Sardin, Restaurant cu specific italienesc

Sardin s-a nascut din pasiunea a doi tineri pentru gastronomia italiana si dorinta de a exista in Bucuresti un restaurant care sa foloseasca ingrediente autentice pentru niste preparate care sa nu se gaseasca usor, dar la un pret relativ accesibil.

Restaurantul cu specific italienesc a prins viata la sfarsitul lunii ianuarie, designul ii apartine arhitectului Corvin Cristian iar Chef bucatarul responsabil de meniul si preparatele restaurantului, Radu Nedelcu, are o experienta de 15 ani in afara tarii, in mai multe regiuni din Italia, timp in care a colaborat cu bucatari premiati cu stele Micheline precum Vittorio Fusari si Philippe Leveille. Toate preparatele din meniul restaurantului Sardin sunt gatite in bucataria proprie, folosindu-se produse artizanale de calitate care ofera un gust autentic mancarii italiene. In felul acesta faina biologica, macinata la moara cu piatra pentru painea, grisinile si pastele facute in casa sunt achizitionate de la un producator din Piemonte. Prin acest procedeu, proprietatile graului sunt cel mai bine pastrate. Branzeturile provin din Reggio Emilia si Lombardia. Merita mentionat Parmigiano Reggiano maturat 36 luni, Gorgonzola dulce, Taleggio, Bagoss de pe varful Bagolino si Strachitunt din Val Taleggio. Pastele artizanale sunt aduse din Napoli. Tot de acolo vin si fileturile de ansoa, caperele si rosiile de Pienollo. Din Sicilia provin lamaile, clementinele, maslinele si uleiul extravirgin. In acest fel reusind a se da gustul autentic mediteranean mancarii si deserturilor din meniul restaurantului Sardin. 

Selectia de vinuri a acestui restaurant este de asemenea desavarsita si creata cu ajutorul experientei Chef-ului bucatar Radu Nedelcu, si cu ajutorul calatoriilor dese in zona de Nord a Italiei pe care ceilalti doi asociati le-au facut.