SunGarden Golf & Spa Resort. Un ținut al liniştii și rafinamentului.

Unde îți pleacă mintea atunci când îți permiți să iei o pauză?

Te poate duce pe un vechi teren de vânătoare lângă Cluj-Napoca, un domeniu de 40 de hectare retras și, totuși, la 15 min de inima Transilvaniei.

Un loc care te învață ca intangibilul este acum tangibil. Unde pădurea autentică, pajiștea proaspătă, albastrul apei și albastrul cerului, pacea pe care o meriți și o cauți sunt ale tale, de când ai intrat.

Beneficiile oferite de SunGarden Golf & Spa Resort sunt oferite atât de camerele confortabile, cât și de sălile de conferință și de restaurantul specializat în gastronomie locala, internațională. Terasa Romană te îmbie să stai la umbră cu un pahar de vin bun sau Terasa Venice, unde există o grădină interesantă și o piscină, oferă cocktailuri și mese delicioase.

Terenul de golf, construit pe o suprafață de 12 hectare, o investiție în jur de un milion de euro, este deschis oaspeților hotelului, dar mai ales grupurilor sau persoanelor care vin special pentru competițiile de golf. Acesta are un traseu interactiv de 9 parcursuri, fiecare traseu fiind diferit ca stil și decor.

Iubitorii acestui sport au la dispoziție și o academie care le oferă lecții de golf.

Centrul Wellness & Spa garantează o experiență unică și profund relaxantă în zona Aqua Experience, ce include un bazin cu hidromasaj, saună cu infraroșu, bazin cu apă sărată, tepidarium și baia turcească.

O călătorie seculară se poate experimenta în zona Amedeea Paradise, pe marginea unei vetre antice, un vis misterios în zona de Mystic Relaxing Volcano și alte 5 saune inedite: sauna Finlandeză, considerată una dintre cele mai frumoase saune din Europa, o saună Bio relaxantă și purificatoare, saună sărată și Aroma sauna din lemn de cedru, veșnic mirositor.

SunGarden Wellness & SPA vine în întâmpinarea dorințelor, relaxării și sănătății cu tratamente importante de purificare, detoxifiere, tratamente Signature impresionante, masaje, terapii și ritualuri alese din toate colțurile lumii.

Fiind situat în centrul Transilvaniei, pachetele SunGarden Golf & Spa Resort pentru relaxare sunt inspirate de această regiune care abundă în peisaje mirifice, terenuri fertile, floră și faună bogată, tradiții vii și oameni primitori. În acest sens există câteva “Ritualuri Semnătură”, specifice zonei.

SunGarden Golf & Spa Resort, explorează legenda!

Hotel PRIVO. Un refugiu minimalist pentru business şi relaxare.

Amplasat într-o zonă retrasă și liniștită, aproape de centrul orașului Târgu Mureș, PRIVO este un concept hotelier în care istoria și modernismul se completează reciproc pentru a crea un stil distinct.

PRIVO este un refugiu minimalist pentru business și relaxare, unde designul propune un dialog cald și primitor intre hotelul modern si ansamblul istoric format din Vila Csonka și parcul cu o suprafaţă de 3.500 mp.

Hotelul isi întâmpină oaspeții cu o abordare moderna, un design simplu, aerisit și o atmosferă ce reflectă caracterul unic al locului.

Restaurantul fine dining a fost inclus in ghidul Gault & Millau 2018 la categoria Destinatii Speciale, si a fost selectat in primele 3 restaurante din Romania pentru "Best service 2018”. La PRIVO se organizeaza periodic cine gastronomice si degustari de vinuri.Restaurantul, enoteca, sălile de conferințe, spa-ul si parcul sunt câteva dintre elementele prin care hotelul caută să ofere oaspeților simbioza perfectă între muncă și relaxare. Oaspetii hotelului au parte de o experienta unica, fie ca este un team-building sau o cina a-la-carte.

36 premii nationale & internationale: Luxury Travel Guide - European Awards 2018 si 2017; Romanian TopHotel Awards 2018, 2017 si 2016; Trip Advisor, Travelers’ Choice Award 2018, 2017, 2016 si 2015 – Top Hotels din Romania; Haute Grandeur Global Hotel Awards 2017; World Travel Awards 2017; Wine Spectator, SUA - Award of Excellence 2017, 2016 si 2015; Romanian eTravel Awards 2017 si 2016; Romanian Travel Forum 2017; International Hospitality Awards 2016; World Luxury Restaurant Awards 2016; Romanian Digital Travel Awards 2015; World Luxury Hotel Awards 2016 si 2015.

