Clinica Dr. Barbu, Profesor Universitar Dr. Horia Barbu

Profesor Universitar Dr. Horia Barbu este Decanul Facultății de medicină dentară în cadrul Universității “Titu Maiorescu”- București, dublu licențiat al Facultății de medicină dentară și medicină generală. Este medic primar chirurg, specialitatea chirurgie dento-alveolară, cu 19 ani de experiență clinică. La doar 43 de ani, în urma unui concurs, a obținut titlul de Profesor Universitar, numărându-se printre cei mai tineri profesori universitari din România și chiar din Europa.

Este printre primii medici din România care au utilizat, începând cu anul 2008, tehnici revoluționare privind factorii de creștere PRF în adițiile de os, blocuri osoase, sinus lift și tehnica “Dinti într-o zi”. Se număra printre cei 100 de medici din lume care efectuează transpoziția nervului alveolar inferior.

Crescând într-o familie cu afinitate pentru medicină, tatăl fiind medic ortoped , Profesor Universitar, iar mama medic dentist, a privit cu interes din copilărie această meserie.

Conceptul de “Clinica Dr. Barbu” a apărut în perioada anilor de studenție, pe când făcea practică alături de părinții săi, unde și-a descoperit pasiunea, inspirată din meseriile lor și de unde a copiat în întregime procedura de sterilizare ce se efectua în cadrul blocului operator de ortopedie și care este astăzi respectată cu strictețe în clinica ce-i poartă numele.

Pe parcursul evoluției sale profesionale a înțeles că succesul unei reabilitări orale complexe constă într-o echipă formată din medici specialiști în toate ramurile stomatologiei, și nu doar de către un singur medic dentist generalist. Astfel, a pus bazele acestui concept, unde a reunit o echipă de experți destinată sănătății și frumuseții cavității bucale, ce au ca principală preocupare calitatea și corectitudinea actului medical.

FAIN, Cu drag din Maramureş

În inima Maramureșului, am început să potrivim uleiuri și unturi vegetale, sucuri din legume și fructe, infuzii din plante medicinale sau uleiuri esențiale pentru produse de îngrijire și regenerare a pielii. Curiozitatea ne-a făcut din ce în ce mai avizi și astfel am creat rețete care îmbrățișează, mângâie și alină pielea întregii familii, de la cei mici până la cei mai înțelepți membri ai săi. Setea de frumos a fost potolită abia după ce am descoperit poțiuni magice pentru fiecare tip de piele, fie ea sensibilă ori ostenită de timp și vreme.

Fain” a devenit un brand în care imaginea este complementară unui produs de calitate, un brand în care noi am învestit suflet, pasiune şi ştiinţă. Toate ingredientele pe care le folosim sunt certificate, acest aspect este primul criteriu în funcţie de care ne alegem furnizorii. Vrem să ne asigurăm că ceea ce punem în produsele noastre este de cea mai bună calitate.

VALORILE NOASTRE

Respect

Respectul față de natură și grija pentru sănătate sunt principiile după care ne ghidăm întreaga muncă. Calitatea produselor pe care le făurim în atelierul „Fain” ocupă, de asemenea, un loc special în topul preocupărilor noastre. Un alt principiu pe care îl avem este acela al comunicării transparente şi sincere cu toţi clienţii noştri. Credem că dincolo de orice realizare a noastră, cea mai importantă este întâlnirea cu oamenii care ne preţuiesc şi respectă munca.

Ingrediente

Iubim natura şi tot ceea ce ea ne oferă cu generozitate. Prin urmare, produsele noastre beneficiază de ceea ce este veritabil în natură. Nu folosim substanțe chimice care afectează sănătatea cum ar fi: parabeni, sulfaţi, parfumuri artificiale sau orice alte ingrediente potențial toxice sau iritante. În schimb, produsele noastre au la bază uleiuri şi unturi naturale presate la rece din plante şi fructe, de înaltă calitate, certificate.

Mediul înconjurător

Ambalajele produselor „Fain” sunt în totalitate reciclabile şi vin să completeze atât calitatea naturală cât şi aspectul acestora. În acest sens, fiecare săpun din gama „Săpunul Boieresc ” este “îmbrăţişat” de o etichetă ce conţine o ilustraţie grafică şi o poezie apărută în volumul „Vers InVers” din 2013, lucrat manual într-un tiraj de 50 de exemplare. În acest fel, am dorit nu doar să propagăm frumosul în lume, ci şi să oferim o mică surpriză literară clienţilor noştri. Recipientele din sticlă albastră, folosite pentru cremele şi uleiurile de masaj/corp, oferă protecţie UV pentru a prelungi natural valabilitatea produselor. Astfel, „Fain” vine spre cei care doresc să-l descopere, ca un îndemn la natură, poezie şi artă.

