România care ajută pacienții români să obțină o a doua opinie medicală (second opinion), la medici renumiți, din țară și din străinătate. 

"SECOND OPINION înseamnă siguranţa diagnosticului corect şi accesul la cea mai bună soluţie de tratament pe care o oferă practica medicală la nivel internaţional. Pacienţii care aleg să solicite a doua opinie medicală au multiple beneficii: certitudinea diagnosticului, obţinerea unor alternative la planul actual de tratament sau accesul la servicii medicale, tehnici şi tehnologii avansate din străinătate”, explică Ana Maria Marian, Director General al Intermedicas.

Lansat la începutul anului 2015, programul Visiting Professors completează serviciile de Second Opinion oferite de Intermedicas, prin crearea unui context în care pacienții pot beneficia de consultații la medici de renume internațional. Lunar, peste 100 de  pacienți apelează la acest program, la specializări precum cardiologie – Dr. Dr. Youssef Tammam (Italia), urologie – Prof. Dr. Bob Djavan, Președintele Asociației Regionale Europene de Urologie, gastroenterologie - Dr. Roxana Sauer (Germania), ortopedie și medicină sportivă - Dr. Mircea Schmidt (Germania) sau chiropractică - Dr. Lou Jabobs (SUA) și Dr. Soheil Keynejad (Anglia).

La începutul acestui an, Intermedicas a lansat și abonamentul Concierge Medical, care propune o abordare modernă a relației medic-pacient: un medic  dedicat (Concierge Doctor) coordonează pacientul pe parcursul întregului proces de soluționare a problemei medicale. 
Abonații Concierge Medical beneficiază de acces nelimitat și prioritar la medici și clinici de top, doctor integrator de caz, second opinion medical, dar și de sute de investigații imagistice și servicii de laborator. 
 
 

Doctor Lorelei Nassar DMD, 24/7 Dental

Doctor Lorelei Nassar, CEO și chirurgul principal al clinicii 24/7 Dental, s-a născut în România și a trăit 15 ani în Israel. Educația sa medicală include un program de 10 ani în spitalul Poryia din Israel, cu patru ani în Unitatea de Risc Major și alți 6 ca rezident Buco –Maxilo-Facial, numeroase seminarii în Manageriat Feminin, Antreprenoriat în companii autorizate mici și milocii din Israel, precum și pregătire în domeniul hipnozei medicale și diplomă în psihologie și doctorat în implantologie. 
  
Acum zece ani a înființat o companie națională de distribuție de implanturi dentare în România, AB Dental, în același timp cu procesul de re-acomodare într-un București în plină criză economică, cu clădirea unei faime științifice prin pregătirea altor doctori în domeniul implantologiei, cu susținerea unor cursuri în România și la congrese internaționale, realizarea de operații în câteva clinici dentare din țara. 
  
Ca o evoluție naturală în cadrul clinicii 24/7 Dental, ea nu este doar chirurgul faimos ce tratează pacienții cu căldură și profesionalism, ci, de asemenea, un mentor pentru numeroși alți stomatologi, ce vin să învețe noi tehnici chirurgicale și cum să utilizeze cele mai bune tehnologii din domeniu. Pentru că acesta este, de asemenea, un atu al clinicii – cele mai noi dispozitive chirurgicale, ca și abordarea exactă și ergonomică. 
  
Locația – Centrul Vechi, chiar la începutul străzii Lipscani, și disponibilitatea permanentă a clinicii, ca și nivelul profesional și mediul prietenos, au fost de la început indicatori puternici ai succesului, evident acum.   
 

AQUA Carpatica aduce gustul purității pe mesele românilor

Românii trăiesc în  mijlocul unor peisaje naturale de o frumusețe rară. Între toate acestea, un loc aparte îl ocupă Țara Dornelor, un loc desprins parcă din basme cu munți, codrii de brad, văi și lunci verzi presărate cu flori și binecuvântat de natură cu multe izvoare de ape minerale naturale, renumite pentru beneficiile sale pentru sănătate.

Acest loc din inima Bucovinei, pentru apa minerală naturală, natural carbogazoasă AQUA Carpatica înseamnă acasă. După aproape 40 de ani de călătorie subterană și lungi procese naturale de filtrare și de îmbogățire a dioxidului de carbon, AQUA Carpatica ajunge pe mesele românilor pentru a le oferi acestora darul ei cel mai de preț, gustul purității.

Caracterul fizico-chimic al apei minerale, atestat pe bază de studii și analize complexe, o definește ca fiind o apă minerală naturală, natural carbogazoasă, hidrogencarbonatată, calcică, magneziană, puternic mineralizată, corespunzătoare unui regim sărac în sodiu, lipsită de indicatori fizico-chimici și microbiologici de impuritate (compuși cu azot și populații microbiologice).

Caracterul carbogazos distinct este dat de concentrațiile exclusiv naturale de dioxid de carbon (din propriul izvor) aflate în raporturi perfect echilibrate cu sărurile dizolvate. Manifestarea și întreținerea continuă a unui proces amplu de efervescență este expresia directă a acestui caracter carbogazos natural, transmis integral în apa minerală îmbuteliată.