10 ani de Maison Dadoo şi 100 de ani de Românie Mare

Pentru noi, anul centenarului marcheaza un moment important, implinirea primului nostru deceniu de existenta. Sarbatorim 10 ani de Maison Dadoo odata cu sarbatorirea a o suta de ani de Romanie Mare.

Cred in semnificatia acestor momente prin simplul fapt ca sunt ca niste alarme care ne amintesc sa ne oprim putin si sa reflectam asupra parcursului avut si sa punem in balanta lectiile date de timp si experienta. Uitandu-ma in spate, in urma cu 10 ani cand s-a nascut Maison Dadoo, piata pe care noi activam era una extrem de arida, lipsita de imaginatie, client service, custom care, o etica profesionala bine definita si mai ales profesionisti in acest domeniu.

In cazul evenimentelor, accentul nu era pus pe decor si pe detaliile ce tin de o organizare impecabila. Restrangand aria despre care vorbim, uitandu-ne in urma cu 10 ani, un buchet oferit cadou consta de cele mai multe ori intr-un manunchi de flori rosii sau galbene amestecate cu feriga, toate legate cu un plastic verde si vandute la taraba de la coltul strazii. Astazi, un buchet oferit cadou este o eticheta a celui care il ofera, iar interesul acordat conceperii unei compozitii florale potrivite personei care o primeste este mult mai mare decat era in urma cu 10 ani.

Acesti 10 ani care au trecut de cand a inceput povestea Maison Dadoo se pot compara cu centenarul Romaniei in ceea ce priveste dezvoltarea domeniului in care activam. Ne putem bucura ca am contribuit la aceasta dezvoltare prin pasiunea de la care a inceput totul: dragostea fata de flori, care s-a vazut in fiecare buchet sau aranjament care a plecat din atelierul nostru.

Prima noastra locatie a fost in Sibiu, unde am activat timp de doi ani, apoi s-a ivit sansa de a lua drumul capitalei. Asa a ajuns in 2010 Maison Dadoo la Bucuresti, unde am deschis primul concept store, intr-o piata inca dominata de simple florarii. Cred ca am reusit sa cream concurenta prin calitatea serviciilor noastre, iar asta a dus la educarea atat a colegilor de breasla, cat si a clientilor.

Suntem la fel de ghidati ca la inceput de dorinta de a evolua si de a inova, iar procesul creativ este mereu o prioritate in echipa noastra, fie ca vorbim de flori, organizarea evenimentelor, logistica pe care o propunem spre inchiriere, sediul in care ne petrecem timpul sau prezentarea noastra ca brand pe canalele de social media.

Daca la inceput Maison Dadoo era doar un atelier floral, astazi este o agentie de organizare care ofera concepte integrate de evenimente, atat private cat si corporate. Ne dorim ca mereu in crearea unui eveniment sa plecam de la personalitatea clientului si dorinta acestuia, fie ca vorbim despre un eveniment privat, cum ar fi o nunta sau un botez, sau despre un brand, care lanseaza un produs sau marcheaza un moment aniversar. 

Cresterea noastra este o suma a pasiunii si a muncii noastre. Munca noastra a fost ghidata de la inceput de dorinta de a schimba ceva, dar am avut mereu grija sa nu uitam de unde si de la ce am pornit. Astfel, si dupa un deceniu, in centrul atentiei stau florile, iar conceptele incep sa fie creionate pornind de la acestea.

Ne consideram privilegiati sa lucram intr-un domeniu in care intram in contact cu oamenii in cele mai importante momente din vietile lor, sa facem parte din povesti frumoase si sa putem sa aducem plus valoare acestor momente fericite prin munca noastra.

Privind in spate si analizand intreaga noastra evolutie de la inceputurile noastre si pana astazi, asteptam cu nerabdare provocarile viitorului, cu ambitia de a schimba si de a inova in continuare, dar fara a ne uita originile. Ne dorim ca prin munca noastra sa asezam Romania printre cele mai dezvoltate si apreciate piete din domeniul floristic si al organizarii de evenimente, si nu numai.