Împotriva testării pe animale

Atunci când ne gândim la natura ne referim inclusiv la animalele care trăiesc alături de noi în armonie şi ne aduc bucurie. De aceea, considerăm că este o cruzime de neiertat şi condamnăm ferm testarea oricăror produse pe animale.

Sir Ludovic, Croitorie premium

În secolul trecut, experiența costumelor croite pe măsură era un lux accesibil, practic și foarte plăcut. Tradiția s-a păstrat în orașe precum Londra sau Napoli, unde marile ateliere Made-to-Measure și-au păstrat exclusivitatea și valorile tradiționale.

Sir Ludovic crede că fiecare persoană ar trebui să aibă un croitor, de aceea aduce această experientă înapoi la București, cu o abordare unică asupra croitoriei premium.

Amplasat intr- un spațiu primitor și confortabil din incinta Athenée Palace Hilton, showroom-ul este proiectat astfel încât procesul de personalizare a unui costum făcut pe măsură să fie o experientă remarcabilă.

Întreaga filozofie a Sir Ludovic este construită în jurul valorii de a crea piese nemuritoare, care nu ies din modă, permițându-le să fie purtate an după an. Fiecare piesă este concepută pentru a surprinde personalitatea fiecărui individ și pentru a complimenta forma unică a corpului.
La granița dintre design și croitorie și cu o afinitate fermă fată de calitate, măiestrie și eleganță, Sir Ludovic, împreună cu alegerea din sute de tesături în diferite compoziții, culori și modele, combinat cu valorile tradiționale ale croielii, va crea hainele cele mai rafinate, la cel mai înalt standard de finisare.
 

Atasagon Detox & Wellbeing, Detoxifierea si balanta alcalin/acida

In toate exista un echilibru, la fel si in corpul nostru. Stilul nostru de viata are un rol esential pentru a ne mentine organismul sanatos. Auzim atat de des despre importanta stilului de viata, insa ce inseamna mai exact? De obicei ne gandim la o alimentatie sanatoasa si echilibrata, insa o componenta deloc de neglijat este strict legata de echilibrul emotiilor. Echilibrul intre alcalin si acid este important si ne poate influenta starea generala de sanatate.

Dietele alcaline promoveaza legumele si fructele "alcaline" si descurajeaza consumul de carne "acida", de produse lactate si sustine excluderea alimentele procesate. Cat de usor este de implementat o dieta alcalina? Cum poti obtine un echilibru intre cele doua?

Cea mai facila modalitate de a masura calitatea stilului de a viata, este prin analizarea starii noastre generale de zi cu zi. In momentul in care ne trezim bine dispusi, energici si cu “pofta de viata”, inseamna ca avem un stil de a manca sanatos si ii oferim organismului energie de buna calitate. In caz contrar, este extrem de necesara o analiza a calitatii si o redresare.

Notiunea de pH este cunoscuta datorita reclamelor pentru ingrijirea pielii si a produselor cosmetice. Insa, termenul de pH poate fi utilizat pentru a determina gradul de aciditate sau alcalinitate a oricarui organism viu, inclusiv alimente. Scala pH-ului este cuprinsă intre 0 si 14. 0 fiind maximul de aciditate, iar 14 fiind maximul de alcalinitate. pH-ul sangelui uman este strict mentinut la aproximativ 7,4 (7,35 pana la 7,45), iar in organismul uman media pH-ului este de 6,5-6,8. Pentru starea de bine a organismului, mentinerea nivelului normal al pH-ului constituie o condiție importanta. Consumul de alimente alcalinizante, ajuta la echilibrarea balanței pH-ului, insa, stilul de viata moderna presupune o alimentatie bogata in alimentele rafinate, carne, zahar, faina alba sau grasimi nesanatoase. Efectul mediului acid va afecta in primul rand in flora intestinala si sistemul imunitar si pot determina aparitia inflamatiei sistemice, ce se afla la originea multor boli degenerative, obezitate sau boli autoimune.
 
Alimente Alcaline

Exemple de alimente alcaline: toate frunzele verzi (crude); toate legumele (crude); toate plantele tinere din germeni (grâu, orz); sucul verde de legume; algele; lămâie, satsuma, grapefruit; pepene roșu; migdale crude, hidratate; avocado; toate fructele coapte; orz, hrișcă, mei; fasolea lima, fasolea azuk; nucile braziliene; mierea; uleiuri virgine naturale (de măsline, de in, de susan, de cocos); mirodenii și plante uscate; ceaiuri de plante fără cafeină. 

