EXIMTUR. De 25 de ani explorăm lumea împreună

credit foto Dacian Groza

credit foto Dacian Groza

În anul Centenarului Marii Uniri, EXIMTUR, una dintre cele mai importante și mai de încredere companii din industria de călătorii din Romania, împlinește un sfert de secol de la înființare. 

Compania, al carei președinte-fondator este Lucia Nora Morariu, are capital integral românesc, numără în prezent peste 170 de angajati și deține o  rețea de 23 de agenții proprii și francize, în 16 orașe din țară. Sediul central este stabilit în inima Ardealului, în Cluj-Napoca. De-a lungul celor 25 de ani de activitate, EXIMTUR a devenit partenerul de călătorie a peste trei milioane de clienti și a mai mult de 2500 de companii. 

Numele companiei este o combinație din primele litere care formează conceptul  EXport și IMport de TURism. Atunci cand a gândit acest concept, Lucia Nora Morariu a avut în vedere ideea de a oferi pe piață produse turistice pentru turiști străini, respectiv ideea de export de turism, și  produse turistice complete și diverse, în țară și străinătate, pentru turiștii români. 

Activitatea companiei este astăzi  organizată în patru divizii: business travel și organizare evenimente – servicii dedicate clienților corporații, leisure travel - vacanțe și servicii turistice pentru persoane fizice , incoming- servicii turistice în România pentru turiști străini și școala de turism. 

În anul 2017, compania de călătorii EXIMTUR a aderat la rețeaua globală de travel management UNIGLOBE Travel International devenind, astfel, singura companie din România conectată la acest sistem internațional performant de management al călătoriilor cu scop de afaceri având acces la o gamă largă de soluții tehnice de ultimă generație.

EXIMTUR s-a impus pe piața de profil, devenind o referință în domeniu, datorită cultivării principiilor sănătoase și valorilor, care au luat expresia respectului și corectitudinii față de angajați, clienti, colaboratori și legile în vigoare. Studierea atentă a exigențelor clienților, parteneriatele solide cu o serie de turoperatori europeni de marcă și companii aeriene, o mare diversitate a destinațiilor și serviciilor propuse, un raport preț/calitate foarte bun pentru fiecare tip de serviciu, implicarea in proiectele comunității sunt, de asemenea, elemente care aduc credibilitate și pe care EXIMTUR le practică cu succes.

Fiind o companie de familie, una dintre principalele trăsături ale afacerii este durabilitatea.   EXIMTUR a crescut într-un ritm constant și sanatos , asigurarea stabilității financiare a companiei consituind o prioritate pentru conducere. De aceea, atunci spui EXIMTUR, vorbești, pe lângă profesionalism și promptitudine, si despre siguranța banilor plătiți în avans de turiști pentru vacanțe. O siguranță care a fost construită si dobândită în timp, ca urmare a managementului calitativ și  efortului tuturor celor care formează astăzi familia EXIMTUR.

An de an compania reinvestește o mare parte din profit și în vederea dezvoltării și susținerii proiectelor proprii. Trainingul inițial pentru noii angajați și acțiunile pentru dezvoltarea profesională continuă a membrilor echipei sunt bugetate în avans și implementate avându-se în vedere asigurarea de șanse egale pentru toți colegii. Toate acestea pentru ca beneficiarii finali, clienții, să  fie asistați permanent de consultanți de travel cu experiență, care monitorizează atent piața, pregătiți să adapteze ofertele companiei la nevoile și dorințele clienților, pentru a le oferi experiențe  inedite, memorabile, mult mai mult decât simple călătorii de afaceri sau vacanțe.

Compania de călătorii EXIMTUR este, fără îndoială,  un reper pentru industria de travel din România, și nu numai, un model de afacere inspirațional, care, prin livrarea unor servicii corecte, de calitate, adaptate permanent la nevoile comunității, îi ajută pe membrii acesteia  să-şi atingă obiectivele, să-și împlinească visele şi aspiraţiile.

Domenii Plaza by Residence Hotels

În inima Bucureștiului, în apropierea Mănăstirii Cașin și a Arcului de Triumf, fosta casă a scriitoarei Doina Uricariu găzduiește acum rafinatul Hotel Domenii Plaza.

Clădirea de patrimoniu se remarcă prin eleganţa construcţiei şi nota de rafinament specifică timpurilor boeme a căror amintire o mai păstrează încă vie, fiind placată cu același tip de piatră ca și Arcul de Triumf și decorată cu materiale deosebite, precum marmura de Carrara și diferite tipuri de lemn prețios.