Totodata, sfatuim fiecare roman, indiferent de domeniul in care activeaza sau de care este pasionat sa se lase ghidat de aceasta pasiune, de dragostea cu care lucreaza, de dorinta de a face un lucru cat mai bine, care sa insulfe la randul sau. 

Alexandru Dadoo, Maison Dadoo
 

Viscri 32, Mara și Alexu

A fost odată ca niciodată, într-un loc tare îndepărtat, un mic sat unde timpul parcă stătea pe loc, cu prinți și cetăți albe, cu țărani harnici și prietenoși, cu trei sute de vaci, cai și cu prea multe oi să stăm să le numărăm.

Construit de sași în urmă cu 900 de ani și inclus pe lista Unesco, satul din povestea noastră are o Biserică Fortificată de patrimoniu mondial și cu o comunitate frumoasă de săteni vechi și noi, de agricultori și oameni care fac turism, de oameni care păstrează arhitectura satului și spiritul locului.

Locul în care ne aflăm e Viscri și aici, chiar în inima acestui mic sat din Transilvania, este o casă albastră cu patru ferestre îndreptate spre soare și o șură albă, în care, după aproape doi ani de restaurări, doi tineri au deschis porțile primului restaurant din sat.

Cei doi, un avocat și un designer, învață cum e viața la sat și lucrează cu o echipă mică formată numai din viscreni veseli. Mara se ocupă acum de gătit și le pregătește pe cele 2 doamne din sat cu care lucrează în bucătărie, iar Alexu coordonează două mici echipe: una de meșteri constructori și una de tineri din Viscri cu care lucrează în bar și în restaurant.

Înainte de Viscri 32, Mara și Alexu au mai colaborat în trecut la “Acuarela” și Asociația Imbold, proiecte de familie la intersecția dintre cultură și ospitalitate. În 2015 au hotărât spontan să vândă tot ce aveau și să se mute la sat, unde locuiesc acum cea mai mare parte a anului.

"Ne-am dat seama rapid că mutarea la Viscri ne scoate complet din zona de confort și că restaurarea unei case săsești durează mult mai mult decât estimaserăm la început. Prima provocare a fost să găsim o echipă locală cu experiență în restaurări și materialele potrivite, apoi să găsim mobilier autentic și să învățăm să îl restaurăm și, mai ales, să reușim să ținem pasul financiar cu evoluția șantierului.

Am călătorit prin Transilvania dupa laițe, lădoaie, paturi și cufere țărănești. După doi ani, avem acum de ales dacă dormim în casa săsească construită de Johann Dootz, în apartamentul din șură sau în hamac sub un măr. În plus, am găsit oameni fenomenali în sat și ne-am construit un grup de prieteni în sat care fac viata frumoasă."

Casa albastră construită de Johann Dootz în 1912, nu avea curent, apă și canalizare și tavanul din scândură veche se prăbușea sub greutatea pământului folosit ca izolație. Au înlocuit pământul cu rocă vulcanică de la Racoș, mult mai ușoară și au refăcut o parte din grinzi și tavanul săsesc folosind aceleași modele și tehnici de tâmplărie tradiționale. Au refăcut hornul și o parte din acoperiș folosind țiglă manuală veche, au construit sobe tradiționale pictate, au tencuit cu nisip și var și au rostuit cu pământ galben. În verandă, construită în urmă cu 20 de ani, au amenajat o bucătărie cu mobilier zidit și o zonă de luat masa stând pe laițe.

Se gândeau inițial să facă o pensiune în casa veche și în șură. Discutând cu oameni din comunitatea satului, li s-a sugerat să deschidă mai degrabă un restaurant, care să ofere mâncare autentică turiștilor aflați în trecere prin Viscri.

Au început conversia șurii în spațiu de luat masa și a grajdului de bivoli în bucătărie după o serie lungă de lucrări la structură, drenaje, tâmplărie și zidărie.

Construcția era atunci un mix între șura veche construită de sași, care se prăbușise, și o structură nouă, din materiale moderne - începută în urmă cu 20 de ani de familia română-franceză de la care au achiziționat proprietatea; un amestec de grinzi vechi de stejar și brad, piatră de râu, beton și pământ și zidărie modernă, în care ploua și în care locuia un cuplu de câini ciobănești.

Deschisă în iulie 2017, șura are și o componentă socială: oferă locuri de muncă pentru câteva doamne din sat și se aprovizionează cu lapte, carne, ouă și, caș proaspăt de la săteni. Ideea centrală e să ofere o experiență gastronomică transilvăneană cu ingrediente autentice, într-o atmosferă compatibilă cu un sat de patrimoniu în care întâlnești turiști din întreaga lume.

