Adina Zorzini, Zorzini Gallery

Galeria Zorzini a fost fondată în martie 2012 în București, capitala României, la inițiativa Adinei Zorzini, critic de artă și curator. Galeria Zorzini este focusată pe artă contemporană și expune regulat inițiative românești sau internaționale, colaborând deopotrivă cu artiști faimoși sau la început de drum, ce corespund agendei estetice a galeriei, punând la dispoziție o platformă puternică pentru proiecte ambițioase, focusate pe trend-urile și stilurile contemporane. 
  
Cu un simț special de expertiză și profesionalism, coroborat cu o abordare experimentală, Galeria Zorzini promovează o largă deschidere către proiectele ce au ceva serios de comunicat, în contextul evoluției actuale a artei. 
  
Situată în centrul istoric al Bucureștiului, galeria Zorzini este prima din oraș situată într-un spațiu industrial, spațiu adăpostit în cadrul fostei fabrici de blană construită în secolul 19. 
 
Adina Zorzini este critic de artă şi curator. Din 2005 până în prezent a publicat peste 100 de articole de specialitate, atât în presa scrisă locală, cât şi în cea internaţională. In 2006 a absolvit Facultatea de Istoria şi Teoria Artei din cadrul Universitaţii Naţionale de Artă Bucureşti, iar, începând cu anul 2010, a iniţiat şi organizat seria de întalniri publice dedicate artelor vizuale Arta La Perete. In 2012 a deschis la Bucureşti propria galerie de artă contemporană, Zorzini Gallery. Din 2013 până în prezent este membră a comisiei de profesionişti a Târgului Internaţional de Artă Contemporană, Art Market Budapest din Ungaria. In 2015 a publicat prima carte de interviuri cu artisti vizuali din istoria artei românesti, iar în 2016 a lansat emisiunea în format radio Arta La Perete, la Radio ART 7.