Hotel Domenii Plaza recreează farmecul exterior al clădirii şi în interior, reuşind să îmbine cu rafinament arta, cultura şi confortul într-una dintre cele mai selecte zone ale orașului.

Camerele sunt elegant decorate, cu mobilier din lemn masiv de cireș și stejar, țesături englezești și bumbac egiptean, care păstrează încă atmosfera boemă specifică stilului creat in urma cu multa vreme, imbinat subtil cu elemente actuale de tehnologie moderna si accente urbane .

La ultimul etaj al hotelului Domenii Plaza se afla cel mai romantic roof-bar din oras. Terasa Astrodom ofera o priveliste unica catre Parcul Herastrau, Arcul de Triumf si Manastirea Casin.

Adrian Daniel Son, Executive Chef SunGarden Golf & Spa Resort. Bucătăria din România a fost reinventată, gastronomia incepe să devină o artă.

Provocarea SunGarden este una dintre cele mai interesante si mai apetisante provocari din cariera mea. Cea care m-a intrigat de la prima vedere si unde mi-am dorit nespus sa imi pun amprenta. 

Este o placere sa imi manifest creativitatea in ceea ce priveste reinterpretarea bucatariei, in primul rand  in functie de zona si peisaj. Am fost provocat de aceasta asociere, pe care am incercat sa o transpun in noul meniu.

Asocierea produselor din zona aceasta de padure  (diverse tipuri de ciuperci, carne de vanat), o reinterpretare mai interesanta a bucatariei romanesti, dar si preparatele internationale, toate cu un iz de eleganta si rafinament, reprezinta baza acestui meniu.

Bucataria romaneasca actuala este foarte desosebita, ar trebui insa sa oferim mai multa atentie producatorilor locali, produselor bio, de calitate, organice, caci aceasta aduce un plus de valoare extraordinar gustului din farfurie. 

Iar pe partea de reinterpretare se pot face lucruri marete cu fiecare preparat traditional, trebuie doar curaj si imaginatie!

SunGarden Golf & Spa Resort. Un ținut al liniştii și rafinamentului.

Unde îți pleacă mintea atunci când îți permiți să iei o pauză?

Te poate duce pe un vechi teren de vânătoare lângă Cluj-Napoca, un domeniu de 40 de hectare retras și, totuși, la 15 min de inima Transilvaniei.

Un loc care te învață ca intangibilul este acum tangibil. Unde pădurea autentică, pajiștea proaspătă, albastrul apei și albastrul cerului, pacea pe care o meriți și o cauți sunt ale tale, de când ai intrat.

Beneficiile oferite de SunGarden Golf & Spa Resort sunt oferite atât de camerele confortabile, cât și de sălile de conferință și de restaurantul specializat în gastronomie locala, internațională. Terasa Romană te îmbie să stai la umbră cu un pahar de vin bun sau Terasa Venice, unde există o grădină interesantă și o piscină, oferă cocktailuri și mese delicioase.

Terenul de golf, construit pe o suprafață de 12 hectare, o investiție în jur de un milion de euro, este deschis oaspeților hotelului, dar mai ales grupurilor sau persoanelor care vin special pentru competițiile de golf. Acesta are un traseu interactiv de 9 parcursuri, fiecare traseu fiind diferit ca stil și decor.

Iubitorii acestui sport au la dispoziție și o academie care le oferă lecții de golf.

Centrul Wellness & Spa garantează o experiență unică și profund relaxantă în zona Aqua Experience, ce include un bazin cu hidromasaj, saună cu infraroșu, bazin cu apă sărată, tepidarium și baia turcească.

O călătorie seculară se poate experimenta în zona Amedeea Paradise, pe marginea unei vetre antice, un vis misterios în zona de Mystic Relaxing Volcano și alte 5 saune inedite: sauna Finlandeză, considerată una dintre cele mai frumoase saune din Europa, o saună Bio relaxantă și purificatoare, saună sărată și Aroma sauna din lemn de cedru, veșnic mirositor.

SunGarden Wellness & SPA vine în întâmpinarea dorințelor, relaxării și sănătății cu tratamente importante de purificare, detoxifiere, tratamente Signature impresionante, masaje, terapii și ritualuri alese din toate colțurile lumii.

Fiind situat în centrul Transilvaniei, pachetele SunGarden Golf & Spa Resort pentru relaxare sunt inspirate de această regiune care abundă în peisaje mirifice, terenuri fertile, floră și faună bogată, tradiții vii și oameni primitori. În acest sens există câteva “Ritualuri Semnătură”, specifice zonei.

SunGarden Golf & Spa Resort, explorează legenda!