Meniul gândit de Mara cuprinde rețete autentice sau reintepretate și este bazat pe ingrediente de sezon achiziționate direct de la producători locali. În fiecare marți, Alexu și Mara se întâlnesc cu mica lor rețea de țărani și fermieri faini pentru ingrediente naturale. Legumele sunt din Băleni, Târlungeni, Floroaia și Târgu Secuiesc Brânzeturile sunt de la o stână din Munții Ciucaș (de la o mică afacere de familie) și smântâna din satul învecinat Criț. Cârnații sunt făcuți
lângă Brașov sau sunt trimiși din Șugag de mama Marei iar pastele sunt Lașcă certificată tradițional de lângă Deva.

Sucul de măr e din Mălâncrav, de la Fundația Mihai Eminescu Trust, sucul de coacăze și soc e de lângă Viscri, iar dulcețurile și o parte din fructe de la Saschiz - Fundația Adept.

Mâncarea nu este pregătită “à la carte”, ci se alege dintr-o listă de 20 de preparate gătite zilnic și înlocuite de la lună la lună sau în funcție de sezon.

Casa albastră de la Viscri 32 are în prezent doar 2 camere, complet restaurate, care se închiriază pe tot parcursul anului. Mobilierul este autentic țărănesc, încălzirea se face cu sobe pictate, din Mediaș și, cu excepția băilor moderne și confortabile, totul te transpune în vremuri de demult.

Șura restaurant e deschisă din primăvară până în decembrie și oferă prânzuri și cine farm-to-table după rețete culese din Transilvania, păstrate ca odinioară sau reinterpretate. Meniul se schimbă de mai multe orice pe an în funcție de ingredientele de la mica rețea de furnizori țărani și fermieri. Preparatele sunt gătite încet, uneori timp de mai multe ore și în general la cuptor.
 

Poem Caffe, Pasiune pentru artă şi frumos

Poem Caffe este un loc creat din pasiunea Verei Maxim, pasiune pentru ciocolata, prietenie, conversatie, pentru aromele minunate ale cafelei si ceaiului, pentru tot ceea ce este arta si frumos.

Nascuta in Braila, tanara antreprenoare a urmat cursurile ASE, dar, pasiunea pentru dulce si frumos au indreptat-o catre cursurile Ecole et ateliers de cuisine - Lenotre, Paris. Aici a deprins tehnicile speciale de preparare a painii, cozonacului, in special a celui cunoscut sub denumirea de Panetone, a branzoaicelor si a altor preparate cu aluat dospit

Prajiturile din ciocolata sunt specialitatea casei. Ciocolata amaruie cu lapte, sau alba, combinate cu creme fine de mango, pere, vanilie, migdala sau, pur si simplu, doar ciocolata sub forma de mousse sau ganache, fac din Poem Caffe puncul de atractie al iubitorilor celei mai consumate dulciuri din lume care, chiar si la mii de ani de la aparitia ei, naste pasiuni printre pofticiosi.

Checurile, o alta specialitate a casei, sunt excelente, originale, cu fructe si dulceata, cu ciocolata, cu portocale sau cu lamâie. La capitolul cozonaci, Poem Caffe este cunoscuta pentru învârtitul cu nuca, un cozonac cu umplutura generoasa de nuca. 

Poem Caffe este cunoscuta si pentru cele doua game de prajituri, cea moderna, cu prajituri originale, create în laboratorul propriu, sau pentru retetele aduse din târgurile si seminariile internationale, din copilarie sau tinerete, unde sunt pastrate întocmai retetele originale.

Pentru candy bar, Poem Caffe realizeaza produse rafinate, obtinute din ingrediente de exceptie, precum cake pops, macarons, cup cakes, acadele, ciocolaterie, mouse au chocolat, lollypops marshmallows. 

Experienta Poem Caffe  intareste ideea ca un candy bar bine facut, construit pe tematica si culorile evenimentului, reprezinta un punct de atractie, un loc unde invitatii revin, pentru a incerca ceva nou, ingenios si de calitate. 

Serile de poezie si literatura de la Poem Caffe, precum si atelierele de ciocolata si cursurile de zahar, fac din acest loc o oaza minunata de intalnire a pasionatilor de pasiune si frumos.