Conținutul de dioxid de carbon exclusiv natural elimină probabilitatea gustului străin, neplăcut, aspru, astringent. Nivelul optim de mineralizare conferă apei o bună retenție a dioxidului de carbon după deschiderea sticlei, ceea ce o recomandă pentru prepararea băuturilor răcoritoare și alcoolice.

Gustul apei poate varia în funcție de factori precum proveniența, structura geologică a izvorului, adâncimea, parcursul subteran și nivelul mineralelor pe care aceasta le are în compoziție. Și pentru că apele minerale sunt bogate în minerale, în cazul în care echilibrul nu este ideal, acestea pot fi dulci sau sărate, acre sau amare sau pur și simplu curate și pure, cu un gust delicios și niciun post-gust. Spre exemplu, apele bogate în calciu au un gust mai dulce, cele care au mai mult magneziu pot avea un gust amar, apele cu un conținut ridicat de sodiu sunt mai sărate, iar cele îmbogățite artificial pot avea un gust acru. Însă, proporția ideală din fiecare mineral, poate conferi apei un gust excelent care este mai important decât am putea crede.

Pentru a simți cu adevărat gusturile diferite ale apelor minerale, este recomandat ca acestea să fie consumate la diverse temperaturi în funcție de gradul de carbonatare. Spre exemplu, apa plată poate fi servită la 12 grade, apa carbogazoasă light, la 13-14 grade, cea obișnuită (precum AQUA carbogazoasă) la 14-15 grade, iar AQUA Carpatica Forte la 17 grade.

Alegerea apei potrivite este foarte importantă la o masă, deoarece aceasta poate pune în valoare aromele preparatelor. Asemenea vinului care poate completa perfect un anumit fel de mâncare, apele, minerale sau plate, pot aduce un plus de savoare dacă sunt alăturate mâncărurilor potrivite. O apă puțin mineralizată cu un gust catifelat se potrivește perfect alături de o salată, deoarece aciditatea dressing-ului va fi moderată de gustul apei, iar experiența gustului per ansamblu va fi una extrem de plăcută. În timp ce mâncărurile puternic aromate cum sunt fripturile pot fi asociate cu o apă minerală carbogazoasă și cu un nivel mediu de minerale, care poate evidenția aromele mâncării.

AQUA Carpatica minerală naturală, natural carbogazoasă este o apă îmbogățită în mod natural cu dioxid de carbon, fără nitrați detectabili, cu o cantitate infimă de sodiu și cu un conținut ridicat de electroliți naturali care oferă un gust plăcut și aduce un plus de savoare la fiecare masă. 

Origini: produse naturale din lapte, carne, peşte şi păsări de curte

Origini este o sursă de produse naturale pentru cei din Bucureşti şi împrejurimi, într-un context în care afimaţia “eşti ceea ce mănânci” începe să îşi găsească sensul în cei mai mulţi dintre noi.

Origini a pornit în 2006 de la întrebarea: “cum asigurăm necesarul de alimente sănătoase familiei noastre? “ În timp, căutările răspunsului au căpătat forma a zeci de vaci, oi, capre, păsări diverse, o unitate de procesare a laptelui, o carmangerie, o amenajare tradiţională de sacrificare a păsărilor, o unitate de pescuit şi procesare a peştelui sălbatic, toate autorizate sanitar-veterinar.

Realizăm artizanal produsele Origini din materie primă crescută de noi cu cereale, fân şi lucernă de pe terenurile proprii şi suplimentată de la vecini. Folosim procese manuale şi reţete proprii, construite de noi după ceea ce se întâmpla în bucătăriile de odinioară. Prin modul în care facem lucrurile încercăm să aducem echilibru între ritmul alert în care trăim şi hrana sănătoasă: produse naturale, cât mai hrănitoare ajung în casa sau biroul tău din imediata vecinătate, pe cel mai drept şi scurt drum.

Cu cât hrana pe care o consumăm este realizată mai aproape de casă, cu atât ea va fi mai bună pentru fiinţa noastră. Micşorând timpul dintre preparare şi consum, hrana păstrează cea mai mare parte din nutrienţi şi nu mai sunt necesari conservanţi agresivi, care distrug energia şi curăţenia nutritivă a produsului. Pe de alta parte, susţinem comunitatea locală şi micii producători din jurul nostru.

Reţetele noastre nu grăbesc în nici un mod finalizarea produsului. Nu folosim chimia de sinteză, potenţiatorii de aromă şi gust sau conservanţi chimici. Utilizăm mixul propriu de mirodenii naturale, unic pentru fiecare produs. Păstrăm cât mai intacţi nutrienţii din materia primă, alegem metodele de conservare cele mai puţin distructive şi, unde este posibil chiar niciun fel de conservare, condiţionat de respectarea unui regim termic adecvat.

Lăsăm ca nutrienţii şi enzimele din ingrediente să îşi facă rolul natural de pregătire şi conservare al produsului. De aceea, avem mare grijă la mediul de păstrare: temperatură şi umiditate controlate. Pentru produsele maturate – din carne, peşte sau lapte singurii conservanţi pe care îi folosim sunt acidifierea, sarea de mare, fumul rece sau cald de lemne. Şi la final ambalarea în vid sau în recipienţi de sticlă închişi cât mai etanş.