Alimente Acide

Exemple de alimente acide: alcoolul; fasolea (majoritatea soiurilor); carnea; lactatele; ouăle; peștele; porumbul; cerealele; orezul; nucile; prunele crude și uscate; crustaceele; zahărul; cartofii dulci; roșiile procesate; fructele necoapte

Programul de detoxifierea a fost creat pentru a oferi un start rapid - un boost care sa ajute toate sistemele sa functioneze mai bine. Detoxifierea promoveaza schimbari sanatoase, actionand la toate nivelele: colon, rinichi, plamani, piele, ficat, limfa, respiratie, dar si la nivel energetic sau spiritual. Este un instrument pe care oricine il poate folosi pentru a se reface, a se echilibra si a se vindeca. Printre beneficiile aduse de detoxifiere se numara: restartarea organismului, o stare generala de bine, o absorbtie crescuta de vitamine si nutrienti, un sistem digestiv mai eficace, un nivel crescut de energie, un somn superior calitativ, o piele stralucitoare si un numar de kilograme in minus.

Intrucat indepartarea toxinelor atrage dupa sine scoaterea la iveala a emotiilor negative, a sentimentelor refulate si chiar a traumelor, programele includ si proceduri relaxante (meditatie ghidata, meditatie zen, yoga sau Qigong), care linistesc mintea si ajuta la recapatarea confortului emotional.

Emoţii Alcaline

Exemple de emotii alcaline: compasiunea; iubirea; recunoștința; fericirea; râsul; odihna; sportul; gândirea pozitivă; respirația profundă /meditația; consumul de apă alcalină

Emoţii Acide

Exemple de emotii acide: invidia și gelozia; ura; teama; furia; stresul; oboseala/lipsa de somn; sedentarismul; fumatul/uzul de droguri; expunerea la radiații: televizor, computer; setea.

Concluzia, in urma unor ani buni de studii, este destul de simpla.  Nu exista o dieta-minune care sa iti protejeze sanatatea. Toate informatiile pe care le citim trebuie doar sa te ajute sa iti poti construi o farfurie cat mai colorata. Trebuie sa ai grija de farfuria ta si sa urme zi recomandarile pe care i le-ai oferi celei mai dragi persoane din viata ta. Secretul sta astfel in diversitatea alimentelor pe care i le oferim organismului zi de zi. Cu siguranta trebuie sa consumam pe cat posibil alimente integrale, neprocesate si nerafinate. Sunt unicele alimente care ajuta in preventie, in bolile cardiovasculare, diabet sau alte boli metabolice.

Impreuna cu echilibrarea alimentatiei, pentru a avea o energie pozitiva si un organism cu pofta de viata, include in programul tau zilnic suficient timp pentru odihna, relaxare, miscare, socializare si buna dispozitie.

Poti afla mai multe despre programele de detoxifiere sau balanta dintre alcalin/acid aici.

Atasagon Detox and Wellbeing, Making health your habit

Centrul Atasagon Detox & Wellbeing porneste de la principiul ca, pentru a fi cu adevarat sanatosi, oamenii au nevoie ca toxinele din corp si gandurile negative din minte sa le fie indepartate. Astfel, intreg meniul serviciilor este guvernat de motto-ul MAKING HEALTH YOUR HABIT, si pune accent pe preventie, detoxifiere corporala, mentala si relaxare.

Situat in Transilvania, in orasul de poveste Brasov, locatia are o panorama frumoasa a muntelui Tampa, fiind așezat la baza lui si permite conectarea la natura, prin plimbarile zilnice in padure din cadrul programului. Designul de ansamblu al centrului este unul minimalist si modern, cu o suprafata vitrata, pentru a avea lumina naturala, cu detalii de design care creaza o atmosfera linistita si relaxanta. 

Centrul este rezultatul unei colaborari intense dintre specialisti internationali, cu o vasta expertiza in domeniul wellbeing-ului. Mai mult, unul dintre fondatori, impreuna cu un specialist in prepararea sucurilor detox si un maestru in terapii spa, a participat la dezvoltarea si implementarea unor concepte unice si inovatoare in cele mai renumite centre de detoxifiere din Turcia. Este important de stiut faptul ca intreg programul se desfasoara sub stricta supraveghere a unui medic cu experienta, specialist in Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Dedicat tuturor celor care vor o restartare rapida a organismului, care sa ajute toate sistemele corpului sa functioneze mai bine, vizand sistemul digestiv si imbunatatirea stilului de viata, Atasagon Detox & Wellbeing Center pune la dispozitie programe complexe si diversificate. Acestea accelereaza si intensifica eliminarea toxinelor din organism. Evident, pentru rezultate spectaculoase, eliminarea toxinelor presupune ulterior neutralizarea acestora prin aportul optim de nutrienti, oferit prin intermediul alimentatiei speciale si terapiile adjuvante pachetelor detox.