Lama Arhitectura, Calin Radu si Dan Enache

photo © Radu Malaşincu  

photo © Radu Malaşincu  

Suntem doi tineri arhitecţi, Călin Radu şi Dan Enache, iar LAMA ARHITECTURA s-a născut din pasiunea noastra comună pentru arhitectură sinceră şi de calitate. Cu moduri diferite de gândire, dar cu acceaşi viziune, incercăm mereu să găsim cea mai firească abordare faţă de context şi temă de proiectare, fie că este vorba de arhitectură sau design interior. Credem în nişe şi oameni pasionaţi de ceea ce fac, în libertatea de exprimare şi, experimental, în puterea unei echipe şi în aerul de normalitate generat de o gândire atentă. 

Pentru noi, munca la proiectele LAMA reprezintă şansa şi dorinţa de a schimba ceva în percepţia oamenilor. Ne place să surprindem şi să naştem semne de întrebare, să utilizăm materiale sincere şi cât mai apropiate de imaginea lor naturală.

Amenajarea biroului nostru într-un garaj de 14 mp a fost nominalizată la Anuala de Arhitectură 2014, iar proiecte ca Origo, Grădina Control, Restaurant Alt Shift Berlin, Interbelic Victoria, au fost apreciate şi publicate internaţional. Credem că ceea ce este mai bun va urma şi că România şi românii au ceva de spus în context internaţional. 

Ne place să mergem cu bicicleta şi de aceea am ales să ajungem la Bienala de Arhitectură de la Veneţia 2012 folosind bicicletele. 

Şi nu în ultimul rând: “lamele sunt animale inteligente şi foarte sociabile”.